Resultat torsdag

BKW-LTIK 3-2 (2-1)
Mål BKW: Miridon Berisha, Egzon Behramaj, Manfred Walldén
Mål LTIK: Magnus Nilsson, Max Martinsson

Efter sju raka matcher utan förlust (sex vinster och en oavgjord) förlorade nu LTIK samtliga poäng till en motståndare. Det var BK Walldia som hemma på Wallevi blev för svåra. Det var heller ingen större skräll då LTIK haft svårt för BKW under de senaste säsongerna. Främst då på Wallevi. BKW:s vinst var rättvis. Hemmalaget var det bättre utav gängen under 70 av de 90 minuterna. LTIK kom fel in i matchen. Bortalaget var inte på tå och var för låg långt i från i markeringen. Dessutom gick det mesta för sakta, både i kropp och huvud. Då är Walldia mycket bra. De är skickliga på att utnyttja motståndarens misstag och på att utnyttja de stora ytorna på Wallevi. Så fort LTIK var på väg framåt och slarvade (vilket hände konstant), blev det bryt och sylvass omställning.

Redan sju minuter in i matchen stod det 2-1. Publiken hann knappt sätta sig till rätta i sommarvärmen innan ex-LTIK:aren Miridon Berisha rann igenom på djupet och rullade in 1-0 till BKW förbi LTIK:s vikarierande målvakt Alexander Ekstrand (Jonas Nilsson avstängd och Andrée Pettersson på semester). LTIK kvitterade strax efter. LTIK vann bollen på mitten. BKW:s Jonathan Roslund blev liggande. Smällen såg dock inte så farlig ut och domare Åke Fredriksson lät spelet fortgå. Magnus Nilsson rann igenom till höger och satte säkert dit bollen bakom BKW:s vikarierande målvakt Magnus Ericsson. Roslund låg kvar en stund efter att målet föll. Fick också gå ut en liten stund, men återkom strax i spel.

Bara minuter efter 1-1 kunde BKW göra 2-1. Egzon Behramaj fick en möjlighet centralt i straffområdet och placerade behärskat en lös men välriktad boll in bakom Ekstrand. Vid båda BKW:s mål hade LTIK:s backlinje svajat betänkligt och vikit ned sig ordentligt. Något man inte varit van vid under säsongen tidigare. BKW:arna tilläts vinna bollar de inte var etta på och sedan small det i andraläget. Halvleken ut var det i stort sett BKW för hela slanten. Hemmalaget spelade varierat och bra mot ett LTIK som utan framgång försökte komma rätt. BKW hade en ramträff och två klara lägen där man sköt rakt på Ekstrand i LTIK:s kasse. BKW borde gjort ett par mål till i första halvlek. LTIK hade ett bra avslut. Conny Strömbergs direktskott på ett tillbakaspel. Efter paus kom LTIK ut som ett annat lag. Första 20 tillhörde bortalaget och när man kvitterade till 2-2 kändes det som fördel LTIK. Flinke Max Martinsson stressade BKW:s försvar. En rensning träffade honom i huvudet och hamnade mellan BKW:s backlinje och målvakt. En något omtöcknad Martinsson lyckades ändå dra ifrån på djupet och placerade behärskat bollen i mål.

BKW:arna hade inte förmått eller orkat att hålla uppe sitt spel från första halvlek och man hade givit LTIK momentum. Samtidigt kontrade man farligt med Manfred Walldén och Robert Andersson. Hemmalaget lyckades trots allt resa sig. Man fick press på LTIK igen. Bortalaget hade svårt att få bort bollen från i och kring det egna straffområdet. BKW hade ett avslut i utsida stolpe från Robert Andersson. BKW skapade fem hörnor och på en hörnretur sköt BKW:s bäste, Egzon Behramaj i ribban. Med fem minuter kvar att spela kom BKW:s rättvisa segermål. Manfred Walldén fick en djupledsboll från Emil Gustafsson och tryckte bollen i nät, 3-2. LTIK lyckades inte skapa någon verkligt het kvitteringschans trots ett bra frisparksläge i "hörnpositon". Med minuter kvar fick LTIK:s Hisham Gassim syna Fredrikssons röda kort sedan hann hakat upp Behramaj bakifrån strax utanför LTIK:s straffområde. I övrigt hände ingenting av värde.

BKW:s seger var odiskutabel. Man var det klart bättre laget denna torsdag och förtjänade sin vinst. Snöpligt för LTIK att målet kom så sent. Samtliga i bortalägret hade varit mycket tillfreds med en pinne med tanke på matchbilden. Bäst på plan var BKW:s innermittfältare Egzon Behramaj. Varenda boll tycktes hamna vid den tekniske spelarens känsliga fötter. Manfred Walldén höjde sig också över mängden i ett kollektivt bra BKW. Ett ständigt hot på topp. Snabb, stark och rivig. I LTIK var en av få  ljusglimtar lagkapten Emil Olssons comeback. Han klarade 60 minuter mot BKW och kommer att betyda mycket för LTIK framöver. I övrigt fanns inte mycket att glädjas åt. Nu kröp BKW närmre LTIK i tabellen och Böljan drog ifrån lite i toppen. LTIK dock alltjämnt tvåa pga Oskarströms kräftgång. LTIK kommer förhoppningsvis heltaggade till nästa match. Revanschlustan lär vara stor efter en medioker insats.

HIS-SIF 1-1 (1-1)
Mål HIS: Tobias Nilsson
Mål SIF: Pontus Johansson

Som väntat spelade tabellen ingen roll i superderbyt. 1-1 är så klart en ordentlig missräkning för HIS, som siktar högt. SIF tog årets blott andra poäng. Den var säkerligen mycket skön. Tobias Nilsson gav HIS ledningen i den 19:e minuten. Pontus Johansson kvitterade tre minuter innan paus. Andra halvlek blev mållös. Noterbart att HIS tufft spelande ytterback Fredrik Johansson visades ut (rött kort direkt) med 20 minuter kvar att spela.

FF Serbiska-SBK 1-3 (0-1)
Mål SBK: Olle Günther Hanssen 3

Som så många gånger förr klev Olle Günther Hanssen fram och frälste sitt lag. Nu med tre mål mot Serbiska. Målen föll i minut 35, 63 och 83. Däremellan hade Serbiska reducerat till 1-2 bara minuten på Günthers 0-2. Starkt av SBK att hålla undan.