Resultat torsdag

Elitfyran:

BK Astrio-LFK 0-1 (0-0)
Mål LFK: Rasmus Liedman

LFK vann den luriga bortamatchen mot Astrio med 1-0. Kul för 17-årige Rasmus Liedman, som debuterade från start, att få sätta dit matchens enda mål.

Fyran:

Åsa IF-RGIF 2-3 (0-2)
Mål RGIF: Henrik Olsson 2, Jack Ekenberg

Äntligen! ...kom RGIF:s första vinst i fyran och den kom när den behövdes som mest; i bottenmötet borta mot Åsa. Nu är RGIF med i racet och möjligheterna att stanna kvar i serien ser ljusare ut. En lång höst väntar om hörnet.

RGIF hade ledningen med 3-0 efter 50 minuter. Henrik Olsson gjorde sina två första mål för säsongen och den från start årsdebuterande Jack Ekenberg gjorde ett. Åsa reducerade på straff i den 70:e minuten. I en situation tidigare glidtacklade Patrik Philipsson en Åsa-spelare och fick gult kort. I samma sitauation fick RGIF:s mittback även en smäll över käken. PPh var snurrig efter matchen och är i skrivande stund på g in till akuten. Bara att hoppas att allt går väl. Med kvarten kvar gjorde Åsa även 2-3. Sista kvarten blev lite stirrig från RGIF:s sida, men man redde ut stormen och tog årets första och mycket viktiga trea.

SBK-HIS 2-5 (1-1)
Mål SBK: Olle Günther-Hanssen, Magnus Bergman
Mål HIS: Fredrik Jonsson 2, Mattias Alm, Kalle Samuelsson, Tobias Nilsson

En bra och till stora delar jämn division sex-match slutade till sist med storseger för HIS med 5-2. Det stod 2-2 i den 80:e minuten. Sedan gjorde HIS tre raka mål. SBK var annars det lag som började bäst, avslutningen blev dock avgörande och i den körde HIS över SBK. HIS tog nu klivet upp på tronen som främsta Laholmslag i sexan.