Resultat lördag

Elitfyran:

LFK-Kungsbacka IF 0-0

Mängder av chanser, men inte tillräcklig skärpa i avsluten. Peter Björnsson gjorde årsdebut från start i LFK och stod för några riktiga prakträddningar. Med fem minuter kvar tvingades han dock utgå efter en spark på handleden efter en av sina monsterräddningar.

LTIK-GIF/VIF 3-2 (1-1)
Mål LTIK: Simon Vedin 2, Tom Hjälmefjord
Mål GIF/VIF: Charlie Boson, Simon Nilsson

Årets match hittills och kommunens utan tvekan hetaste derby för tillfället utspelades på L:a Tjärby IP under lördagseftermiddagen. I princip samtliga spelare och ledare känner varandra väl. Anspänningen hos vissa spelare i LTIK var inför matchen ohälsosamt hög. Samtidigt har uppvärmningen sällan hållit högre tempo och det har nog aldrig vrålats högre i ”ringen” inför matchen. Jag kan tänka mig att läget var detsamma hos GIF/VIF. Innan matchen drog igång uppvaktade LTIK sin målvakt Jonas "Jonna" Nilsson. Han fick av ordförande Göte Åkesson motta en blomsterkvast för att ha passerat 600 matcher, dessutom har han klivit högst upp i LTIK:s maratontabell över spelade matcher, med sina nu 621 kamper. Uppvaktningen passade väl inför derbyt pga tät publiktillströmning. Ögonblicket förevigades av LT:s skicklige sportjournalist Lars-Åke ”Gocke” Englund.

Matchen drog igång och sällan har jag skådat mer intensitet i en division fem match. Det var nervösa spelare, spända spelare och övertända spelare överallt. Alla sprang och tacklade som galningar inför kulissen av de ca 200 åskådarna på idrottsplatsen. Egentligen har jag svårt för att återberätta matchen med ett referat. Det får bli en sammanfattning och lite reflektioner istället. GIF/VIF hade flest perioder i matchen med bra spel och något som i alla fall liknade spel. Man kan knappast anklaga LTIK för att spela snyggt. LTIK vann matchen på rutin och för att man ligger där man ligger i tabellen. Icke att förglömma. LTIK har också seriens förmodligen hetaste spelare i Simon Vedin. Han gör mål på allt och gjorde mål nummer tio och elva i serien för året mot GIF/VIF. Trots att LTIK inte spelade bra särskilt ofta (en okej period i mitten av första) så skapar man ändå målchanser och det är naturligtvis ingen tillfälighet att LTIK vinner utan att spela bra. Det finns något där och som någon sa efter matchen (med viss ironi, men ändå);

-Det känns som att vi nog börjar bli mer och mer redo för fyran med vårt långbollande.

I fyran är det stabilt, fysiskt, mycket långa bollar och få misstag både framåt och bakåt som gäller. LTIK är inte redo för fyran än då misstagen fortfarande är lite för många. Det syntes inte minst mot GIF/VIF. Annars är det stabilt, fysiskt och kvalitén i de längre bollarna och i mottagningsspelet finns där. LTIK tog ledningen genom Tom Hjälmefjord, som höll sig framme och styrde in ett långt inkast från Linus Jerkesten, 1-0. Klockan stod på ca tio minuter. GIF/VIF kvitterade knappt fem minuter senare. LTIK gick bort sig på ett GIF/VIF-inkast. Jacob Björk slog ned bollen till Kewin Hansen, som slog ett perfekt inlägg på bakre som Charlie Boson dundrade dit, 1-1. Det var Bosons första mål i GIF/VIF-tröjan. Resultatet stod sig till paus. GIF/VIF tog ledningen i andra efter en frispark. Klockan hade då tickat  till 50 minuter. Kewin Hansen slog bollen till Simon Nilsson, som starkt och distinkt tryckte dit bollen med skallen. För dåligt av LTIK. Fysiskt skulle inte GIF/VIF rå på hemmalaget. GIF/VIF gör det bra som får bollen till sin ende, i varje fall bäste, huvudspelare. Målet var inte logiskt vid det tillfället då LTIK skapat två jättemöjligheter direkt efter paus. Nick från Simon Vedin och luftträff i straffområdet av 1-0-skytt Hjälmefjord.

Nu hade dock GIF/VIF momentum och det kändes tufft för LTIK. Men Simon Vedin hade inte trätt in i handlingen än, och han lämnar ju sällan planen mållös. Vedin vann en hög boll och rann iväg på djupet och placerade bollen bredvid GIF/VIF:s skicklige målvakt Isak Pettersson, 2-2. Med tio minuter kvar gjorde LTIK även 3-2. Hemmalagets ettrige vänsterback Tobias Ewertsson kastade ett inkast som planens bäste, Patrik Åkesson levererade vidare till Simon Vedin, som tryckte bollen i nät. Rättvist? Icke! Men likväl. GIF/VIF försökte nå en en kvittering och man gjorde verkligen vad man kunde genom att flytta fram mycket folk, men det blev inte fler mål och LTIK segrade. GIF/VIF var värda oavgjort, minst. Ligger man där GIF/VIF gör får man dock ingenting gratis. Det syntes näppeligen på matchen att GIF/VIF ligger sist och att LTIK nu ligger tvåa. Å andra sidan hade det nog inte synts var lagen legat i tabelllen oavsett. Detta derby står över sådana saker. Prestigen är långt viktigare.

Många på planen, i båda lagen stod för heroiska insatser. Den som utmärkte sig mest var LTIK:s spelande tränare Patrik ”Packi” Åkesson. Det var häftigt att se hur banans mest rutinerade spelare hanterade matchen jämfört med sina motståndare och lagkamrater. Vann väldigt mycket boll och var även skicklig med kulan. Lugnet själv. Värt att notera är att LTIK drabbades av tre stycken skador under matchen. Linus Jerkesten kände av sina baksidor igen och tvingades utgå redan i första. Han lär också missa nästa match. Det gör troligen inte ersättaren på kanten, Magnus Nilsson, han kunde dock inte fullfölja matchen utan tvingades till byte i andra halvlek. Detsamma gällde vikarierande lagkaptenen och stabile mittbacken Daniel Hellsten. Det gick således tufft till på plan.

Tillägg: LTIK:s bäste efter Packi: Tom Hjälmefjord. Var hypernervös inför matchen mot sin gamla klubb. Lyckades slå det ifrån sig lagom till matchstart och gjorde en fantastisk insats på högerbacken. Var ofta med långt framme och hade en härlig energi under 90 minuter. Max Martinsson får det tredje omnämnandet. Otroliga lungor. Väldigt värdefull för LTIK. GIF/VIF: Jacob Björk. Ville verkligen visa vad han kunde mot sitt gamla lag. Härlig inställning och vinnarskalle. Simon Nilsson. Försvarets sammanhållande länk. Stark i kroppen och konditionsmässigt. Målskytt. Fabian Andersson. Fysisk, teknisk, ett hett, hett ämne för framtiden.

Det mycket jämna B-mötet (dubbelmöte under lördagen) lagen emellan slutade med samma siffror. Båda lagen hade problem att fylla trupperna, trots gott om folk i vanliga fall, och ett par spelare i varje gäng tvingades dubblera. Ändå kunde både LTIK och GIF/VIF ställa upp med unga och talangfulla lag. Matchen blev jämn och tät. 1-1 i paus hade varit rättvist. Strax innan paus gjorde dock LTIK 2-1 och strax efter paus 3-1. Sedan var det i princip GIF/VIF för hela slanten. Det blev dock inte mer än en reducering för bortalaget och LTIK höll undan och tog sjunde raka segern i Klass 3. Mycket starkt. Mål LTIK: Anders Thid 2, Casper Larsson. Mål GIF/VIF: Arnon Khamphuak, Oliwer Hansen.

K/HFF-Getinge IF 1-0 (0-0)
Mål K/HFF: Mikael Alm

K/HFF tog tredje raka genom att hemmaslå Getinge med 1-0. Det trots årets sämsta insats. Matchen var överhuvudtaget av mycket låg kvalitet med tjongbollar som signum. Skogslaget klättrade upp på tredjeplats i tabellen.

IS Örnia-SBK 0-1 (0-0)
Mål SBK: Olle Günther Hanssen

SBK tog en skön och viktig seger mot Örnia efter ett praktmål av Per-Olle Gütnher-Hanssen.

Kurdiska IF-VBoIS 3-1 (1-1)
Mål VBoIS: Anders Stam (Gustavsson)

VBoIS lyckades inte slå Kurdiska och det verkar inte vara BoIS år i år heller. Efter storsegern mot Sennan/Sperlingsholm skulle man nu visa stabiltet. Var det meningen...

VBoIS Jim Leandersson:

Idag var det upp till bevis för våran del, det blev precis tvärtom. Vi började matchen jättebra och skapade hyfsade lägen i de tre första anfallen. Kurdiska kom knappt över halva plan. Efter 5 min drog deras målvakt ner Olsson. Rött kort och straff till oss. Tyvärr missade vi den. Känslan var ändå bra i laget och Kurdiska hade en man mindre. Sakta men säkert åt ändå hemmalaget sig in i matchen, väldigt onödigt från vår sida att släppa in dem i matchen. Efter ca 20 min spel får vi Mårtensson utvisad sedan han som siste man dragit ner deras anfallare. Straffen skjuts i ribban men på returen är dem hetare än oss och slår in 1-0. Därefter tappade vi mycket av vårt offensiva spel, trots att vi var lika många spelare på plan. 1-1 kom ändå mot slutet av halvleken. Slangen nådde högst på en fint slagen frispark och kvitterade med pannan. Efter paus började vi ganska bra men sedan tog Kurdiska över spelet igen. Vi fick dock bästa chansen när jag slog ett inlägg till Slangen som klippte till på volley, bollen såg ut att gå i mål men naturligtvis tog den på försvararens axel ut till hörna. Hörnan slås och givetvis kontrar hemmalaget in ledningsmålet. Väldigt synonymt med denna säsongen, istället för 1-2 blev det 2-1. Vi skyller inte förlusten på någon annan än oss själv, vi borde dödat matchen första 20 min, vi hade spelet och lägena. Med LITE tur hade vi vunnit trots dåligt spel men tur har vi inte för tillfället. Vi gräver ner oss och kommer upp igen!!!