SIF förlorade

Resultat fredag:

SIF-Sperlingsholm/Sennan IF 2-5 (1-1)
Mål SIF: Oskar Moberg 2 (en straff)

Skottorp gjorde en hygglig insats mot topplaget Sperling/Sennan. SIF spelade smart och gjorde det svårt för gästerna, som naturligtvis var det spelförande laget. I 65 minuter höll SIF Sperling/Sennan stången, innan det trillade in tre bollar mot slutet. SIF tog ledningen på straff, en billigt dömd sådan. Pontus Johansson gör det bra när han söker elvametaren och trillar på Sperling/Sennans försvarare. Oskar Moberg säker exekutor. De Milan-klädda gästerna kvitterade innan paus. Ett snyggt mål på nick efter inlägg från höger. Efter paus kämpade SIF på bra. Efter 55 minuter fick man en billig straff dömd emot sig. Kenneth Einarsson hamnade liggandes på marken och fick bollen på armen som han stöttade sig med. Jag tycker inte att handen/armen söker bollen, men domaren var säker på sin sak och blåste snabbt. Lika säker var Sperling/Sennans straffskytt, även om SIF:s målvakt, Joel Lovén, gick rätt och var nära att nypa bollen, 1-2. SIF kom dock tillbaka då snabbe Oskar Moberg snappade upp en bakåtpassning, rundade målvakten och lade bollen i nät, 2-2.

Bakslagen för jumbon SIF kom nu ändå stöt i stöt. Högerback Ted Ewertsson skulle ta ned en boll i det egna straffområdet. Bollen studsar olyckligt och träffar Ewertsson på armen, som han har utfälld för att hålla balansen i upphoppet då han ska ta ned bollen. Jag anser inte heller här att armen söker bollen. Man kan anse att det inte är naturligt att ha armarna utfällda på Ewertssons vis, men det är inte heller särskilt naturligt att ha armarna i shortsen längs kroppen när man är i luften. Domaren var dock på nytt säker på sin sak och blåste mycket snabbt, samtidigt som det pekades på straffpunkten. Mycket oturligt för Ewertsson och SIF naturligtvis. Sperling/Sennans specielle målskytt, Daniel Karlsson, tog hand om straffen och rullade bollen i mål, 2-3.

Tre straffar under en match hör naturligtvis inte till vanligheterna. Samtidigt som alla tre är tveksamma, så kan domaren också blåsa på alla tre. Pontus trillar över försvararen och bollen är på armarna i båda de andra fallen. Man måste visa förståelse för domaren, som måste göra en bedömning och ta ett beslut på mycket kort tid. Med facit i hand blev inte heller någon av straffarna matchavgörande. Även om straff två mot SIF var mycket, mycket tung att få emot sig så är det väldigt tveksamt om man klarat hålla ett skickligt Sperling/Sennan stången hela matchen. 4-2 gjordes även det av Karlsson. Den gänglige, blonde anfallaren snappade upp en vackert slagen utsida på djupet och Karlsson rundade Lovén och lade bollen i mål.

Mot slutet kunde gästerna också göra 5-2 billigt. Inspel ifrån vänsterkanten, avslut från Karlsson (25:e målet för året i sexan) nära mål upp i nättaket. Där hade man önskat att en av matchens förgrundsfigurer, Joel Lovén, fått mer hjälp från sina lagkamrater. Just Lovén och en drös offsidelöpningar hindrade Sperling/Sennan från en större seger. Matchen slutade 2-5. SIF har gjort framsteg den senaste tiden och blir troligen mer att räkna med till hösten. Så länge man är med i matcherna resultatmässigt gör man det bra, vid tvåmålsunderläge mot slutet tycks dock inte riktigt orken, varken mentalt eller fysiskt (hänger kanske ihop) finnas där. Förutom Lovén imponerades jag även av unge vänsterbacken Oscar Cronqvist. Den pojken är ett synnerligen hett ämne för framtiden.