KIK vann

Resultat lördag:
 
Plojmatch:
 
Knäreds IK-TV-laget 6-1 (4-1)
Mål KIK: Joel Johansson 3, Jonathan Petersson, Joakim Larsson, Emanuel Hultberg
Mål TV-laget: Per Johansson
 
Publikrekord på Lagavallen med uppskattningsvis 400 personer i publiken. Matchen i sig motsvarade ine förväntningarna och det kändes något avslaget då det tidigt stod klart att KIK var för bra för TV-laget, som inte gavs chansen att få bjuda på någon show. Detta trots man enligt någon ställde upp med sitt starkaste lag någonsin (man saknade dock Jesper Jansson och Andreas Andersson ur den ursprungliga truppen. Dessutom var spelaren som gjorde den stora skillnaden i Kornhult ifjol: Niklas Skoog inte med). Men Abgar Barsom, som ingick i allsvenska Syrianskas trupp så sent som tidigare i år, Per "Texas" Johansson, som spelade i Superettan ifjol samt ex-Djurgårdaren och hollandsproffset Geert den Ouden, som bara är 35 år gammal, förde ändå respekt med sig inför matchen. Truppen var 23 man stor.
 
Inledningsvis fick TV-laget ägna sig åt försvarsspel. När man sedan kunde sticka upp ställde man backinjen allt för högt upp och KIK:s flyfotade offensiva spelare tilläts fira lilla julafton. Hemvändande Häckenanfallaren Joel Johansson gjorde tre mål och Jonathan Petersson ett för KIK i första halvlek. Petersson blev förövrigt osjälviskt framspelad till öppet mål av Simon Silvandersson. TV-laget smet emellan och gjorde 1-3 då Per "Texas" Johansson nickskarvade Geert den Oudens skott i mål. Då det målet föll var känslan att TV-laget kanske skulle klara av att vända på matchen. Så blev det dock aldrig. Joel Johanssons 4-1 strax innan paus var tufft att få emot sig.
 
KIK spelade med A-laget i första halvlek, man bytte elva man i paus och mönstrade en stark B-uppställning med bl a Johan Jönsson, Joakim Larsson, Simon Andersson och Emanuel Hultberg. Den sistnämnde dundrade en frispark i mål fram till 5-1. Joakim Larsson fastställde sedan slutresultatet 6-1 via ett vackert långskott. TV-laget gavs chansen att snygga till siffrorna då domare Åsa Ström skänkte dem en mycket billig straff. TV-lagets normale straffskytt Robert Prytz stegade fram då nyinbytte Patrik Sjöberg likt Zlatan från Källström snodde bollen och slog straffen, över ribban (så klart). Tanken från Sjöbergs sida var nog att chippa bollen som Pirlo, känslan var dock inte riktigt på italienarens nivå och matchen slutade med tennissiffrorna 6-1. Enligt Ekwall var det dock inte TV-lagets första förlust på länge då man även förlorade sin förra match, som spelades i Kristianstad. Jim Wiik Nedrup, som skriver fotbolls-kortisarna på LT, representerade tidningen i TV-lagsmatchen och ingick i truppen av kändisar. Han spelade sista kvarten som mittback isället för Prytz och skötte sig med den äran. Om hans upplevelser i samband med matchen läser du i krönikeform i måndagens LT.
 
Till KIK:s bästa spelare utsågs så klart Joel Johansson. Det var kul att se Joel på Lagavallen igen, 12 år efter flytten till HBK. Joel bekräftade även själv efter matchen att han tyckte att det var mycket skoj att komma hem. Jag tror dock att KIK vunnit matchen även utan Joel, även om han var den stora skillnaden lagen emellan. Till sämsta spelare i TV-laget utsågs Patrik Sjöberg. Den bästa var Özz Nujen. Han var duktig med bollen och var en av få som bjöd på sig själv under spelets gång. Innan och efter matchen skötte sig dock TV-lagets trupp på ett utmärkt sätt. Det är ett gäng glada gamänger som verkar ha väldigt skoj tillsammans. De man fick möjlighet att prata något ord med var dessutom lättsamma (Sjöberg, Ekwall, Robert Kronberg, Prytz, Andreas Yngvesson och Olle Sarri). På kvällen bjöd de också på sig själva. Patrik Ekwall höll ett trevligt "tal" och gjorde sig lustig över Sjöbergs könsorgan i en historia. Özz Nujen körde en mycket uppskattad och väldigt rolig improviserad ståupp där han med glimten i ögat förlöjligade Olle Sarri. Dessutom var ex-allsvenske spelaren Niklas Karlström uppe och sjöng med festbandet vid tre tillfällen. TV-laget lämnade tillställningen vid kvart över tio då Halmstads uteliv med Texas som guide lockade.
 
Festen och dagen var sällsynt lyckad för KK:s del. Arrangörerna var framåt midnatt mycket nöjda.
 
Maten var utmärkt god. Helgrillad gris med potatissallad, potaisgratäng, sallad, bröd, äppelchutney och en mycket trevlig salsa. Efter maten serverades kaffe och födelsedagstårta av prinsessvariant. Strax efter ett var festen i det gigantiska tältet över och KIK hade i stor stil firat 80.
 
//P.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0