Resultat långfredag

Träningsmatcher:

LTIK-Väröbacka GIF 1-3 (0-1)
Mål LTIK: Simon Vedin

Vad är det man säger? Dåligt genrep... ja, det får LTIK:arna hoppas på, frågan är dock inte om det här var i sämsta laget ändå. Passningsspelet var under all kritik och det var tunt framåt samt segt bakåt. Väröbacka tog ledningen på ett mål som LTIK:s målvakt Jonas Nilsson får ta på sig. Han skrek, då flyttade sig LTIK:s försvarare och då nickades bollen i mål av Värö-spelare. Jonna revanscherade sig sedan i andra då han räddade ett friläge. LTIK började matchen hyfsat, men allt eftersom blev det bara sämre och sämre fram till pausen. I andra halvlek spelade LTIK upp sig något, men det var fortfarande inte bra. Värö gjorde 2-0 på en omställning efter ett misslyckat LTIK-uppspel. LTIK reducerade genom Simon Vedin, Linus Jerkesten stod för förarbetet. Ett snyggt mål. LTIK var på väg in i matchen och skapade ett par möjligheter, men istället stängde Värö matchen med ett 3-1-mål som LTIK:arna ville få till offside. Det resultatet stod sig tiden ut. LTIK är väl rustade konditionsmässigt, Värö-spelarna var betydligt tröttare när matchen blåstes av. Det spelar dock ingen roll att du är vältränad om du inte kan omsätta springet i benen till spel.

Värö är fysiska, rutinerade och smarta. De gjorde det trångt på mitten och behärskade det blöta och hoppiga underlaget beydligt bättre än LTIK. Värö var närmare 4-1 än vad LTIK var 2-3. Knappast någon LTIK:are kan få godkänt som helhet. Samtliga måste höja sig till DM-matchen mot Harplinge på annandagen, annars blir det stordäng där. LTIK:s tränare har en del att fundera över i helgen, för detta var inte bra. Värö är en bra värdemätare och det är bra killar. Stämningen är altid god på plan när lagen möts. Domare Masar Krasniqi hade mycket lite att bestyra. Flera av LTIK:s A-lagsspelare ville stanna och spela B-lagsmatchen också. "Det känns inte bra att åka hem efter en så här dålig insats." Hem fick de dock åka och tänka över sina synder då B-lagstruppen var full. I år vann LTIK B-lagsmötet med 5-3 efter bl a ett hattrick från nye forwarden Pontus Pettersson. Förra årets B-match vanns av Värö med 2-0. A-lagsmatchen slutade då 2-2 efter reducering och kvittering av LTIK.

KIK-Lönsboda IK 3-4 (2-2)
Mål KIK: Joel Åkesson, Jonathan Pettersson, självmål

Läs i kommentarerna.

GIF/VIF-Strömsnäsbruk IF 2-3 (1-2)
Mål GIF/VIF: Robin Möller (straff), Johan Stråhle

GIF/VIF inledde matchen bra och ägde tillställningen de första 15. Man gör också 1-0 på straff genom Robin Möller sedan Oscar Gustafsson blivit hårt tagen i Strömsnäs straffområde. Möjligen gick det för "lätt" för GIF/VIF i början, man slog av på takten och Strömsnäs kom in i matchen. Kvitteringen lät inte vänta på sig. Strömsnäs gör även 2-1 och 3-1 lite väl enkelt och billigt. Efter Strömsnäs trea höjer sig GIF/VIF igen och man avslutar matchen bra. Reduceringen kommer på nick från Johan Stråhle efter inlägg från Jacob Björk. Med lite flyt kunde GIF/VIF både kvitterat och tagit ledningen. Det skapade man chanser för. Bra början, bra på slutet. GIF/VIF kan dock bli jämnare i sin prestation sett över en hel match.

Vejby IF-BKW 2-2 (2-0)
Mål BKW: Kenan Ramadani 2

Pelle Pettersson, BKW:

Walldia ryggar i första halvlek för den intensiva hemmapressen. Man hamnar också i underläge med 2-0. I andra halvlek tar man sig dock och tar över det mesta. Walldia jagar mål. Men det dröjer till det återstår 10 minuter innan de för dagen vitklädda Walldianerna får utdelning. Först reducerar Kenan. Och med 2 minuter kvar kommer den rättvisa kvitteringen genom samma man. Stor glädje bland Walldianerna som hade bud på fler mål. Men som helhet ett rättvist resultat efter Vejbys dominans i första halvleken.

YBK-SBK 0-3 (0-2)
Mål SBK: Olle Günther Hanssen, Kim Andersson, Mattis Kindblom

YBK:s spelande tränare Tomas Karlsson :) :

Dåligt var temat för dagen.

Ibland går det inte att skriva käcka målande matchreferat. Istället sammanfattas dagens genrep mot SBK såhär;

Vädret = Dåligt. Regn, blåst, rusk, kallt, regn i sidled, snöblandat regn. Brrrr

Planen = Bulig

Bollen = Hanterades som en handgranat av YBK. Stirrigt, med rädsla och utan kontroll....samt att ingen ville ha den.

Närkampspelet =  Som ärliga skattedeklarationer - obefintligt.

Första halvlek = Som en svartvit film av Charlie Chaplin. Lång, dålig och utan mening.

Pausen = Helt ok. Varmare.

Taktiksnack i pausen = Gör något! Sparka på dem!

Andra halvlek = Som en film med Jackie Chan. Lång, lite mindre dålig men ändå helt utan mening.

Målen = Som miss universum - snygga.

Resultatet = Lika rättvist som om det prövats i domstol.

Egen insats = Tänk Patrik Andersson i sina glansdagar. Tänk sen motsatsen.

Bäst på plan i YBK = Felix Bolmgren

Slutsats = Det kan bara bli bättre. Annars blir det inte många poäng.

Roligast idag = SBK:s bänk. Leder med tre mål mot noll. Träningsmatch. Bollen rullar iväg. Bänken vägrar stoppa den. Avbytare gör en ansats. Ledare vrålar "ta inte den, vi leder"!

Dagens underdrift = "Vi är lite för snälla i närkamperna"