Resultat fredag

BKW-KIK 1-3 (0-0)
Mål BKW: Magnus Eriksson
Mål KIK: Jonathan Pettersson, Kalle Svensson, Johan Jönsson

BKW fick ingen revansch mot KIK utan föll med 3-1 (samma siffror som ifjol) efter underläge 3-0. Skönt för KIK efter den snöpliga förlusten i premiären. Åke Fredriksson dömde och som vanligt haglade korten. Sex gula och ett rött till BKW och ett gult och ett rött till KIK. Manfred Walldéns utvisning i början av andra vid ställning 0-0 känns matchavgörande.

BKW:s Pelle Persson:

Det börjat bli en” le ovana” som en Våxbo hade uttryckt det – att förlora mot KIK. Första halvlek måste vara den sämsta insats rent viljemässigt som Walldia presterat på mången god dag. Försvaret gjorde en bra insats och höll Walldia kvar i matchen. Men framåt var likgiltigheten frapperande. Inga löpningar för varandra. Gamnacke så fort man blev av med bollen osv. Det värsta var att Knäred var inte bra men vi var sämre. 0-0 i paus ska vi vara glada för. I andra halvlek blev det bättre viljemässigt men Walldia blev reducerade till 10 man redan 5 minuter in i andra halvlek när Manne fick sitt andra gula. Det gjorde det inte direkt lättare. Knäred sprang ifrån till 0-3 innan vi reducerade till 1-3 genom Mange Eriksson i slutminuten. Underhållningsvärdet var inte på topp direkt. Det enda man kunde skratta åt efteråt var den svarte pajasen som sprang omkring och provocerade spelarna så fort han fick en möjlighet. Han skulle som så många gånger förr få spela huvudrollen. Det är det minsta man behöver en sådan kväll. OBS! Detta är ingen bortförklaring för förlusten. Bara ett konstaterande. Det skriver säkert KIK också under på.

K/HFF-Simlångsdalens IF 2-1 (0-1)
Mål K/HFF: Martin Jönsson, Ruslan Tetroyev

K/HFF tog andra raka via att hemmaslå svårspelade Dalen med uddamålet. Ett väntat resultat för mig.

Oskarströms IS-LTIK 1-0 (0-0)

Snöplig 0-1-förlust för LTIK, välförtjänt seger för OIS. Så kan man sammanfatta det hela. Efter en jämn och långt ifrån välspelad första halvlek, där troligen båda lagen kände i paus att de hade betydligt mer att ge, så rivstartade den andra halvleken med betydligt bättre tempo från båda lagen. LTIK fick en mardrömsöppning då OIS redan i den 47:e matchminuten gjorde 1-0 genom lagets notoriske målskytt Peter Stangenfjord. Som vanligt kom målet till på ett inlägg, snöpligt för LTIK då detta aldrig skulle fått slås. Kändes som att rödblått hade kontroll på situationen. Resten av halvleken jagade LTIK utjämning utan någon större lycka. Bortalaget fick släppa lite på defensiven i sin jakt framåt. OIS skapade ett par väldigt tydliga målchanser och borde avgjort matchen på någon av dem.

Istället kunde LTIK äntligen skapa lite mot slutet. Närmst var Simon Vedin två gånger om, men bollen ville inte studsa LTIK:s väg denna kväll och OIS kunde ta en knapp, men rättvis hemmavictoria. OIS hade puttat in ett par rutinerade och fysiska spelare extra jämfört med den senaste matchen. Trots att laget inte glänste så överglänste man än dock LTIK via sitt fysiska spel. Väldigt få spelare i rödblått kom upp i normal kapacitet, förhoppningsvis är de flesta hungriga och sugna på betydligt mer framöver. OIS behärskade den glatta hemmamattan bäst och vann välförtjänt. Det är ingen skam att förlora med 0-1 borta mot OIS, på Esperedsvallen kommer de flesta lagen i serien att få det svårt i år, men LTIK:s anfallsspel måste bli bättre framöver. Bäst i LTIK i matchen var mittback Henrik Nilsson. Bortsett från en felpass i första var insatsen i det närmsta fläckfri.

YBK-Gulbrandstorps AIS 2-1 (1-0)
Mål YBK: Anton Olsen, Olle Larsson

Det blev som väntat vinst för YBK. Den första i seriespel på ett par år. Härligt! Vinstmarginalen blev något mindre än vad jag på förhand trott, men än dock. Grattis YBK! Mer komma skall.

YBK:s Tomas Karlsson:

Ett jävla passningsspel, ett jävla drömmål, ett jävla fuskmål och tre jävla poäng!

Väntan är över! Kungen har abdikerat. Det har regnat i öknen. Marcus Schenkenberg har lärt sig dansa. Pamela Anderson har somnat på rygg. Ysby har tagit tre poäng och GUD vad det var skönt!

I matchen mot GAIS var tydligen favoritskapet på Ysbys axlar. GAIS är bottentippat och enligt expertplogen så utmålades YBK som favoriter i drabbningen. Det plötsliga favoritskapet var lika oväntat som en Irakier i Sverigedemokraternas partitopp men mottogs såklart som en utmaning. Matchen inleddes med att YBK pressade stenhårt mot GAIS backlinje. Ett antal målchanser vaskades fram direkt och hemmaspelarna var heta som strykjärn och surrade kring GAIS backlinje. Dock skapades främst ett antal halvchanser och det där riktigt klara läget lyste med sin frånvaro. Istället var det GAIS som vaskade fram den första riktiga chansen när Nenad Pavlovic (över 40 år men snabb som Usain Bolt) lurade tränare Karlsson och sprang sig fri med Anton i målet som tokräddade! Situationen satte sig tydligen  i hemmalagets psyken för efter detta tappade laget allt! Passningarna var fantastiskt felriktade. Emellanåt verkade det som om YBK gemensamt och tvångsmässigt skänkte bollen till tacksamma GAIS:are. Spelet var minst sagt bedrövligt.

Men som en blixt från klar himmel lyste plötsligt fru Fortuna sitt ansikte mot YBK och i en tilltrasslad situation blev Anton Olesen fri. Kallt placerade han in 1-0 för hemmalaget till stor glädje för den entusiastiska publiken. Resten av halvleken spenderades med att YBK spelade bollen till GAIS som anföll mot ett vilt kämpande försvar.

Andra halvlek inleddes med en uppryckning från YBK - håll. Passningarna var inledningsvis bättre. Ett riktigt bra anfall nådde till sist Erik Mattsson som så när nickade in tvåan. Men likt i första halvlek så bestämde sig YBK för att börja vara givmilda. Bollen skänktes åter till GAIS:arna som tacksamt tog emot. Nenad skapade på egen hand två fina lägen och kunde mycket väl gjort ett mål eller två. Dessutom knorrade den duktige , men något sävlige centern en frispark som Anton Hansson hade oerhörda problem med.

Kvitteringen skulle komma och som den kom. Ett fegare mål har sällan skådats! Är ingen överdriven förespråkare av Fair Play själv men det måste finnas gränser i helvetet. En boll seglade mot YBK:s backlinje. Duktige Fredrik Nicklasson nickade bort den. Domaren blåste dock för GAIS:frispark (tveksam som Juholts budget) och GAIS:aren föll handlöst till marken. Han vrålade och tog sig för huvudet. Hjärnskakning i bästa fall hann man tänka. Oroliga YBK:are, domare och GAIS:are var framme för att kolla till den döende spelaren. Under tiden som spelare från båda lagen solidariskt tittar till den sårade så slår en GAIS:are frisparken. En kort passning till en medspelare som enkelt rullar in bollen i tomt mål! YBK protesterade såklart som galningar. Domaren menade dock att han frågat liket på planen om denne var ok och denne hade sagt JA!!! Då får man ju slå frisparken snabbt och således kan inte domaren blåsa av!! Således ett helt korrekt mål enligt bolljuridiken. MEN FÖR HELVETE!!! Hur osportsliga får man bli? Kan det bli mer omanligt, mer fegt, mer ynkligt än att spela skadad (huvudskada) för att sedan slå en frispark när oroade motståndare är framme och tittar till? Själv är jag också tveksam till domaren. Kan ej reglerna men situationen var helt bisarr och borde med det sunda förnuftet såklart blåsts av! Den skyldige GAIS:aren visade sig också från den mest mogna sidan. Han hånade YBK:s Jimmy Ivarsson med orden "fy fan va snyggt det var". All heder dock åt Nenad Pavlovic (spelande tränare i GAIS) som direkt efteråt bad om ursäkt till undertecknad. Men vad hjälpte det?

Dock tände rånet YBK:arna som i det närmaste blev skogstokiga. All taktik försvann all världens väg. All sans likaså och YBK började satsa allt framåt! Poängen var ingenting värd kändes det som och YBK kastade in allt man hade framåt. Trycket var konstant mot GAIS målvakt. Dessutom började YBK vinna närkamper, tacklas och ta löpningar. Den hittills ganska avvaktande strikern Olle Larsson började plötsligt visa sina kvaliteter. Gång på gång sprang han sig fri och var i det närmaste ostoppbar. GAIS:arna viftades bort som flugor av den väldige centern. En frispark från tränare Karlsson, ett skottläge för Felix Bolmgren och en hörna på mållinjen var nära att resultera. Med kvarten kvar kom dock revanschen och som den kom! Olle Larsson tog bollen på högerkanten. Puttade till en attackerande motståndare och utmanade tillstötande back. Med en enkel vrickning lade Olle över bollen på vänsterfoten och drog till. Det sa bara pang! Från straffområdeskanten till krysset for bollen som en raket. Målvakten hann inte reagera och ett av de vackraste fotbollsmålen jag någonsin skådat var ett faktum. Förlösande minst sagt! Efter målet förvandlades nämnde Olle Larsson. Från att i första 75 minuter vara okej så blev han nu en titan på planen. Ostoppbar. Bollmottagare. Djupledslöpare. Avslutare. Framspelare. På tiden att monstret visade klassen!

Sista kvarten var det inget snack. YBK hann missa flera olika fina lägen. Bland annat satte Alexander Bengtsson en boll som gick stolpe, stolpe ut. GAIS:arna blev allt mer frustrerade och drog på sig ett rött kort med några minuter kvar. När domaren blåste av infann sig lättnaden! Att jämföra med att tillfriskna från en allvarlig sjukdom är månne att ta i, men gud vad vilken lättnad. Så många matcher. Så många förluster. Så många tunga baklängesmål! Och så nu, TRE SKÖNA POÄNG!!!

GAIS var inte så svaga som man förutspått. De spelade fin fotboll och hade flera flinka lirare i anfallet. Bäst av alla var hyperfarlige Nenad Pavlovic vars löpsteg är helt sinnessjukt! På tre meter är han snabbare än något jag någonsin skådat! Matchen kunde slutat hur som helst!

Känslan i omklädningsrummet var underbar. Den svettiga och lite halvsunkiga hamburgaren smakade lika väl som oxfile. Den ljumma hallonsodan var som en Pina Colada vid poolen och varje grattis kändes som en dubbning av den engelske drottningen. Hybris? Ja till 100%. Överdrivet? Ja, sannolikt! Men det skiter vi i nu! Vi har vunnit! Vi har tagit tre poäng! Vi är Ysby BK och just ikväll är vi KUNGAR!!!

Sperlingsholm/Sennan IF-SIF 7-0

Ett SIF utan flera ordinarie spelare (bl a avstängda Oskar och Erik Moberg) kunde inte överhuvudtaget rå på Sperlingsholm/Sennnan, som var överlägsna.

Kurdiska IF-SBK 6-0 (3-0)

Ett ordinarie SBK kunde på inga vis rå på Kurdiska. 3-0 i paus till kurderna var tungt för SBK. I den 60:e minuten blev Håkan Gustavsson målchansutvisad för SBK:s del. Påföljande straff sattes i mål bakom "Cralle". Efter det rann ytterligare två bollar in.

- Det var inte bra idag och jag själv får ta på mig tre av målen. Resultatet var väl lite i överkant, men de var riktigt bra, så segern till dem är inget att snacka om. Nya tag, kommenterar Cralle efter matchen.