Resultat söndag

KIK-Lidhult 4-2 (0-2)
Mål KIK: Joel Åkesson 2, Simon Andersson, Simon Silvandersson

KIK fortsätter att imponera nu i höst. Denna gång genom en fin vändning mot Lidhult. Underläge 0-2 i paus förvandlades i andra till seger 4-2. Nu krävs vinst i sista omgången mot Trönninge samtidigt som Sennan plockar poäng av Vapnö för att kontraktet ska räddas.

GIF/VIF-HIS 1-2 (0-1)
Mål GIF/VIF: Armin Darban
Mål HIS: Fredrik Gustavsson 2

HIS ledde rättvist i paus. Ledningen borde varit större än 1-0. I andra höjde sig GIF/VIF och hade bl a ett skott i stolpen innan HIS vackert kunde kontra in 2-0 genom Fredrik Gustavsson. GIF/VIF hann med en ribbträff innan man reducerade. Sista 20 blev en ren kamp, där de tydliga målchanserna lös med sin frånvaro. Som helhet välförtjänt HIS-vinst.

Passar på att gratulera K/HFF till seriesegern!

SIF-Sperlingsholm 3-5 (3-1)
Mål SIF: Pontus Johansson 2, Martin Fasth

Riktigt bra första av SIF, otroligt dålig andra.

Örnia-YBK 6-3 (3-2)
Mål YBK: Simon Axelsson, Anton Olsen, Kalle Karlsson

Tomas Karlsson:

Storförlust mot Örnia!

Matchen på Alevallen skulle innebära goda chanser till tre poäng för pånyttfödda YBK. Dock fanns det mörka moln på himlen. Förutom tränare Karlsson avstängd så saknades mittfältsduon Nisse Carlsson och Tobbe Johansson. Dessutom var lagkapten Henriksen borta och Emil Olesen upptagen med annat. Matchen inleddes i högt tempo och det var Örnia som skruvade upp det. Följdaktligen kom ettan fullt logiskt efter bara 7 minuters spel. Därefter fortsatte Örnia att skåpa ut ett desorienterat YBK. Plötsligt vände allt. Simon Axelsson knorrade på Beckhammaner in kvitteringen och därefter drogs ytterligare ett magiskt anfall upp. Flera kortpassningar innan Ibbe lobbade in bollen till Anton Olesen som på volley stänkte dit ledningen. En nytillkommen åskådare hade kunnat missta YBK för ett lag i division tre. Hade åskådaren däremot stannat kvar ett tag till så hade han förmodligen bytt åsikt. Efter ledningsmålet tappar nämligen YBK allt och det hela börjar med att en Örniaspelare blir utvisad. Ibbe startar ett litet tjafs och är sedan rutinerad nog (eller feg, Örniakillen var rätt biffig) att gå därifrån. Örniakillen får tokspel och jagar Ibbe och domare. Efter det röda kortet fortsätter han sedan och får motas iväg av lagkamrater. Efter detta var Ibbe en högerytter med texten WANTED på tröjan och Örnia gjorde allt för att klippa honom.

Hur som helst. Det röda kortet tände hemmalaget som efter detta fullständigt kör över YBK. Det står 3-2 i paus och trots en taktisk justering och några hårda ord i paus så blir det inte mycket bättre i andra halvlek. Örnia spelar runt bollen och YBK försöker jaga. Dock lyser orutinen och framförallt okoncentrationen igenom. Vid ställningen 5--2 vaknar bortalaget till och skapar massor med mållägen men kvaliteten på avsluten håller ej klassen.

Sammanfattat kan det sägas att matchen på Alevallen var sådan att man mår bäst om man aldrig tänker på den igen. Tempot var obefintligt (en Örniaspelare vrålade t.ex. till sin lagkompis; "du har ju för fan inte sprungit en meter på hela matchen" och han hade rätt...), passningsspelet från YBK betydligt sämre än tidigare. Det brukar sägas att fotboll är en sport som skall spelas med passion och känslor. I så fall var matchen mellan YBK och Örnia som ett segdraget slut på en dålig relation. Tråkig och alldeles för lång...

För oss i YBK är det bara att ta nya tag och visa publiken och Våxtorp att Örniamatchen bara var ett tillfälligt fall tillbaka!