Resultat söndag

Fyran:

RGIF-Torup/Rydö 5-2 (2-1)
Mål RGIF: Henrik Olsson 3, Daniel Petoletti, Marcus Johansson

RGIF var starka i säsongsavslutningen, framförallt Henrik Olsson. Ex-LFK-anfallaren har sett tam ut sedan comebacken i GIF. Nu under de två senaste matcherna har han dock börjat röra på skonkarna och varit betydligt bättre. Olsson gav Giffen ledningen med 1-0 på nick efter hörna. Även tvåan kom från anfallaren. Torup/Rydö reducerade på straff sedan en GIF:are tagit med hands. Olsson gjorde sitt och RGIF:s tredje efter paus. En frisparkskanon upp i krysset. Nåt djävulskt snyggt! T/R reducerade på nytt innan RGIF satte dit ytterligare en frispark. Nu var det Daniel Petoletti som skruvade upp bollen i krysset. Riktigt vackert! Marcus Johansson avgjorde matchen med sitt 5-2-mål. Snyggt assisterad av Daniel Hellsten. RGIF kvar i fyran. Centern klarade sig också kvar sedan man krossat jumbon Galtabäck med 8-0 i sista matchen. Till femman får Galta sällskap av Särö som bara nådde oavgjort (2-2) mot Harplinge. Vinner fyran gör Hyltebruk då man slog Rinia med 7-1 samtidigt som Kvibille förlorade mot Leikin med 3-1 i avslutningsomgången.

Femman:

BKW-Simlångsdalen 1-1 (1-1)
Mål BKW: Robert Andersson

BKW avslutade med kryss hemma mot Dalen. BKW kom inte upp i normal nivå i matchen. Man tog ledningen med 1-0 efter 20 minuters spel genom Robert Andersson. Dalen kvitterade strax innan paus. Andra halvlek blev ett sömnpiller. Dalen plockade ut sitt vassaste offensiva vapen Kaspar Swederman och ägnade sig efter det av destruktivt spel för att få hem en pinne. Samtidigt agerade BKW tamt. BKW tangerar fjolårsplaceringen med en ny fjärdeplats. Dalen slutar åtta. Johan Green bästa målskytt i BKW med 15 kassar. Tvåa Nderim Peci med åtta.

Så här kommenterar BKW:s tränare matchen och säsongen:

- Det var en ganska dålig match. De hade ingen direkt målchans i första halvlek, ändå lyckades de få in 1-1. I andra halvlek var de rättså dåliga, de var spel mot ett mål i stort sett hela tiden. Men vi hade inte riktigt skärpan och var nog lite hämmade av att spelare varit sjuka i veckan. Det kändes lite avslaget i och med att det inte fanns så mycket att spela för. Det bev en poäng i varje fall och vi förlorade inte, säger BKW:s tränare Mikael Gustafsson och berömmer hårt slitande Emil Gustafsson samt Albin Halimi.

BKW tangerar fjolårets fjärdeplats.

- Jag hade önskat lite fler poäng och en placering högre upp, så jag är lite besviken. Samtidigt har vi varit lite bättre spelmässigt i år än ifjol. Vi hade behövt lite mer stolpe in, vi har skapat mycket chanser men gjort för få mål. Att vi haft mycket skador i perioder har också påverkat, avslutar Gustafsson.

Trönninge-KIK 4-1 (1-0)
Mål KIK: Jonathan Pettersson

Det blev förlust för KIK i säsongsavslutningen. I första halvlek var man det spelförande laget men lyckades inte förvalta sina chanser. 1-0 till TIF på en bjudning från KIK. Andra halvlek var ingen höjdare för KIK:s del. TIF klart bättre och vann halvleken med 3-1 och matchen med 4-1. KIK ändå kvar i femman då Sennan slog Vapnö. Helt osannolikt. Vilken maximal flax KIK. Ändå välförtjänt efter den höst man gjort. GAIS åkte ut på sämre målskillnad än KIK. Surt sa räven. GAIS avslutade snyggt genom att besegra Unnaryd med 3-2. KIK slutar nia. Joel Åkesson blev bästa målskytt i laget med sju kassar. TIF blev femma.

Lidhult-LTIK 1-1 (1-1)
Mål LTIK: Emil Olsson

LTIK avslutade seriespelet på ett positivt sätt. På grund av avstängningar, skador och sjukdom åkte LTIK upp till Lidhult för att ta sig an tabelltrean med tre A-lagsdebutanter och utöver det tre årsdebutanter i A-lagselvan. Bland de som gjorde A-lagsdebut fanns målvakten Andrée Pettersson, som i "Jonnas" frånvaro fick vakta buren. "Persas" grabb är ett fint målvaktsämne, än så länge har han dock sin längd något emot sig. Detta skulle dock visa sig inte bli något problem mot Lidhult. LTIK inledde matchen piggt. Med Fredrik Wersch till vänster och Oscar Gustafsson till höger på mitten gick det undan på båda kanterna. Emil Olsson vände och vred på topp och i mitten fyllde Ola Nilsson, Tobias Ewertsson och Jacob Björk på fint. Backlinjen med Mattias Johansson, Conny Strömberg, Peter Jönsson och Tim Jensen började även den bra.

"Chanserna" som släpptes till var skott utifrån, som Andrée kunde ta hand om. Ola Nilsson var nära nätkänning två gånger om på skott efter tillbakaspel, bollarna hamnade dock strax utanför. Emil Olsson testade på Oscar Gustsafssons inspel och Fredrik Wersch var nära att trockla sig fram på sin kant. LTIK tog ledningen genom Emil Olsson, som placerade bollen i nät sedan han blivit framspelad av Fredrik Wersch snett-inåt-bakåt. Lidhults replik kom snabbt. Hemmalagets vänsterback tog sig fram längs sin kant ända fram till mål där han placerade in bollen vid Andrées förstastolpe. LTIK-keepern trodde på ett inspel och grämde sig efteråt sedan han släppt in bollen invid målvaktens stolpe. Svårt läge dock då Lidhultaren var helt ren. 1-1 stod sig till paus.

I andra halvlek var Lidhult spelförande. LTIK hade svårt att hitta rätt och att få upp bollarna, efterhand tröttnade bortalaget nog också en aning. Lidhult vred inte upp tempot nämnvärt utan verkade vara rädda om sin poäng. Lagets bästa möjlighet i andra halvlek fick notoriske målskytten Jacob Söderblom, avslutet från nära håll gick dock vid sidan om mål. LTIK skapade lite ströchanser. Främst genom bollar på Emil Olsson. Lidhult målvakt Niklas Karlsson var dock välplacerad i mål och klarade avsluten utan större problem. Andrée Pettersson i LTIK:s kasse agerade även han stabilt med få släppta returer och modigt agerande i flera situationer. Bästa räddningen kom på en Lidhultsfrispark, som Andrée styrde till hörna. Matchen slutade 1-1. LTIK var nöjda med resultatet och insatsen. Visst kunde det blivit vinst, men en pinne fullt godkänt utefter förutsättningarna. Lidhult verkade inte alltför missnöjda med den pinne som innebar att de fick behålla tredjeplatsen i serien.

LTIK gjorde en fin kämpainsats och beröm går främst till de mer ovana A-lagsspelarna. Samtliga klarade sig fint. Oskar Hemhagen och Martin Larsson spelade båda de sista 20 minuterna till exempel. Lite extra ros till Andrée Pettersson i kassen. En sådan mogen debut lovar gott inför framtiden. LTIK slutar sexa i tabellen. När det stod klart att förstaplatsen inte längre gick att nå gick luften ur något. Målet var att kunna vara med och retas i toppen loppet ut. Nu blev det inte så. Tredjeplatsen från ifjol toppades alltså inte. Känns dock som att det är av liten betydelse. Mellan tredjeplacerade Lidhult och sjundeplacerade Unnaryd är det fyra poäng. Åt Andersberg och Oskarström i toppen fanns inget att göra dennas säsong.

Andersberg tar klivet upp till fyran. Andraplatsen i femman är inte värd vatten. Inte ens något kval blir det för OIS. Till sexan får Sennan sällskap av Vapnö och Gullbrandstorp. Sennan har varit det enda dåliga laget i en serie med många jämma och stabila gäng. Vapnö trillar ut pga de tappade poängen mot GAIS som man drabbades av sedan man använt sig av en avstängd spelare. Surt! Samtidigt hade det räckt att man slagit jumbon Sennan i sista omgången. Vapnö inledde säsongen sensationellt bra sedan man sent fått sin plats i femman istället för Kurdiska. Man var faktiskt i virtuell serieledning i några omgångar. Sedan midsommar har man spelat tolv matcher och bara tagit poäng i en av dem. Därför åker man också ur serien.

Egentligen är Vapnö för bra för sexan. Även GAIS kommer att klara sig utmärkt i den lägre divisionen. Under förutsättningar att man får behålla lagen nåt så när intakta. Till AIK skriver jag grattis. Man har förutsättningar för att klara sig bra i fyran. Där är defensiven och stabiliteten viktig. Den har AIK (bara 20 insläppta mål). Laget är också skickliga på sista tredjedelen. Segerorganisatör i AIK är Fidan Jashari med 26 mål på kontot. Med det blev det en andraplats i skytteligan bakom Lidhults Jacob Söderblom på 29 mål. Trea kom Trönninges Kristoffer Romano med 21. LTIK:s bästa målskytt blev Emil Olsson med åtta inprickade, Johan Gustafsson gjorde sju på sina sex matcher, lika många som Miridon Berisha.

Så här kommenterar LTIK:s tränare matchen mot Lidhult och säsongen i helhet:

- Med tanke på att vi saknade många spelare var detta en match vi bara skulle ta oss igenom med ett så bra resultat som möjligt. Liret stod inte direkt i centrum. Utefter förutsättningarna är jag jättenöjd. Ingen föll ur ramen, alla gjorde jobbet. Det var kul att se de lite mer ovana A-lagsspelarna ta för sig, säger LTIK:s tränare Patrik Åkesson och berömmer sin målvakt Andrée Pettersson samt försvararna Peter Jönsson och Mattias Johansson.

LTIK slutade sexa i serien.

- En sjätteplats i sig är mindre godkänt, samtidigt var vi bara två poäng från tredjeplatsen. Vi började seriespelet för dåligt, hade vi plockat fler poäng i inledningen hade det kanske sett annorlunda ut. Nu gick luften ur oss lite grand när förstaplatsen inte gick att nå längre. Vi har ändå spelat bra fotboll periodvis och det är positivt, avslutar Åkesson.