Resultat lördag

Trean:

LFK-Hässleholms IF 2-1 (1-0)
Målskyttar LFK: Besart Mazreku, Perparim Beqaj

LFK gjorde ingen bra match spelmässigt. Inställningen var det dock inget fel på. Redan efter några minuter tog LFK ledningen med 1-0 då Besart Mazreku kunde stöta en hörna i mål sedan HIF-keepern halkat till. Efter det var det mycket HIF och Peter Björnsson i LFK-målet tvingades till två kvalificerade räddningar. Första halvlek avslutades med att Besart Mazreku missade ett friläge. Han gjorde allting rätt fram till avslutet, bra nedtagning inan han skar in framför motståndarbacken, tyvärr gick avslutet en bit utanför. Det var mycket spel förlagt till LFK:s planhalva även i andra halvlek, även om LFK spelade upp sig något från första. Perparim Beqaj fick göra sitt första inhopp för LFK i serien och höll på att bli syndabock då han slog en för lös bakåtpassning, Björnsson i hemmakassen var dock med på noterna och kunde precis hinna föra en HIF:are. I momentet efter blev Beqaj målskytt då han fläkte sig och fick Besart Mazrekus fina inspel i nät fram till 2-0. Från potentiell syndabock till hjälte på under en minut. Det vänder snabbt i fotboll.

LFK försvarade ledningen med den äran efter målet och hade chans att stänga matchen helt då pigge inhopparen David Pinot stod för ett fint nummer då han sköt ett hårt skott på uppstuds som målvakten i HIF med besvär kunde rädda. Med en minut kvar reducerade HIF efter en hörna och de fyra återstående minutrarna blev en pärs. Men det gick vägen och LFK hänger på i toppen. Bäst i LFK var mittbacken Emil Axelsson och innermittfältaren Tobias Lundgren. Samtliga defensiva spelare gjorde dock ett gott jobb. Peter Björnsson i mål gjorde ett väldigt stabilt intryck och räddade LFK från baklängesmål i första, synd på nollan. Förövrigt var detta den första A-lagsmatchen Markus Johansson (ryggskott) missade sedan han kom till LFK inför 2003 års säsong. Under de första säsongerna satt han troget på bänken bakom Joakim Wulf innan han tog över A-nävarna efter honom. Undrar hur många matcher det är totalt? Över åtta säsonger...

HIS-K/HFF 0-1 (0-0)
Målskytt K/HFF: Ruslan Tetroyev

En jämn match med mer kamp än skönspel som borde slutat oavgjort. Inget av lagen skapade skapade särskilt många tydliga målchanser. K/HFF:s segermål kom i minut 81.

GIF/VIF-IS Örnia 1-0 (0-0)
Målskytt GIF/VIF: Timmy Johansson

En jämn match där ISÖ lika gärna kunde fått en pinne. GIF/VIF är dock stabila bakåt och har fortfarande inte släppt in något mål i seriespelet.

Serbiska FF-SBK 6-1 (2-1)
Måskytt SBK: Olle Günther Hansen

SBK var med bra i en halvlek, man var också det lag som tog ledningen i matchen med 1-0. I andra halvlek drog Serbiska ifrån till en bekväm seger, som dock var i överkant. Till skillnad från mötet med SIF i förra omgången hade Serbiska nu tillbaka anfallsessen Göran Medjed och Slavica Stijepic, som gjorde två respektive tre mål. Med de två herrarna på topp har Serbiska sexans vassaste anfallspar och med dem har man också chans att slå vilket lag som i serien.