Resultat fredag

KIK-Gullbrandstorps AIS 0-0

Detta var ett klart steg i rätt riktning för KIK och en rejäl uppryckning sedan förra omgången. Första halvlek ägde hemmalaget och där borde KIK också gjort några mål. I andra startade GAIS bättre, men KIK kom igång efter hand och skapade ytterligare möjligheter. Det borde blivit gul vinst.

Simlångsdalens IF-LTIK 0-0

LTIK började klart bäst. Under den första kvarten var Dalen inte över på LTIK:s planhalva. De klara chanserna uteblev dock för bortalaget. Emil Olsson och Simon Vedin testade skott, båda gick strax över. De bättre möjligheterna skulle komma senare, Patrik Åkesson kom upp fint på en hörna, men fick inte ordentlig träff med pannan, Conny Strömberg gjorde en offensiv räd och kunde avsluta nära mål två gånger om, dock kom Dalenspelare emellan. Den bästa chansen fick Simon Vedin, som dock nickade rakt på målvakten efter ett inlägg från vänster. Emil Olsson var pigg i första halvlek och hade mycket ytor att jobba med ute till vänster, något av hans inspel borde resulterat i mål. Dalen stack upp i kontringar, främst på snabbe Caspar Swederman. Bortalaget skapade också första halvleks bästa möjlighet, LTIK:s målvakt Jonas Wallin gjorde dock en fin benparad och räddade till hörna. Swederman hade också ett avslut tätt utanför. Det som såg så bra ut under den första kvarten för LTIK såg inte riktigt lika bra ut under resten av halvleken. Jacob Björk tvingades utgå och med honom försvann tyvärr mycket inställning från planen.

Björk kom in sent med en tackling på en Dalenspelare och fick ett klart gult kort (det var inte i närheten av rött, vilket Dalenfolket ville få det till, då det varken var rakt ben eller dobbarna före. Faktiskt inte särskilt fult, bara sent och lite ovårdat). Som en hämndaktion tacklade en Dalenspelare ned Björk kort efter. Det blev en rejäl smäll då Dalenspelaren kom in med dobbarna före i knähöjd. Björk hade rejäla märken efter dobbarna och fick naturligtvis kliva av, för att inte kunna komma in igen. Som tur väl var så var det bara en ytlig smäll och den nyblivne (i onsdags) 17-åringen kommer med största sannolikhet att vara tillbaka på planen i nästa match. Hämndaktioner av ovan nämnda slag renderar normalt sätt i ett rött kort. Det vågade dock domaren inte visa då det var så tätt inpå den tackling Björk utdelade med tjat om rött från Dalens sida. Efter paus var det lojt i LTIK-ledet. Tiden liksom bara flöt på utan att någonting av värde hände. Dalen hade inte förmågan och LTIK inte viljan att åstadkomma något. Sista 25 skapades det dock en hel del chanser. Dalen fortsatte att kontra på Swederman och han borde gjort något mål på en av de tre chanser han fick sedan han sprintat ifrån i djupet. LTIK skapade också chanser, Kjetil Hagen testade skott två gånger om och borde gjort mål vid i varje fall ett av tillfällena då det var öppna lägen.

Simon Vedin rann igenom vid ett par tillfällen, med lite mer flyt hade bollen hamnat i nät. Dalens målvakt lämnade en retur som Emil Olsson var så när att få dit. Den bästa möjligheten skapade dock Henrik Olsson, Dalens målvakt kunde dock göra en fin räddning till hörna. Kort efter det blåstes matchen av. En besvikelse att inte LTIK kunde ta tre poäng. I första halvlek hade man totalt sätt ett så pass stort spelövertag att ett par mål borde gjorts. I andra halvlek var det mer jämnt och LTIK kunde faktiskt förlorat om något av Swedermans avslut gått innanför stolparna. Tyvärr såg det lite lojt ut, flera spelare tog inte de där extra metrarna. Ingen skugga ska falla på Dalen. De gjorde vad de kunde och viljan var det absolut inget fel på. Sina bästa spelare hade man i målvakten Fredrik Nord, rutinerade backen Magnus Edman (förra årets lilla dribbler), mittfältaren Martin Löfström (vann alla bollar på mitten med sitt huvud) samt Caspar Swederman, som är och under en lång tid har varit Dalens största hot framåt. Bäst betyg i LTIK kvitterar målvakten Jonas Wallin ut. Viktig räddning i första, stabil i övrigt och nollan intakt. Plus också till inhoppande Kjetil Hagen. De flesta kan dock betydligt bättre.

SBK-HIS 1-1 (0-1)
Målskytt SBK: Jimie Kindblom
Målskytt HIS: Philip Trollér

En jämn match med få målchanser som rättvist slutade 1-1.

Haverdals IF-YBK 3-2
Målskyttar YBK: Ibrahim Zed, Tom Stråhle

Haverdal började bäst, YBK var borta i början, precis som i de flesta matcher. Haverdal tryckte ner YBK i banan och kom i våg efter våg. Efter en kvart fick YBK en frispark som de lyfte in. YBK är starka på fasta och nu ledde frisparken till årets första mål, sedan Felix Bolmgen nickat ner bollen till Zed Ibrahim som la den i nät. Efter det jämnade spelet ut sig i ungefär fem minuter, innan Haverdals press började igen. 1-1 kom på en frispark efter en halvtimmes spel och 2-1 till Haverdal strax innan paus och det på ett fint skott som var otagbart för duktige Dennis Ljungberg i YBK-målet. Andra halvlek började YBK på ett bra sätt. Efter fem minuter så filmade en Haverdalspelare till sig en straff som de också satte. Haverdalspelaren erkände själv efter matchen att han föll lätt, det var en svår situation för domaren, som i övrigt gjorde en väldigt bra match, han dömde hela tiden rätt. Efter straffmålet hade Haverdal mest boll, de skapade också några halvchanser. I slutet pressade YBK på och Tom Stråhle kunde fint sätta bollen i mål efter bra spel, där bollen gick genom många spelare innan Stråhle fick ett friläge. Tyvärr, för YBK:s del, så var det bara någon minut kvar av matchen efter målet och mycket mer hände inte. Första målen är nu gjorda för YBK, skönt att man kan lägga den biten bakom sig. Nu ser laget fram emot nästa veckas jumbomöte med SIF, där man tänker försöka göra allt för tre pinnar.

K/HFF-Kurdiska IF 3-1 (2-1)
Målskyttar K/HFF: Martin Lundgren 2, Mikael Alm

Fjärde raka segern för K/HFF. Nu kom dock det första baklängesmålet, det gjorde dock inte särskilt mycket då K/HFF för en gång skull hittade nätet i första halvlek och det två gånger om. K/HFF blir svårstoppade i sexan i år.