Kryss mellan LFK & HBK

LFK-HBK U21/U19 2-2 (1-1)
Målskyttar LFK: Petter Gustafsson, Tobias Lundgren

LFK gjorde en mycket bra match och var helt klart det lag som låg närmst en seger. Framförallt imponerade man i första halvlek när man spelade minst lika bra som HBK U21 och dessutom skapade betydligt fler målchanser än motståndarna. Innan LFK tog ledningen med 1-0 hade man haft tre bollar i virket. Målet gjorde Petter Gustafsson efter hörna från Jonatan Jacobsson. Kvitteringen kom till efter frispark och var en aning oturlig för LFK:s del. I andra halvlek var det troligen en kombination av underskattning (Typ: -Spelade vi så bra mot U21 borde vi klara U19 lätt.) från LFK:s sida med att HBK bytte elva gubbar, som gjorde att LFK inte gjorde det fullt lika bra, dock väl så bra som HBK U19.

LFK skapade ett antal hörnor i inledningen innan spelet jämnades ut. Det var åter igen LFK som tog ledningen. Man fick en dubbelchans, målvakten klarade Besart Mazrekus avslut, men löste inte Tobias Lundgren hårda och låga avslut strax efter det. LFK hade en lite bättre period efter ledningsmålet. HBK kvitterade dock, efter bolltapp från LFK:are strax innan mittplan kom bollen ut på högerkanten och via ett perfekt inlägg till fristående HBK:are i LFK:s straffområde gick bollen i mål. Efter HBK:s kvittering hände inte mycket. Någon resultatlös LFK-hörna. Mycket väl godkänd LFK-insats, man låg som skrivet helt klart närmst segern. Spelet från första halvlek bådar gott inför framtiden. Lite oroväckande för HBK att inte U21 gjorde det bättre än vad de gjorde det. Nu var LFK heltaggade i för sig.

Många var duktiga i LFK under matchen. Framförallt i första (som överhuvudtaget är den bästa halvlek jag sett än så länge i år live). Jonatan Jacobsson var som en virvelvind på vänsterkanten. Besart Mazreku svårfångad på topp. Tobias Lundgren stark i bollmottagningar och passningsspel. Petter Gustafsson och Mats Lindström bollsäkra "illrar" på det defensiva mittfältet. Bakåt var det framföralt mycket bra i mittlåset som bestod av Mattias Bengtsson och Henrik Nilsson, den sistnämnde in för halssjuke Emil Axelsson. Bengtsson löste flera svåra situationer på ett mycket bra sätt. Fin blick, lugn och metodisk, samtidigt resolut när det behövs. Matchen passade Henrik Nilssons spelstil perfekt. Han fick kliva fram och gå på mycket. Förlorade troligen inte en närkamp på hela matchen.