Målskyttar TV-laget: Niklas Skoog 2, Andreas Yngvesson

Hasse Eskilsson, Robert Prytz, Jesper Mattsson, Niklas Karlström,
Benno Magnusson, Jesper Jansson, Stefan Andreasson, Patrik Ekwall,
Andreas Yngvesson, Niklas Skoog

Billy Lansdowne, Özz Nüjen, Thomas Lundmark, Mario Jadonic, Pelle Kotschack

Matchen mellan TV-laget och K/HFF blev en folkfest, som dock kunde varit ännu större om inte regnet strilat ned under lördagseftermiddagen. Det var faktiskt inte särskilt farligt det där regnet och matchen var riktigt trevlig att titta på. K/HFF:s spelande ordförande Peter Åberg hade hoppats på över tusen i publiken. Nu uppskattade han det totala antalet till 550 personer och över 500 får ändå anses vara helt okej, även om regnet och det faktum att LFK spelade samtidigt nog gjorde att publiksiffran annars kunde varit större.

Redan på lördagförmiddagen kunde man läsa i TV-lagets spelande lagledare Patrick Ekwalls blogg att det var ett darrigt TV-lag som åkte ut i skogen för att ta sig an tufft motstånd. Darrigt var laget troligen efter en drink eller två på 20 årsjubilerande Pepes bodega kvällen innan. Det kan trots allt konstateras att det var ett starkt TV-lag Ekwall ställde på benen mot K/HFF. Detta tyckte även spelaren Niklas Skoog efter matchen. De allra flesta i laget är gamla fotbollspelare, där många inte slutade spela aktivt för allt för längesedan. Ekwall själv och målvakten David Fjäll är som bekant journalister och Özz Nûjen komiker. I övrigt var det idel svensk fotbollsadel i laget.

De flesta A-lagsspelarna i K/HFF hade 90 minuter i benen sedan toppmötet i sexan mot SBK under fredagen (vinst 1-0) och var nog inte heller de i toppslag. Trots det kunde K/HFF börja matchen klart bäst. Det var nära att Fredrik Junefalk kunde stöta Martin Lundgrens inspel i mål, men Jesper Mattsson i TV-laget störde tillräckligt mycket för att June skulle avsluta utanför. Redan i den åttonde minuten fick Ruslan Tetroyev iväg ett skott som borrade sig in i krysset förbi en chanslös David Fjäll i TV-lagets kasse. En rktig pärla. De flesta i TV-laget, främst skojfriske Benno Magnusson tyckte dock att Fjäll borde tagit skottet. Fjäll tittade frågande mot publiken med en uppgiven min. SVT-journalisten var riktigt pratglad och skojade friskt med domare, motståndare, medspelare och publik. Han hann dessutom med att visa upp bra spelsinne, då han var ute nästan på halva plan och avvärjde en K/HFF-möjlighet.

Patrick Ekwall började på vänsterkanten, närmst den provisoriska miniläktaren, och gjorde ett sympatiskt intryck. Han snackade en hel del med publiken. Några yngre män på läktaren undrade om han kunde bjuda på ”lite show på sin kant”, Ekwall replikerade snabbt att showen var på Pepes under gårdagskvällen. Han hann också med att dricka en slurp kaffe med en dam ur publiken. Rent fotbollsmässigt gick det tyngre för Ekwall. TV-laget envisades med att spela på högerkanten där Benno Magnusson började, men där debutanten Özz Nûjen snart kom in. När väl Ekwall fick tag på bollen var det inte många rätt och han bytte snart ut sig själv till förmån för Super-Mario Jadonic (en legend i Assyriska, som är mest känd för sitt skott. Har tränat Kennedy, Källström och Tobias Hysén i skotteknik). Jadonic var riktigt pigg på kanten och förvånansvärt snabb för att vara 41 år gammal. Han hade bland annat en inspel som borde resulterat i mål.

TV-laget hade ytterligare ett avslut. Henric Johansson i K/HFF:s mål lyckades dock avvärja Andreas Yngvessons försök. Närmst ett hemmamål till var Fredrik Junefalk på nick och Tetroyev med ett nytt skottförsök. K/HFF började tidigt att snurra på folket (man hade en trupp på över 20 man) och i andra halvlek skulle ett mer disciplinerat TV-lag ta över tillställningen. Lite taktiksnack och vätskepåfyllning tycktes göra gott i ett lag där bara försvarsspelarna imponerat i första halvlek. Främst bollskicklige mittbacken Robert Prytz, men även Jesper Mattsson, Hasse Eskilsson, gamle Kalmarspelaren Niklas Karlström och defensive innermittfältaren Jesper Jansson. Patrik Ekwall uttryckte sitt missnöje med TV-lagets spel i pausen. - Vi spelade med elva högerbackar, det behövdes förvisso mot detta spelskickliga motstånd, sade han. David Fjäll skadade låret i samband med den fina utrusningen i första halvlek och tvingades utgå i paus. Då lånade TV-laget K/HFF:s etta Henric Johansson, då Sebastian Svensson ändå skulle ta över nävarna i andra halvlek för denne.

Henning fick omgående visa sin skicklighet då han fint avstyrde ett friläge från Martin Lundgren. I den 43:e minuten (matchen spelades 2*35) utjämnade TV-laget då Niklas Skoog vackert curlade bollen i mål från vänsterläge i straffområdet. TV-laget tog också ledningen då Andreas Yngvesson nästan kopierade Skoog vid dennes 1-1-mål då han gjorde 2-1. Många, inklusive speakern, trodde att K/HFF utjämnat då Peter Åberg tryckte ett inspel från vänster i mål. Assisterande domaren Bo Svensson hade dock höjt flaggan och han var säker på sin sak. – Det kunde de ha bjudit på, tyckte Åberg efter matchen. TV-laget idkade nu ett mycket bättre försvarsspel över hela banan. Dessutom gick man in mer rejält i närkamperna, det syntes att laget gäna ville vinna. Özz Nûjen gjorde sin första match i TV-laget och det lär bli fler. Han briljerade stundtals på högerkanten med god bollkontroll, bl a slog han flera ”Maradonna-passningar”, med foten bakom det andra benet.

Även Ekwall höjde sig och bjöd på ett par läckra yttersidspassningar och -bollar från sin vänsterkant. Niklas Skoog avgjorde matchen med sitt andra och TV-lagets tredje mål fram till 3-1. Han kom fri längs högerkanten och lobbade iskallt bollen i mål över Sebastian Svensson. Matchens sista möjlighet fick förre AIK-spelaren Thomas Lundmark. Nicken på Özz Nûjens hörna gick dock utanför och matchen slutade 3-1. Skoog var imponerad av K/HFF efter matchen. Han tyckte att K/HFF var ett väldigt bra division sex-lag och förklarade vinsten så här: - Vi hade ett bättre försvararsspel i andra, sen släppte Andreasson (Stefan, Elfsborgs sportchef) bollen lite också. Ekwall sade med ett leende på läpparna då han tackade K/HFF, publiken och domarna efter matchen att det var tydligt att K/HFF hade sitt bästa lag i första halvlek, medan TV-laget då hade sitt sämsta och tvärtom.

Benno Magnusson, som bara spelade några minuter inledningsvis och sedan skötte bytena i TV-laget, höll ständig låda i avbytarbåset och lockade till många skratt i publiken. Man fick också se honom lägga upp bollen på nacken och springa iväg med den sedan kulan gått ut till inkast strax intill honom. Benno tackade K/HFF-spelarna och tyckte inte att de skulle vara ledsna över förlusten. – Tränar ni lite till så kan ni bli lika bra! Henning trivdes i TV-lagets mål i andra halvlek.
– Det var enkelt. Hyfsade spelare att ha framför sig. De sa till mig att stanna på linjen vid hörnorna. De var säkra på att få bort bollen. Robert Prytz styrde och ställde. Han var riktigt trevlig, men det var allesammans, sade Henning avslutningsvis. Nog syntes det att det finns fotbollskunnande i gänget. Bollkontroll och spelsinne i överflöd. Enkla grejer som man inte tänker på, för att de just ser så enkla ut när du är så pass bra som de här spelarna, åtminstone, varit. T ex Billy Landsdowne. Över 50 år gammal men i utmärkt form. Den förre KFF-forwarden glänste på en ovan ytterbacksroll i andra halvlek.

Samtidigt hade ett fräscht och toppat K/HFF troligen haft bra chanser att rubba TV-laget. Men att segra var inte viktigast. Bara en sådan sak som att Mr 1000 K/HFF-matcher; Boris Johansson, fick göra några minuter på topp i hemmalaget är ju guld värt. På kvällen fortsatte ett 18 man starkt TV-lag att spendera sin tid i Kornhult och Hishult. Först med mat på Kvarnen i Kornhult och sedan på Hishults gästis och de tycktes roa sig och ha trevligt. Özz Nûjen skrev redan halv nio på twitter att TV-lagets efterfester var hårdare än väntat. – Har nog aldrig varit så här berusad redan vid den här tidpunkten på kvällen, förklarade han. Stefan Andreasson underhöll på gästis genom att framföra både Svenne-rubins dänga ”Långa bollar på bengt” samt den tyska schlagern ”Ein bisschen frieden”. Allt kompad av Niklas Karlström på trummor. ”Suveränt!” Enligt folk på plats. Framåt småtimmarna avslutade TV-laget där de började kvällen innan, på Pepes.

Huvuddomare: Ulf Sjölin, Sennan