Pinsamt!

Fyran:

RGIF-IF Leikin 2-2 (2-1)
Målskyttar RGIF: Sonny Nilsson, Johan Nilsson

Leikin hade bättre spel och mer boll i första halvlek. Laget är dock väldigt beroende av Nehat Bregaj längst fram (avstängd mot GIF). Han har ensam stått för 15 av Leikins 21 mål i seriespelet. Utan Bregaj saknades spets i Halmstadlaget. RGIF ledde med både 1-0 och 2-1 i första. Det sistnämnda resultatet var också paussiffror. I andra halvlek spelade RGIF bra fotboll. Leikin var inte över på RGIF:s planhalva förrän efter 75 minuter och då kom också kvitteringen till 2-2. Sista kvarten blev det nervöst och mycket Hawaii-spel. Det kunde slutat hur som helst, men det blev alltså 2-2. Ett resultat som ändå Leikin får vara mest nöjda med med tanke på att RGIF hade ledningen två gånger om och dessutom var det bättre laget i andra halvlek. Många var duktiga i RGIF. Visar Demaj visade gammal god form på kanten, Daniel Hellsten var mycket bra till vänster på det inre mitfältet, nyblivne forwarden Sonny Nilsson var väldigt obekväm för Leikins försvar och gjorde dessutom ett vackert mål. Bäst på plan var dock troligen RGIF:s mittback Jens Strömberg, han missade inte en brytning vare sig på marken eller i luften.

Femman:

KIK-Andersbergs IK 1-0 (1-0)
Målskytt KIK: Mattias Ragnarsson

Första halvlek var jämn, i andra kunde dock KIK ta över mot ett frusterat AIK, som drog på sig två utvisningar mot slutet av matchen. KIK:s mål gjordes av Mattias Ragnarsson. Ett vackert långskott från 30 meter upp i krysset. KIK:s andra vinst i femman. Viktigt!

Sexan:

K/HFF-VBoIS 3-1 (2-0)
Målskyttar K/HFF: Fredrik Junefalk, Mikael Alm, Ruslan Tetroyev
Målskytt VBoIS: Robin Leandersson

K/HFF var bättre i första, BoIS bättre i andra. Totalt sett ändå en rättvis seger för serieledande K/HFF i en riktigt hygglig division sex-match mellan två spelande lag.

IS Örnia-HIS 2-6 (0-2)
Målskyttar HIS: Fredrik Gustavsson 2, Johan Peterson, Philip Trollér, Jimmie Ivarsson, Joel Johansson

En match som HIS ägde från början till slut. Det stod tidigt 2-0 till HIS och sedan rullade det bara på. ISÖ:s mål gjordes mot slutet av matchen då HIS med rätta slappnat av med säkra 6-0 i kassan.

Postat av: ?

Höganäs 7 LFK 0

2011-06-02 @ 16:26:55

7 - 0 ?!?!

2011-06-02 @ 23:40:07
Postat av: Bosse

Gött att genomklappningar inte bara händer i div 6 med tanke på Skottorps kollaps mot Genevad/veinge...

men Skottorp lyckades iaf o pilla in en boll i nätmaskorna:)

2011-06-03 @ 10:39:42
Postat av: P

Har uppdaterat ref. från RGIF:s match mot Leikin. Det var inte helt OK tidigare.

Ingenting stämde för LFK mot Höganäs. Redan efter 10 minuter låg man under med 3-0 och sedan rullade det liksom på. 6-0 i paus! Jag har aldrig hört på maken. Jag tycker att det är nåt djävulskt genenanta siffror. Ett sådant resultat kan kanske vara OK i sexan, där det ibland kan skilja väldigt mycket på ett topplag och ett bottenlag. I femman får det inte ske. Än värre när det händer i trean då. Där förväntas ju spelarna ha viss karaktär och en hyggligt professionell inställning till fotbollen...

2011-06-03 @ 15:11:09
Postat av: Saxat från YBK:s hemsida

Tungt, bittert och osannolikt...

YBK kom till start med fullt manskap i den viktiga bortamatchen mot Sperlingsholm och satte tonen direkt. Nu skulle poängen komma! I den första halvleken dominerar YBK matchbilden. Innermittfältet med Nisse, Tomas och Anton vinner i stort sett varje närkamp och fördelar bollar ut mot ytterforwards Ibbe och Felix som gång på gång anfaller mot en darrig backlinje. Samtidigt håller försvaret tätt och det är bara en tidsfråga innan nätet bakom Sperlings målvakt rasslar. Felix stjäl bollen av en försvarare och driver in mot mål. Distinkt och otagbart skjuter han 1 - 0 för YBK. Flera gånger är det läge för både tvåan och trean. Robin får drömläge efter en hörna, Mattsson försöker först med en lobb och är senare på en frispark så när, så när att knoppa in bollen. Lasse är ytterst nära att få ett friläge och ytterligare en hörna orsakar kalabalik när Robin skarvar den in mot fristående YBK:are.

I slutet av halvleken kommer så kallduschen med stort K. Nisse går upp i en nickduell och får bollen på handen. Domaren ser det hela och blåser korrekt för straff. Otur för oss att domaren ser en såpass svårbedömd hands. Straffen förvaltas väl, för åttonde gången mot YBK. HELT OSANNOLIKT!!!

I andra halvlek springer ett peppat YBK ut för att ösa på framåt. Istället sker två bakslag nästan omgående. Nisse tvingas utgå skadad och Sperlings andra mål infaller efter ett tveksamt samarbete mellan backlinje och utrusande målvakt. Om det finns psykologiskt tunga mål inom fotbollen så var Sperlings kvittering och ledningsmål absoluta exempel på detta. Ingen i hela världen kan påstå att 2 - 1 var rättvist vid detta tillfälle.

Därefter rasar YBK ihop likt en döende schäfer. Känslan av uppgivenhet sprider sig över planen och i andra halvlek är det Sperling som tokdominerar. Trean, fyran och femman smiter in innan domaren blåser av halvleken och till sist har Sperling krossat YBK. Allt som var så bra i första halvlek var lika dåligt i andra. Mittfältet vann inte en boll (undertecknad vann inte en närkamp...), anfallet kom aldrig fram och backlinjen orkade inte hålla emot. Deprimerade och tappra YBK:are vandrade efter matchen med tomma blickar mot omklädningsrummet. Alla med en fråga hur fan gick det här till?

Svaret är såklart mångbottnat men framförallt är det mentala bitar som avgör. Vi borde såklart haft ledningen med mer än 1 - 0 i halvlek men tvingas istället återigen se en straff dundras in och i pausen är det således kvitterat. Detta var som ett tungt ok över spelarna när andra halvlek började och då Sperling stärkta av sin kvittering dessutom gör 2 - 1 så orkar YBK helt enkelt inte mobilisera ny kraft. För många motgångar, för många straffar och för många tunga förluster gör att YBK inte har kraften att komma tillbaka...bittert men sant.

Vad som behövs nu, är att inte tycka synd om sig själva, att inte tycka livet är orättvist och framförallt att inte ge tappt. Fru fortuna är en galenpanna men snart måste hon ge fan i att jävlas med YBK!