Målskytt RGIF: Sonny Nilsson

Tung uddamålsförlust för RGIF i en jämn match.

KIK-Trönninge IF 4-6 (3-2)
Målskyttar KIK: Joel Åkesson, Simon Slivandersson, Viktor Svensson, Christoffer Olsson

Som vanligt händelse- och målrikt när KIK tar emot TIF på Lagavallen. Fjolårets notering med åtta mål toppades med tio i år. KIK ledde 3-2 i paus. I andra släppte man in för billiga mål och förlorade till slut med 6-4.

LTIK-Lidhults GoIF 3-0 (3-0)
Målskyttar LTIK: Miridon Berisha 2, Fredrik Wersch

LTIK gjorde en mycket bra första halvlek och kunde haft ledningen med mer än 3-0. Emil Olsson och Miridon Berisha borde gjort ett varsitt mål i halvleken utöver de som gjordes. LTIK tog ledningen efter bara fem minuter då Emil Olsson drog upp ett anfall längs vänsterkanten, spelade fram Fredrik Wersch, som spelade fram Miridon Berisha, som gjorde mål. 1-0. 2-0 gjorde samme man. Nu med vristen. Fint framspelad av Emil Olsson. 3-0 gjorde Fredrik Wersch, som serverades på guldfat av Emil Olsson. Bollen i öppet mål fån Wersch. Emil Olsson bakom alla tre målen. Djupledsassningen från Håkan Karlsson till Olsson innan han servade till trean höll världsklass. I andra halvlek var det jobbigt för LTIK i ungefär en kvart, Jonas Nilsson tvingades då till två bra parader, sedan kunde LTIK kontrollera händelserna på plan tiden ut och dessutom skapa mängder med målchanser. Lidhult envisades med att slå långt.

Någon skämtade till det och sade efter matchen att Packis panna hade 75% av bollinnehavet i andra. Riktigt så var det väl inte, men bollarna var plockmat för Packi och Håkan Karlsson i mittförsvaret. En mycket stabil insats av LTIK rakt över hela ledet. Hisham Gassim gjorde debut från start i LTIK på innermittfältet och klarade sig med beröm godkänt. Gjorde det ibland lite väl svårt för sig, men vann väldigt mycket boll. Extra omnämnande förtjänar högerbacken Mattias Johansson, som raderade ut skyttekung Jacob Söderblom fullständigt. Lidhult är ett bra lag och spelande tränaren, lagkaptenen och innermittfältaren Mathias Jansson är en av seriens bättre. (Mycket märkligt, enligt mig, att tränaren är lagkapten. Men, men...). Under torsdagen var dock LTIK snäppet bättre och segern var odiskutabel.

Simlångsdalens IF-BKW 3-1 (2-0)
Målskytt BKW: Ekrem Bekteshi

Saxat från BKW:s hemsida:

Walldia kom upp till Simlångsdalen fulla av självförtroende efter den utmärkta insatsen mot LTIK förra omgången. Men man kom snabbt ner på jorden igen. Hemmalaget är kämpastarka och tar företrädesvis sina poäng på hemmaplan. Spelet är ganska jämnt i första halvlek utan några jättechanser den första halvtimmen. Men just efter 31 minuter tar Dalen ledningen efter en hörna som nickas ner och petas in. Walldia har också sina chanser men missar hårresande när tillfällena yppar sig. Arlind spelar ihop med Kenan på topp i Johan Greens frånvaro. Just dessa två skapar en hel del chanser men blir inte avsluten för tama så träffas inte mål. Dalen är starka på fasta situationer och utnyttjar en frispark när man gör 2-0 på nästan samma sätt som vid 1-0. Nick ner på fötterna och mål utan chans för Simon Andersson som vikarierade för Simon Nilsson som är sjuk.

Andra halvlek tar Walldia över helt och Dalen gräver ner sig i skyttegravarna. Reduceringen kommer också genom Ekrem Bekteshi som mycket snyggt skruvar in 2-1 på frispark efter 62 minuter. Närmast kvittering är Ekrem 6 minuter senare när han nickar på hörna. Bollen rensas undan av spelare inne i mål, och enligt närstående vittnen är bollen över linjen. Men det tycker inte domare Krasniqi som har en något märklig position en bit ut på plan. Walldia kämpar frenetiskt de sista minuterna men förgäves. Istället kan Dalen öka på till 3-1 på en kontring när Walldia trycker på som värst och Simon blir ensam och lobbad. Med samma inställning i första som vi hade i andra halvlek hade vi inte gått lottlösa från Dalen. Nu blir det en slokande midsommarstång i Vallberga. Till sist måste nämnas att hemmalaget hade en hejarklack på den nybyggda läktaren som inte tillhörde intelligensreserven direkt. Ramsorna gick enbart ut på DÖDA - HATA. Har man möjligtvis varit på besök i storstan?

/Pelle Persson

SBK-Sperlingsholms IF 3-0 (1-0)
Målskyttar SBK: Olle Günther Hansen 2, Kristian Johansson

Rättvis seger för SBK, som trots det inte gjorde någon bra match. Lite dålig inställning hos SBK:arna i första. 1-0 gjorde Kricke med pannan framspelad av Olle G H. I andra spelade de röda upp sig en aning. Efter 60 minuter fick Sperling sin bäste, Daniel Brorsson, utvisad. Efter det skapade inte Halmstadlaget mycket framåt medan Olle G H gjorde två högkvalitativa mål för SBK.

SIF-Kurdiska IF 2-4 (2-2)
Målskytt SIF: Erik Moberg 2

SIF låg under med 2-0 efter första 25 och då var laget inte bra. Man ryckte dock upp sig och kunde göra två liknande mål innan paus. Fina inkast från Petter Johansson till Erik Moberg, som tryckte dit både 1-2 och 2-2. Efter det skapar SIF mängder med chanser, men istället får Kurdiska 3-2 efter paus. SIF fortsätter att pressa och skapar och skapar, men får inte bollen i mål. Närmst var Pontus Johansson med ett avslut insida stolpe. Kurdiska kunde göra även 4-2, vilket blev slutresultat. Inte rättvist enligt SIF:are. Det är stolpe ut för tillfället.

Haverdals IF-HIS 8-3 (3-3)
Målskyttar HIS: Målskyttar HIS: Kalle Samuelsson, Emil Hermansson, Fredrik Gustavsson

Naturligtvis inte ok att släppa in åtta mål av HIS. Dock inte förvånande att Haverdal vinner stort med tanke på insatsen mot K/HFF för någon vecka sedan (vinst 4-1). Spelar man så vinner man naturligtvis ännu större mot HIS.

PS. Trevlig midsommar önskas samtliga läsare. DS.