Resultat onsdag

Femman:

Trönninge IF-LTIK 2-3 (0-2)
Målskyttar LTIK: Emil Olsson, Miridon Berisha, Patrik Åkesson

Första halvlek ägdes till stora delar av LTIK. Troligen var det säsongens bästa halvlek från det Barca-tröjade laget. LTIK borde gjort ytterligare ett par mål på de som gjordes. 1-0 satte Emil Olsson dit, vackert framspelad av Simon Vedin. 2-0 gjorde Miridon Berisha, assisterad av Oscar Gustafsson. TIF stack upp med jämna mellanrum och med lite bättre koncentration borde man nog kunnat sätta dit en boll, eller åtminstone testat Jonas Nilsson i LTIK:s mål lite hårdare. Mot slutet av halvleken jämnades spelet ut något. Men totalt sett klar fördel LTIK i paus och ledningen med 2-0 var både rättvis och i underkant. I andra halvlek satte TIF från början full fart, samtidigt som LTIK blev mer och mer avvaktande och mer och mer försiktiga. Det blir lätt så när man tidigare under säsongen haft oflyt och stolpe ut. Det där riktiga självförtroendet finns inte där och det syntes mot TIF i andra halvlek trots ledning 2-0. Med både skicklighet och en hel del flyt kunde LTIK freda sitt mål länge.

Det dröjde ända tills det att det återstod en kvart innan TIF lyckades få hål på Nilsson i LTIK-kassen. Tyvärr föregicks målet av att bollen varit en halvmeter ute över kortlinjen då Ludvig Kirkhoff slog in den till Calle Stenberg, som enkelt satte dit bollen fram till 1-2. Mycket svårt för domaren att se bollen i luften. Samtidigt blåser de flesta domare inspark där som en ren säkerhetsgrej. Hemskt att släppa in ett felaktigt mål naturligtvis, samtidigt var TIF värda det sett till chanser man skapat tidigare. LTIK hade under andra halvlek dunkat alldeles för mycket långt. Visst skapades det en del målchanser, men i regel var anfallen alldeles för korta. LTIK fick hörna och den nickades i mål av en fristående Patrik Åkesson. Mattias Olofsson hörnläggare. 3-1 till LTIK och segern var i de rödblås händer. TIF tilläts dock reducera ytterligare en gång med bara minuter kvar att spela, nu på nick genom Simon Axelsson. LTIK lyckades dock freda sitt mål återstående tid.

I denna match kan man lugnt snacka om scenförändring och sett till det hade ett oavgjort resultat speglat matchbilden väl. Samtidigt vet jag inte om ens TIF själva tycker att de skulle varit värda en pinne efter den första halvlek laget gjorde. Det måste varit säsongens absoluta bottennapp när det gäller halvlekar för TIF. I övrigt kan tilläggas att det var en väldigt tuff match där de gula korten och det enda röda (TIF-försvarare målchansutvisad mot slutet av matchen) som delades ut av domare Patrik Berg var i underkant. Det gavs och togs ordentligt i närkamperna. I LTIK var många bra i första halvlek. Från den halvleken kan bl a högerbacken Oscar Gustafsson lyftas fram, han tvingades dock utgå tidigt i andra med känningar. Forne TIF:aren Kjetil Hagen var också väldigt bra på mitten tillsammans med Jacob Björk. Även Hagen tvingades utgå tidigt i andra efter en smäll mot huvudet. Miridon Berisha var även han väldigt het i första.

Totalt sett hittar vi dock bästa LTIK:are i suveräne vänsterbacken Simon Vedin. Troligen planbäst med det mixade defensiva och offensiva spel han visade upp. En vacker ass på det. Målvakten Jonas Nilsson, som inte tvingades till några spektakulära räddningar, men som ändå hade fullt upp, framförallt i andra, och hela tiden var välplacerad. Även forwarden Emil Olsson lyfts fram bland de absoluta toppnamnen under 90 minuter. Han sysselsatte TIF:s backlinje på egen hand under hela matchen. Otroligt stark insats. Olsson hade flera tuffa dueller med TIF:s skicklige och rutinerade mittback Ivar Andersson. Där kan man snacka att det gavs och togs. Samtliga i LTIK får dock beröm för spelet i första och kämpainsatsen i andra. I TIF är jag mest imponerad av inhopparen Ludvig Kirkhoff. Både mot BKW och LTIK har han skapat panik i motståndarförsvaret genom sina kraftfulla och smarta löpningar från kanten. För mig är det ett mysterium att denna spelare inte startar matcherna. Även om han då onekligen är en mycket duktig inhoppare.

Sexan:

SIF-Haverdals IF 4-1 (0-1)
Målskyttar SIF: Pontus Johansson 2, Martin Fasth, Oskar Moberg (straff)

SIF låg under med 1-0 i paus. Man lyckades dock vända på matchen i andra halvlek och det blev till slut en lika säker som väntad vinst för SIF. Pontus Johansson leder sexans skytteliga med sina nio mål.

Sperlingsholms IF-YBK 5-1 (1-1)
Målskytt YBK: Felix Bolmgren

Årets tyngsta förlust för YBK. Man ledde med 1-0 innan Sperling kvitterade strax innan paus på straff. YBK:s åttonde straff man får mot sig på lika många matcher. Måste vara nära nåt slags rekord. YBK var bättre än Sperling i första och borde gjort ytterligare ett par mål. I andra gjorde Sperling tidigt 2-1 och då gick luften fullständigt ur YBK och Sperling kunde till slut ta en rättvis seger med 5-1.