Resultat fredag

LTIK-Gullbrandstorps AIS 2-0 (0-0)
Målskyttar LTIK: Casper Larsson, Patrik Åkesson

Ett LTIK utan sina bästa spelare från varje lagdel (från segermatcherna mot Unnaryd och TIF i alla fall [Simon Vedin - i Grekland, Kjetil Hagen - skadad och Emil Olsson - studentfirande]) lyckades betvinga ett hårt kämpande och defensivt inriktat GAIS med 2-0. Ett oavgjort resultat hade varit helt rättvist eftersom att LTIK hade den första halvleken och GAIS den andra. Lustigt nog gjorde LTIK sina mål i andra halvlek då GAIS var det bättre laget. GAIS är ett bottenlag och det syns på självförtroendet, det är inte på topp. LTIK gjorde långt ifrån en toppinsats själva, men det är naturligtvis oerhört skönt att vinna matcher där man inte spelar bra också. Stor matchhjälte i LTIK blev 14-årige inhopparen Casper Larsson, som endast hoppat in i fyra B-lagsmatcher tidigare. Mot GAIS kom han in på topp i andra halvlek och på sin andra bolltouch drog han till bollen på halvvolley en bit utanför straffområdet och fick se den segla in i bortre fram till 1-0. Vilken saga! Patrik Åkesson fastställde slutresultatet med någon minut kvar att spela. Åter igen hörna från Mattias Olofsson till en fristående Packi, som enkelt kunde nicka ner bollen i mål till 2-0.

VBoIS-Sperlingsholms IF 1-0 (0-0)
Målskytt VBoIS: Jim Leandersson

En uppvisning i missade målchanser från BoIS sida. Brände man inte gjorde Sperlings duktige målvakt bra räddningar. BoIS gjorde en bra match spelmässigt och rättvisa 1-0 kom i andra halvlek då coach Leandersson tryckte in bollen i mål på pass från Anders Guststafsson. Planens gigant var BoIS mittback Erik Lindberg. En skön seger för ett lättat BoIS! I matchen gjorde rutinerade och viktige Håkan Pettersson sitt första inhopp efter långt skadeuppehåll. Härligt för BoIS att han honom igång igen! Dessutom har man fått tillbaka mittfältaren Daniel Eriksson från RGIF. Han gjorde i matchen mot Sperling sin första match från start i BoIS efter återkomsten.

Haverdals IF-SBK 4-0 (0-0)

En riktig plattmatch av ett SBK utan flera ordinarie spelare. SBK saknade Cralle, kapten Håkansson, Jimie Kindblom och Markus Bengtsson i matchen. Självklart märks det. SBK ville ändå inte skylla förlusten på att det saknades spelare. Man var inte tillräckligt på tårna helt enkelt samtidigt som Haverdal gjorde en bra match och fick SBK att se dåliga ut. SBK:s tränare Magnus Bergman tycker inte att Haverdal är så dåliga som tabellen visar. Jag tror att SBK:s svaga insats berodde mycket på att det blev en reaktion på den sköna segern i derbyt mot GIF/VIF i förra omgången. Nye målvakten Alen Krupic gjorde debut för SBK i matchen mot Haverdal i Cralles frånvaro (Sweden Rock). Han kunde inte lastas för vare sig förlusten eller målen.