Inför helgen

Fredag:

Femman:

LTIK-Gullbrandstorps AIS kl 19:00, L:a Tjärby IP

LTIK är inne i en bra trend nu med två segrar på rad mot bra motstånd. När Unnaryd betvingades låg de tvåa och när Trönninge veckan efter slogs låg de tvåa. LTIK hade efter senaste omgången endast fem poäng upp till förstaplatsen trots färre inspelade poäng än väntat. Otroligt hur jämn serien är. Alla kan slå alla. Förutom Sennan, som i dagsläget känns som den enda givna slagpåsen. Sådant kan dock ändras. Just Sennan är det enda lag som GAIS lyckats betvinga så här långt. I övrigt har man för många oavgjorda matcher och dessutom har man släppt in på tok för mycket mål. Även om GAIS inte fått det att stämma fullt ut i år så här långt så är man ett lurigt lag som vid en bra dag kan besegra vilket motstånd som helst i femman. GAIS lever mycket på sin slitstarke innermittfältare och lagkapten Nicky Andersson samt på rutinerade måltjuven och nickspecialisten Mats Rosengren, som numera är nedflyttad som mittback. I LTIK saknas Simon Vedin och Emil Olsson, åter i truppen är Conny Strömberg och Fredrik Wersch.

Sexan:

VBoIS-Sperlingsholms IF kl 19:15, Våxtorps IP

VBoIS har två raka förluster och det mot topplagen SBK och K/HFF. Vill BoIS själva haka på och ha någon chans på en topplacering inför hösten måste man besegra Sperling på hemmaplan. Bortalaget har för tillfället fem poäng mer än BoIS. Dock två matcher mer spelade. 

Haverdals IF-SBK kl 19:00, Wegeli

SBK kommer stärkta till Haverdal med seger i grannderbyt i ryggen. Haverdal ligger i botten. Man har två segrar och det mot YBK samt Sperlingsholm (i förra omgången). Dessutom har man en oavgjord mot GIF/VIF. SBK saknar Markus Bengtsson, Jonas Håkansson och Håkan Johansson, men är trots det favoriter.

Lördag:

Femman:

BKW-Andersbergs IK kl 15:00, Wallevi

Andersberg var topptippade inför säsongen. Det har dock gått under förväntan för AIK, som inte verkar vara tillräckligt stabila och jämna för att kunna slåss i den absoluta toppen i år heller. I förra omgången blev det förlust mot KIK med 1-0. Då åkte laget dessutom på två utvisningar. Det innebär att det är ett decimerat lag BKW ställs mot. BKW saknar två offensiva kort i Nderim Peci samt Marcus Kjellsson. Laholmslaget har hittat in på rätt spår och har nu tre raka segrar, med DM-matchen inräknat. Förra året hade inte AIK en chans på Wallevi. Johan Green fick göra vad han ville. Blir det samma visa i år?

Söndag:

Sexan:

FF Serbiska-HIS kl 14:00, Halmstad Arena

Mycket svårtippad match. HIS vände en tyngre period i förra matchen då man enkelt besegrade Örnia. Serbiska är ett topplag, men man har ett par storförluster på kontot.

Måndag:

Trean:

Eskilsminne IF-LFK kl 19:00, Harlyckans IP

Mycket tuff match för LFK. Förhoppningsvis har man hämtat sig efter stjärnsmällen i förra omgången, annars blir det riktigt tufft mot Eskilsminne, som ligger tvåa i tabellen, fem poäng för LFK. Förhoppningsvis är det ett taggat Laholmslag upp till tårna som gästar Harlyckans IP på måndag. Revansch efter fiaskot. Nu ska det visas att Höganäsmatchen bara var ett olycksfall i arbetet.

Fyran:

IF Norvalla-RGIF kl 19:15, Norvalla IP

Viktig match för RGIF, som trots en bra insats och poäng mot Leikin, för tillfället ligger under strecket. Norvalla är ett lag som man ska kunna ha bakom sig, just nu har de fyra poäng mer än Giffen. Nyttige högerbacken Oskar Nilsson saknas pga skada.

Sexan:

SIF-Örnia IS kl 19:00, Gröningen

Öppen match som kan sluta hur som helst. Båda lagen har blandat och gett en hel del så här långt. SIF har lyckats plocka mer poäng än Örnia och får gälla som små favoriter på hemmaplan.

YBK-Kurdiska IF kl 19:00, Munkavallen

YBK har det kämpigt, laget jobbar hårt och spelar bra emellanåt, minsta lilla motgång tycks dock sänka laget som en sten till sjöbotten. Ni kan inte trilla ur YBK, det finns ingen anledning till att vara rädd för att förlora. Våga vinn! Och ha kul!

//P.

Kommentarer
Postat av: Pressen

BKW -AIK 1-1

Walldiamål Arton Ajvaci

2011-06-11 @ 18:25:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0