Match torsdag & fredag

Torsdag:

K/HFF-SIF kl 19:00, Hishults IP

Sista Laholmsderbyt innan sommarvilan. Vårmötet på Gröningen vann K/HFF med knappa 1-0, sedan Martin Jönsson gjort mål i den 55:e minuten. K/HFF leder serien två poäng före GIF/VIF med samma antal spelade matcher. K/HFF behöver därför vinna för att inte riskera att GIF/VIF ska gå om efter sin första höstmatch. K/HFF har inte spelat match på ett par veckor och vann senast mot Örnia med 3-0. Dessförinan slog man SBK med 1-0. Ett SBK som SIF kryssade mot förra helgen (3-3). Dessförinnan föll SIF med 4-2 mot Kurdiska i en match där man var värda poäng. Serieledande K/HFF blir så klart favoriter på hemmaplan. SIF ska dock kunna störa.

Fredag:

Andersbergs IK-LTIK kl 19:00, Halmstad Arena

Sista matchen innan uppehållet. LTIK är också sista Laholmslag ut innan sommarvilan. Det är två formstarka lag som möts. Båda lagen har vunnit sina senaste två matcher. Att möta AIK inne på Sannarp är alltid en tuff uppgift. Det brukar bli tätt och jämnt. Vårmötet på L:a Tjärby IP slutade med 1-0-seger för AIK. Det var en jämn match där LTIK hade allför mycket respekt för ett topptippat AIK. Skulle något lag vinna matchen så var det AIK, som var snäppet vassare. I första halvlek kunde LTIK dock mycket väl tagit ledningen. Ribban räddade AIK efter Simon Vedins fina soloraid. I andra halvlek blev Fredrik Wersch skadad och LTIK tappade mycket kraft framåt.

Det ser ljusare ut på skadefronten för LTIK, som nu har alla spelare i full träning. Pga konkurrenssituationen är nu för första gången i år, därför 16 man uttagna i truppen. Håkan Karlsson åter i truppen, sedan han missat matchen mot Sennan. Tom Hjälmefjord har varit borta hela våren pga knäskada, men har nu fyra fulla träningspass i kroppen. Han har dock inte kunnat spela match sedan LTIK:s första träningskamp (SIF, vinst 5-1), där han gjorde mål och var planbäst. Hjälmefjord sparas därför till hösten och står alltså över även matchen mot AIK. Där har LTIK ett fint sparkapital. AIK ligger poängen före LTIK och blir små favoriter på hemmaplan. LTIK går dock, precis som vanligt, för tre poäng.