SBK förlorade

SBK-Kurdiska IF 1-5 (1-2)
Målskytt SBK: Kristian Johansson

Kurdiska är i bra slag och tog nionde raka segern. Nu betvingades SBK med klara 5-1. Efter en relativt jämn första halvlek som slutade 1-2, kunde Kurdiska tidigt göra 3-1 i andra och efter det tilläts man spela ut mot ett blekt SBK. Hemmalaget kunde mycket väl tagit ledningen i första med både ett och två noll om Olle Günther Hanssen satt dit sina klara chanser till vilka han blivit framspelad av Kricke och Jonas Håkansson. Istället fick publiken på IP se tre klassiska skitmål, varav åtminstone två var snygga. 0-1 kom på ett misslyckat inlägg från en Kurd, bollen seglade in i bortre. 2-0 på styrning efter skott på hörna (föregicks av ett jättefriläge för en Kurd som bara måste varit offside eftersom att både han själv och SBK:s försvar slutade spela. Cralle klarade till hörna). 1-2 gjorde Kricke direkt på frispark på första halvleks sista spark. Från långt håll drog Kricke till och fick se bollen toucha en Kurd och gå över målvakten i nät. Andra halvlek blev ensidig. Mycket avblåsningar och mycket Kurdiska, som bjöd på en hel del läckra kombinationer. Nu väntar en spännande match nästa måndag då Kurdiska möter serieledande K/HFF. Tar Kurdiska tionde raka och på allvar upp kampen om seriesegern, eller ska K/HFF dra ifrån ytterligare?