Resultat lördag

Trean:

Älmhult-LFK 2-1 (2-0)
Målskytt LFK: Petter Gustafsson

Snöplig förlust för LFK. LFK var förtjänta av minst en poäng sedan man varit det klart bättre laget i andra halvlek.

Fyran:

RGIF-Galtabäck 2-2 (0-1)
Målskyttar RGIF: Sonny Nilsson, Henrik Olsson

En bedrövlig första timme av RGIF plus obegränsat med missade målchanser mot slutet av matchen gjorde att Giffen tappade två mycket onödiga och viktiga poäng i kampen om förnyat kontrakt i fyran. Galtabäck är inte bra. De hade ett gäng gobbar och ett par pågar som inte är byxmyndiga än i startelvan. Men går man inte in med rätt inställning går det som det går. Småpågarna gjorde ett varsitt mål för Galtabäck och såg till att bortalaget ledde med 2-0 i den 55:e minuten. RGIF gjorde två lyckade byten då Daniel Paulisson och Sonny Nilsson kom in, de borde med facit i hand spelat från start. Pauli slog en perfekt djupledsboll till Sonny, som fri enkelt placerade in 1-2 i den 60:e minuten. 2-2 kom fem minuter senare. Ny perfekt boll från Pauli, nu med högran (!) och i luften till Henrik Olsson, som var säker i mottagning och avslut. Efter utjämningen tog Giffen över fullständigt och radade upp chanser. Det var inte bara en spelare som missade, det var i princip alla offensiva gubbar. Bolljäveln ville dock inte i nät och matchen slutade 2-2 och RGIF har bara sig själva att skylla. Galtabäck kör RGIF över med en nåt så när normal prestation. Väldigt få spelare kom upp i normal nivå. Godkänt till målis Henrik Ragnarsson, som visade sin målvaktstalang framförallt i första då han räddade sitt lag. Även inhopparna Pauli och Sonny Nilsson får godkänt.

BKW-Vapnö 4-0 (1-0)
Målskyttar BKW: Kenan Ramadani, Daniel Nilsson, Arlind Halimi, Johan Green

Jämn första halvlek. BKW borde ändå haft 2-0 med sig till paus. 1-0 gjorde Kenan Ramadani sedan han friställts av Johan Green. Ramadani gjorde även 2-0 på Jonathan Roslunds fina inlägg, men blev avblåst för offside. Tveksamt. Vapnö ägnade sig åt väldigt fysiskt spel och gick mycket tufft åt framförallt Johan Green i första, med en rad gula kort som följd. I andra fortsatte Vapnö idka sitt fysiska spel, BKW stod upp, men hade ibland svårt för att behärska sig och man kunde fått både en och två utvisningar för efterslängningar. Oerhört svårdömt för Jan-Olof Jacobsson, som ändå kom undan med godkänt betyg. BKW sjönk medvetet ned i banan i andra för att kunna gå på kontring och i ärlighetens namn kunde man gjort fler än de tre det blev där. 4-0 totalt allstå. Vapnö trots allt betydligt bättre än i våras, men nu har man inte samma marginaler på sin sida. Fysiskt, fysiskt, fysiskt. - Det är synd att så många lag lägger sådan vikt vid det fysiska spelet i femman, sade BKW:s tränare Gus efter matchen. Till Vapnö kan även Oskarström och Simlångsdalen läggas när vi snackar fysik i fokus.

Gullbrandstorp-KIK 2-1 (1-1)
Målskytt KIK: Pelle Svensson

Enligt uppgift ägde KIK stora delar av matchen, men lyckades inte göra mer än ett mål. Det ser nu dystert ut för KIK i botten av femman.

VBoIS-GIF/VIF 3-3 (0-3)
Målskyttar VBoIS: Jesper Nilsson Öhrn 2, Jim Leandersson
Målskyttar GIF/VIF: Armin Darban 2, Lucas Andersson

Klassiskt galen match. Härigt för publiken med sex mål och med en match med två olika ansikten. Både VBoIS och GIF/VIF gjorde en bra match, därför var det totalt sett en högklassig division sex kamp. GIF/VIF var, som 3-0 i paus vittnar om, det bättre laget i första halvlek. I andra halvlek blev GIF/VIF möjligen något bekväma i det defensiva arbetet. Det ska man inte bli mot BoIS, som har väldigt fin moral och som dessutom, numera, är starka i andra halvlek. BoIS kunde mycket väl vunnit matchen, men det kunde även GIF/VIF. BoIS ändå nöjdast med poängen efter underläge med tre bollar i paus. BoIS har inlett hösten bra och kommer att klättra i tabellen. Till nästa match är troligen sexans skyttekung, Anders Lilja klar för klubben, det ökar naturligtvis förutsättningarna för tabellklättring. BoIS kommer att ge fler topplag bekymmer. För GIF/VIF fortsätter kampen om andraplatsen med Kurdiska.