Resultat fredag

KIK-LTIK 1-4 (1-2)
Målskyttar LTIK: Johan Gustafsson 2, Henrik Olsson 2
Målskytt KIK: Benjamin Ekberg

Det är mycket förkylningar nu (det kan undertecknad vittna om). Värst drabbade av det i denna match var KIK som fick återbud från Simon Silvandersson, Pelle Svensson och Emanuel Hultberg under matchdagen. Hela den tilltänkta offensiva trion. Då hade man sedan tidigare redan Joel Åkesson och Johan Jönsson borta. Två synnerligen viktiga pjäser. På plusskontot kunde man dock inkassera livsviktiga Marcus Åkesson och Kalle Svensson. Båda var borta hela våren pga skador. Nu spelade båda, glädjande nog för KIK, 90 minuter. I LTIK ringde lagets främste offensiva kraft, Emil Olsson, sig sjuk på förmiddagen. Sedan tidigare saknades Patrik Åkesson och Mattias Johansson. På LTIK:s plusskonto fanns Tom Hjälmefjord, som var borta hela våren pga skada, samt Johan Gustafsson, som gjort comeback i LTIK efter spel i Österrike. Tom spelade 90 mot KIK och Johan 75. Det var LTIK som omgående satte tonen i matchen. Johan Gustafsson testade Mikael Holvigsson två gånger om redan i inledningen. "Oh nej!", tänkte LTIK:arna. "Nu har Holken spikat igen Holken." Redan runt minut tio uppstod en omdiskuterad situation. LTIK:s mittback Håkan Karlsson slog en nonchalant passning som snappades upp av Benjamin Ekberg. Håkan kände sig tvungen att kompensera genom att rycka ner Ekberg. En klassisk taktisk varning. KIK:arna skrek dock på målchansutvisning. Eftersom att Conny Strömberg var nedanför den position där ruffet skedde friade troligen domaren Matz Ljungqvist Håkan från det röda och halade upp ett gult. Inget märkligt domslut. Tror inte att många domare visat ut någon där. Även om man så klart som drabbat lag tar tillfället i akt och reagerar (hade jag också förmodligen gjort).

KIK:s bästa läge i inledningen fick Ola Möller, som dock sköt över. LTIK gjorde 1-0 då Johan Gustafsson dundrade en frispark i mål strax utifrån straffområdeslinjen, 0-1. KIK kvitterade omgående. LTIK bjöd, minst sagt på målet, då en bortaförsvarare slog en indianare rakt i gapet till Benjamin Ekberg som från straffpunkten enkelt kunde placera in 1-1. Efter utjämningen tände KIK:arna till och man skapade ett par halvchanser, utan att testa Jonas Nilsson i LTIK:s mål. KIK ville på nytt ha Håkan Karlsson utvisad. Nu för hands sedan bollen studsat upp på Håkans arm. Domare Ljunqqvist bedömde den som oavsiktlig. Till KIK:arnas frustration och LTIK:arnas lättnad. LTIK gjorde 2-0 då Johan Gustafsson gjorde sitt andra mål för dagen, framspelad av Simon Vedin sedan Jacob Björk jobbat fram bollen. LTIK hann också med ett friläge från Simon Vedin, som dock räddades upp av KIK:s utmärkte försvarare Mattias Ragnarsson. I andra halvlek tog LTIK över fullständigt. Det märktes att KIK inte hade så mycket motmedel man kunnat haft om några spelare till varit tillgängliga. LTIK gjorde 3-1 genom Henrik Olsson sedan Fredrik Wersch vunnit kampen med Holken i hemmakassen. 4-1 gjorde samme man efter ett par, tre avslut i rad mot mål där Holken långt ute räddade upp.

Både Jacob Björk, Johan Gustafsson, Simon Vedin och Fredrik Wersch kunde utökat LTIK:s ledning. Men Holken och för dåliga avslut gjorde att matchen slutade 1-4. Den kunde slutat 2-4 om inte Jonas Nilsson stått för en utmärkt benparad när Benjamin Ekberg på nytt blev ren. Som helhet klar och rättvis LTIK-seger. Bortalaget skapade betydligt fler klara chanser än hemmalaget. KIK visade dock betydligt bättre inställning nu än i mötet i Lilla Tjärby, i andra halvlek dog man ut. Pga bristande ork eller hängande huvud efter LTIK:s trea? Holken var på nytt bäste KIK:are. Han har varit kommunens bästa målvakt hittills i år. Christoffer Olsson var också, som vanligt, duktig i KIK. Benjamin Ekberg var en pigg injektion vid sina inhopp och blott 15-årige Alfred Karlsson var bra i första halvlek. Alla i LTIK är med beröm godkända, även om flera spelare har en växel till då de behöver mer träning och matchvana efter skador och uppehåll. Conny Strömberg var trots sin långa frånvaro med ryggproblem i stort sett felfri som mittback. Johan Gustafsson ser onekligen spännande ut. Han kommer att vara ett hot framåt för LTIK i varje match. Extra beröm också till Henrik Olsson, som gjorde en av sina bättre matcher i år. Tom Hjälmefjord också med beröm godkänd på sin högerback.

Oskarströms IS-BKW 3-2 (1-2)
Målskyttar BKW: Johan Green, Kenan Ramadani

Oskarström leder serien och har de marginalerna man behöver med sig. BKW kammade noll än en gång på Esperedsvallen. Det var visserligen 1984 jag besökte denna idrottsplats senast men även då förlorade vi, med 3-1 om jag inte minns fel. Denna gången stannade det vid 3-2 efter Walldialedning i paus med 2-1. OIS var det något bättre laget totalt sett. En som var mycket i centrum var domaren Masar Krasniqi som hade uppenbara problem att leda matchen. Men med minsta lilla tur hade BKW i alla fall snott en poäng. Eftersom Arton Ajvaci på matchens sista spark hade ett gyllene tillfälle men tyvärr sköt mitt på målvakten. Walldias målskyttar från första halvlek var Johan Green och Kenan Ramadani.

Saxat från BKW:s hemsida. Pelle Persson som vanligt skribent.