Resultat fredag

LTIK-Simlångsdalens IF 3-1 (1-0)
Målskyttar LTIK: Emil Olsson 2, Fredrik Wersch

Seger för LTIK som inte alls var självskriven. Dalen var oerhört tunga och jobbiga att möta. Matchen var jämn inledningsvis. Båda lagen vaskade fram en del halvchanser. Dalen är väldigt fysiska i sitt spel, dessutom satte de väldigt hård och hög press på LTIK. Hemmalaget fick inte till mycket spel utan hotade mest på omställningar och längre bollar (där man också är vassa). Främst då genom Fredrik Wersch och Johan Gustafsson. Dalen kunde trycka tillbaka LTIK allt mer. Runt minut 30 hade man en riktigt stark period. Efter att LTIK skänkt bort ett inkast fick Dalen en trippelchans, skott - fin räddning Jonas Nilsson, retur, skott - i ribban, skott över. Där hade LTIK flyt. LTIK gjorde en justering som visade sig bli lyckad då Emil Olsson byttes in på topp. Olsson är en fysisk spelare som gillar tuffa tag. Utmärkt mot Dalen alltså. LTIK tog ledningen i den 40:e minuten. Jacob Björk visade mycket bra karaktär då han återvann en förlorad boll, drog sin gubbe och spelade fram Fredrik Wersch, som säkert placerade in 1-0 i höjden. LTIK kom in i matchen igen bättre mot slutet av halvleken.

I andra halvlek gjordes ytterligare en justering. In kom Miridon Berisha, han skulle ligga bakom både LTIK:s tvåa och trea. Redan i den 50:e minuten utökade LTIK till 2-0. Miridon Berisha tog sig ner till kortlinjen och spelade bollen snett - inåt - bakåt där Emil Olson dök upp, vände och vred innan han placerade bollen i mål. Även om Dalen inte orkade ha samma press som i första så vägrade laget att vika ner sig, LTIK hade fortsatta problem att stå emot. Försvaret fick kämpa som djur för att inte släppa till några chanser. Dalen satsade allt framåt och försvarade sig bara med ett par gubbar nu. Det innebar jätteytor för LTIK:s offensiv och det skapades också en hel del chanser. Bl a nickade Tom Hjälmefjord över i bra läge sedan han själv satt igång anfallet. 3-0 kom i den 58:e minuten. Johan Gustafsson frispelade Miridon Berisha, som gentilt nog spelade bollen vidare till Emil Olsson, som sköt bollen hårt och lågt i mål. Dalen fortsatte att kämpa om än med lite sämre ork. Simon Vedin var nära att utöka LTIK:s ledning, men bollen tog i burgaveln.

1-3 kom i den 81:a minuten. LTIK:s utmärkte mittback Conny Strömberg såg ut att komma först på en djupledsboll, men fick en knuff i ryggen, tappade balansen och fick se Dalen-spelaren gå om och runda en Jonas Nilsson på mellis och lägga bollen i mål. Dalen tryckte på för ytterligare en reducering, men skapade inte mer än någon halvchans och LTIK kunde vinna matchen med 3-1. LTIK:s vinst berodde på ett bra försvarsspel, på hårt jobb samt på fin spets och många bra offensiva alternativ, spelet lämnade en del i övrigt att önska. Det berodde mycket på att Dalen bjöd på väldigt tufft motstånd, matchen kunde mycket väl fått en annan karaktär med lite flyt för bortalaget. Sett till skapade målchanser var dock LTIK:s seger välförtjänt. Ingen föll ur ramen i LTIK. Jonna var säker i mål. Backlinjen med Tom Hjälmefjord, Conny Strömberg, Patrik Åkesson och Oscar Gustafsson agerade mycket stabilt. Framåt fanns topparna i Emil Olsson, Miridon Berisha och Fredrik Wersch. Henrik Olsson gjorde en bra första halvlek, Simon Vedin en bra andra. Johan Gustafsson fick inte glänsa lika mycket med bollen som sist, men jobbade hårdare och är hela tiden ett hot. Innermittfältarna Jacob Björk och Mattias Olofsson tilläts inte briljera (om man bortser från Björks ass till 1-0-målet), det var snarare genom hårt jobb som de båda herrarna utmärkte sig. Fint så!

HIS-SBK 1-1 (1-1)
Målskytt HIS: Tobias Nilsson
Målskytt SBK: Martin Agnvall

Ett väntat resultat mellan två ganska jämnstarka lag. HIS tog ledningen i den 12:e minuten, SBK kvitterade i den 14:e.

PS. En del överraskande resultat i femman i övrigt: Lidhult-Oskarström 4-3, Andersberg-Unnaryd 4-3 (AIK på nytt två utvisningar), Sennan-Trönninge 4-2 (!!!). DS.