GIF/VIF förlorade

Kurdiska IF-GIF/VIF 2-0 (1-0)

Så tätnar striden om de två första platserna i sexan då Kurdiska tog sin åttonde raka seger via vinst mot GIF/VIF med 2-0. Nu går varken GIF/VIF eller K/HFF säkra för Halmstadlaget. Kurderna är väldigt bollskickliga och de var klart bättre än GIF/VIF första 20. GIF/VIF brukar vakna sent. Målet kom kring de 30:e minuten och det efter en trippelchans från GIF/VIF där bl a Robin Möller haft en frispark i kryssribban. Målet var lite av en bjudning från GIF/VIF:s sida. Andra halvlek började GIF/VIF bäst, målet man släppte in kom då ingen trodde att det ens var farligt. Bolltapp och inlägg på bortre där en Kurd helt ren kunde trycka bollen i mål. Misstänkt offside. Efter målet blev det Hawaii-spel. Mycket fram och tillbaka. Dessutom var det väldigt hårt spel. Kurdiska drabbades värst då de drog på sig fler varningar än GIF/VIF. Man borde dock kanske fått ännu fler och eventuellt två röda, ett på målchansutvisning och ett efter slag.

Armin Darban kom fri mot mål då han ruffades av målvakten. Domaren valde då frispark och gult kort till målisen. Ett normalt dombeslut hade där varit rött kort. Mer målchans än så blir det inte då Darban hade gjort mål om domaren (ännu bättre) låtit spelet fortgå. Kurdiska missade en straff vid 2-0. GIF/VIF:s bästa chans fick Kewin Hansen på nick i utmärkt läge. GIF/VIF tryckte på sista tio, men Kurdiska stängde effektivt och rutinerat matchen. GIF/VIF kunde både fått oavgjort och tre poäng, samtidigt var Kurdiska lite vassare och deras seger var inte oförtjänt. GIF/VIF hade problem inför matchen då tre försvarare ringde in sig sjuka. 16-årige Fabian Andersson fick rycka in på högerbackspositionen och trots att ha förmodligen aldrig spelat där tidigare är han nu efter matchen med och konkurrerar på positionen på allvar. Även innermitfältet med Kewin Hansen och Michael Johansson var bra.