Målskytt SBK: Kim Andersson

Tuff match som präglades av mer kamp än skönspel. SBK snäppet bättre, men YBK gjorde en fin kämpainsats med bara en avbytare mot SBK:s fem.

SIF-Andersbergs IK 4-3 (0-2)
Målskytt SIF: Pontus Johansson 4

AIK kom ned på jorden igen efter 2-0-vinsten mot Leikin förra helgen. SIF vann en match för första gången på över ett år. AIK var det bättre laget i första halvlek, i andra var dock SIF starka. Stor segerorganisatör: skarpskytten Pontus Johansson, med fyra mål.

BKW-K/HFF 6-2 (1-2)
Målskyttar BKW: Manfred Walldén 2, Emil Gustafsson, Marcus Pettersson, Jonathan Roslund, Nderim Peci
Målskyttar K/HFF: Fredrik Junefalk, Ratmir Tetroyev

K/HFF var det bättre laget i första halvlek och man ledde också med 2-0 innan BKW reducerade innan paus. Efter paus fanns det bara ett lag på plan: BKW. Segerorganisatör: Johan Green med sina tre assist.

LTIK-Fässbergs IF U 3-1 (1-0)
Målskyttar LTIK: Emil Olsson, Simon Vedin, Fredrik Wersch

Lilla Tjärby vann träningsmatchen mot Fässbergs IF:s U-lag med 3-1. Segern borde varit större då laget missade ett antal klara målchanser. Samtidigt gjorde Laholmslaget ingen bra match som helhet mot det unga motståndet.

- Vi börjar starkt och borde ha punkterat matchen redan efter en kvart, säger LTIK:s tränare Patrik Åkesson.

Fässberg hade problem med positionsspelet i inledningen av matchen, det gav LTIK stora ytor att jobba på. Chanserna radade upp sig för de offensiva spelarna. Allra närmst ett ledningsmål för de rödblårandiga var Simon Vedin, som träffade stolpens insida med ett avslut. Vedin sköt även rakt på målvakten sedan han löpt sig fri kort därefter. LTIK:s ledningsmål dundrade Emil Olsson upp i nättaket med ett skott i steget sedan han blivit framspelad i djupet av Patrik Åkesson. Fässberg spelade upp sig allt eftersom, de chanser laget skapade tillkom dock efter kontring och sedan LTIK:s försvar inte agerat resolut nog. LTIK:s ledning stod sig fram till paus. I andra halvlek var Fässberg det bättre laget spelmässigt. LTIK fortsatte dock att skapa de hetaste chanserna.

- Vi hade alldeles för dålig rörlighet i andra halvlek, dessutom märktes det att det var den första matchen på riktigt gräs för säsongen, säger LTIK:s Åkesson.

Simon Vedin fortsatte att skapa oordning i Fässbergs försvar med sina löpningar. Han fick äntligen utdelning sedan han blivit fint framspelad av Miridon Berisha, som lyfte bollen fram till Vedin, som satte bollen i nät. Fässberg reducerade till 1-2 via ett självmål från LTIK, innan Fredrik Wersch punkterade matchen med sitt 3-1-mål, framspelad av Simon Vedin på mållinjen.

- En bra första halvlek och en sämre andra halvlek. Trots att vi inte spelar bra fortsätter vi ändå att skapa målchanser och det är viktigt, säger Patrik Åkesson som passade på att dela ut extra beröm till nye Kjetil Hagen, som gjorde debut på LTIK:s innermittfält. Hela offensiven fick dock plus för de första 25 minuterna.

RGIF-Rolfstorp/Skällinge IF 3-2 (1-1)
Målskyttar RGIF: Markus Kjellsson, Dino Karupovic, Jack Ekenberg

RGIF gjorde en helt okej insats och vann med uddamålet.

VBoIS-Mörbylånga IF 1-3 (1-1)
Målskytt VBoIS: Jakob Eriksson

En bra insats av VBoIS, som höll jämna steg med division fem-motståndet. Oturligt 2-1-mål i röven och sedan 3-1 på kontring sedan BoIS gått för kvittering mot slutet av matchen.

Munka-Ljungby IF-GIF/VIF 1-3 (0-3)
Målskyttar GIF/VIF: Robin Möller 2, Lukas Andersson

GIF/VIF ägde stora delar av matchen och vann fullt rättvist.

Grevie IK-KIK 5-0 (2-0)

KIK var dåliga, Grevie var bra. Det var mycket länge sedan KIK sågs göra en så blek insats.

Simlångsdalens IF-LFK U 6-0 (2-0)