Resultat lördag

Trean:

LFK-Markaryds IF 1-0 (0-0)
Målskytt LFK: Besart Mazreku

Till slut rättvis LFK-seger. Första timmen är inget att skriva hem om. Dålig division tre-fotboll med mycket långbollar och få målchanser. Visst övertag Markaryd i första. Det enda som gladde just då var det vackra sommarvädret. Efter 60 minuters spel kunde man se tendenser till att LFK skulle ta över och sista 20 var det stor hemmadominans och ett konstant tryck mot MIF-målet. LFK skapade ett antal hörnor, Jonatan Jacobsson skulle nästan haft straff (föll lite väl lätt och borde dessutom kunnat avsluta tidigare i bra läge. ;)) och Tobias Lundgren prickade stolpen klockrent. Välförtjänta 1-0 gjorde Besart Mazreku då han höll sig framme på en retur efter skott från Emil Axelsson. LFK kunde utan större problem bevaka ledningen och dessutom skapa ytterligare någon halvchans. Beröm får nog ingen. Mot bättre lag måste man spela boll i mer än bara på slutet av matcherna. Men det var trevligt att se David Pinot på Glänningepark igen. Han bidrog till segern då han kom in och spelade under LFK:s bästa period.

Målskyttar RGIF: Dino Karupovic, Sabri Behrami

Välförtjänt RGIF-vinst. Det var ett stabilt RGIF de fåtaliga i publiken fick se under lördagen. Det såg väldigt säkert ut försvarsmässigt och Niklas Nilsson i målet sattes inte på några svårare prov. RGIF hade det mesta av spelet inledningsvis. Därför kändes det snopet då Särö tog ledningen med 1-0 efter en hörna, där RGIF:arna agerade tamt. Repliken kom dock omgående. Visar Demaj tog sig fram längs högerkanten och spelade in bollen till Johan Nilsson, som vann kampen mot sin bevakare och fick in bollen till Dino Karupovic, som drog till på ett och fick se bollen studsa i mål på den hoppiga och hårda mattan, 1-1. I andra halvlek inledde Särö bäst. Men det dröjde inte länge innan RGIF tog över och skapade en handfull chanser som mycket väl kunde resulterat. Ett ledningsmål låg i luften och det kom då Visar Demaj tog sig fram på vänsterkanten den här gången och spelade Atef Abou-Shakra, som hittade in till nyinsatte Sabri Behrami, som med sina första bolltouch fick sätta kulan i nät fram till 2-1. Får Sabbe bollen i straffområdet på det viset är han oftast säker.

RGIF kunde bevaka ledningen utan några större bekymmer. Farligast blev det efter en Säröfrispark från nära håll. Stabil insats som skrivet. Försvaret, med hjälp av mittfältaren Johan Nilsson, släppte inte till mycket bakåt. Framåt kretsar det mesta kring Visar Demaj, han låg bakom båda målen och tog sig runt på sin kant gång på gång. Det är på yttermittfältet han kommer till sin rätt, inte som forward, vilket han agerade i första halvlek. Atef Abou-Shakra gjorde ett piggt intryck, han var väldigt aktiv under 90 minuter, jobbade hårt och höjde sig i andra när han kom upp på topp. Dino Karupovic slet förtjänstfullt i 75 minuter, dessutom målskytt och Sabri Behrami gjorde ett bra inhopp. Mål direkt och inte en felpass under sina 25 minuter på plan. Viktig vinst, då jag tror att Särö är ett bottenlag som Giffen nog ska ha bakom sig om man vill spela kvar i fyran.

Målskytt SIF: Pontus Johansson

Odiskutabel seger för HIS, som kunde varit större. Man tog ledningen redan efter sex minuters spel då Stefan Malm fint satte dit en frispark. Fredrik Gustavsson utökade ledningen till 2-0 på nick efter hörna. HIS borde gjort yterligare något mål, medan SIF inte skapade några tydliga målchanser. Efter paus utökade Emil Hermansson HIS ledning till 3-0 då han vände bort två försvarare innan han placerade upp bollen i nättaket. SIF reducerade till 1-3 på ett vackert långskott från Pontus Johansson, innan Fredrik Gustavsson fastställde slutresultatet 4-1 till HIS genom en nick. SIF har en del att fundera över. HIS kontrollerade matchen från början till slut. Samtliga spelare gjorde det bra, extra bra var dock målvakten Kalle Samuelsson, försvararen Stefan Malm, mittfältaren Emil Hermansson och forwarden Fredrik Gustavsson.

Sperlingsholms IF-K/HFF 0-2 (0-0)
Målskyttar K/HFF: Martin Nilsson, Fredrik Junefalk