Resultat lördag

BKW-Oskarströms IS 0-2 (0-1)

Oskarström är ett fysiskt och rutinerat lag. Dock inte lika spelskickligt som Centern var förra året. Annars påminner lagen mycket om varandra. Laget känns som ett typiskt seriesegrarlag. Man kommer att få de enkla målen på fasta situationer, samtidigt som man släpper till väldigt lite bakåt, där mittbacken och lagkaptenen Tobias Stierna styr och ställer. Matchen mot BKW vann OIS rättvist. Samtidigt kunde BKW med lite mer marginaler på sin sida fått med sig poäng, chanser saknade blått inte. OIS tog ledningen relativt tidigt då en bortaspelare tryckte in bollen i mål sedan Simon Andersson i BKW:s kasse inte lyckats hålla bollen. Kort efter det fick BKW chans till utjämning då Stierna tryckte ner Johan Geen i straffområdet. Klar straff. Green tog hand om straffen själv och slog den en bit utanför mål. Inte likt Green, som tycktes vaknat på fel sida, då han var ovanligt märkbart irriterad på OIS bryska behandling av honom. Green brukar inte bry sig om omild behandling.

Det var överlag en ful och grinig tillställning från båda håll. Domaren Patrik Berg hade ingen lätt uppgift och fullt upp i 90 minuter. Tidigt i matchen kallade han till sig respektive lags kaptener för att med hjälp av dessa lugna ner den heta stämningen på plan. Det hjälpte dock föga. Första halvlek slutade 1-0 till bortalaget och avslutades med att Stiernas mittbackskollega i OIS spräckte ögonbrynet efter en hörna och tvingades utgå. I andra halvlek var spelet till att börja med förlagt till BKW:s planhalva, efterhand övergick spelet till Hawaii med mycket möjligheter åt båda håll. Den omilda behandlingen av Green fortsatte. Efter en situation där han blev kapad bakifrån reagerade Green, han studsade upp och bröstade ned en OIS:are, som förstärkte.

Det röda kortet är dock inte så mycket att säga om. Även om man förstår att Green reagerar, så är det naturligtvis väldigt onödigt. Provocerandet verkade nästan medvetet från OIS sida. BKW tände till på utvisningen och fick fart på spelet. OIS kunde dock sticka upp i farliga kontringar och borde gjort ytterligare något mål innan tvåan kom då en OIS:are kunde stöta bollen i mål med pannan efter en frispark. Mycket mer hände inte i matchen. Det kan konstateras att BKW saknar tyngden när man är på jakt efter kvittering mot ett lag som OIS. Jonas Nilsson tvingades av plan i andra halvlek, troligen är det lårskadan som spökar. Saknaden av Johan Agnvall var stor i den här matchen. Just idag var det heller ingen BKW:are som höjde sig över mängden. OIS ser starkt, men inte omöjligt, ut.

YBK-GIF/VIF 0-2 (0-1)
Målskyttar GIF/VIF: Armin Darban, Robin Möller (straff)

Rättvis GIF/VIF-vinst som borde varit större. Bortalaget hade det mesta av spelet. YBK hade en boll inne, som dock dömdes bort för hands. Vi väntar fortfarande på det första målet från YBK:s sida.

VBoIS-IS Örnia 1-1
(1-0)
Målskytt VBoIS: Jim Leandersson

1-1 var ett hyffsat rättvist resultat. VBoIS var det bättre laget under de första 30 minuterna och sista kvarten i andra halvlek. Tyvärr blev BoIS blåsta på en straff i 85:e minuten då en Örnian solklart tog med hands på mållinjen. Domaren var skymd och kunde därför inte döma straff.  I övrigt var rättskiparen väldigt duktig. Sista kvarten hängde ett ledningsmål för BoIS i luften men man hade inte marginalerna på sin sida. Lite extra beröm går till nyförvärvet Andreas Johansson, som gjorde en bra match som högerback.