Resultat lördag

Trean:

LFK-Fjärås 2-1 (2-0)
Målskyttar LFK: Kim Einarsson, Fredrik Johnsson

Skönt med bra start för LFK. Grunden till segern lades i första halvlek, det var då LFK spelade bäst och gjorde sina två mål. Fjärås flyttade fram positionerna i andra och reducerade tidigt. Man var sedan också bara en stolpträff ifrån en utjämning.

LFK:s lag:

Markus Johansson,
Kim Einarsson, Kristian Åkesson, Emil Axelsson, Andreas Martinsson,
Petter Gustafsson, Mats Lindström,
Jonatan Jacobsson, Tobias Lundgren, Fredrik Johnsson,
Besart Mazreku (K)

LFK saknade givne mittbacken Mattias Bengtsson pga sjukdom.

Fyran:

RGIF-Lilla Träslöv 1-1 (0-0)
Målskytt RGIF: Visar Demaj

RGIF gjorde en bra match och var det lag som låg närmast segern. Visar Demaj visade omgående hur viktig han kommer att bli för laget då han gav RGIF ledningen innan Träslöv kvitterade. Mittbacken Patrik Philipsson var mycket bra i Giffen.

Målskyttar KIK: Simon Silvandersson 2, Joel Åkesson

BKW inledde bäst och kunde haft ledningen med ett par bollar redan tidigt i matchen om inte KIK:s målvakt Mikael Holvigsson stått ivägen. BKW var det bättre laget under den första halvleken. Trots det skapade KIK två riktigt heta chanser då Joel Åkesson kom fri två gånger om. En gång vann Åkesson, den andra Simon Nilsson i BKW:s kasse. Tidigt i andra utökade Simon Silvandersson KIK:s ledning till 2-0 innan Johan Green reducerade till 1-2. Silvandersson avgjorde sedan matchen med sitt 3-1-mål. KIK fortsätter med samma typ av fotboll över tredje tränaren. Man utnyttjar sin defensiva styrka och de snabba omställningarna som man är så giftiga på. Viktigt för KIK att få igång Silva. Han kan bli den som avlastar Joel Åkesson med målskyttet. Resultatet är kanske lite förvånande med tanke på hur det sett ut för respektive lag på försäsongen. Men lagets kämpe Simon Andersson förklarar att laget varit starkt i seriespelet förr efter riktigt dåliga försäsonger. KIK kommer att plocka fler poäng i derbyna.

BKW:s lag:

Simon Nilsson,
Andreas Persson, Ola Karlsson, Robert Andersson, Stefan Mårtensson,
Nderim Peci, Emil Gustafsson, Marcus Pettersson, Albin Halimi,
Manfred Walldén, Johan Green (K)

BKW saknade båda sin ordinarie mittbackar Johan Agnvall (handskadad), Jonas Nilsson (lårskadad).

KIK:s lag:

Mikael Holvigsson (K),
Dan Karlsson, Johan Jönsson, Mattias Ragnarsson, Christoffer Olsson,
Simon Andersson, Adam Jönsson,
Joel Åkesson, Toni Kamberi, Pierre Malm,
Simon Silvandersson

KIK saknade sin lagkapten Marcus Åkesson.

Sennan-LTIK 2-2 (0-1)
Målskyttar LTIK: Mattias Olofsson, Fredrik Wersch

En match där LTIK inte borde tappat poäng. Bortalaget hade det mesta av spelet och bollinnehavet var ca 68%-32% ((;) till LTIK:s fördel. Man skapade också tillräckligt för att vinna. Den första halvlekens bästa chans förutom målet fick Mattias Olofsson på ett snett-inåt-bakåt spel från Henrik Olsson. Olofssons avslut gick dock i stolpen. Efter att lagen känt på varandra under den första kvarten kunde LTIK ta över och mellan minut 15 och 45 spelade LTIK bra fotboll. Målet gjorde Olofsson, framspelad av Patrik Åkesson. I andra halvlek kom inte LTIK upp i samma nivå, men spelet var ändå förlaggt till Sennans planhalva. Patrik Åkesson var nära att utöka LTIK:s ledning på nick, men bollen gick utanför. Under ett par olyckliga minuter vände matchen. Oscar Gustafsson var tvungen att utgå med smärta i den ena ljumsken. Omrumstreringar i LTIK och Sennan kunde göra två mål på kontringar, LTIK:s mittbackar gick bort sig en varsin gång och båda tog efter matchen på sig respektive mål. Även om det så klart finns fler avgörande faktorer som att pressen på Sennans bollhållare inte var lika bra som i första halvlek, då fick de där bollarna aldrig slås.

LTIK påbörjade en jakt på kvittering och under resten av matchen var det konstant press mot Sennans mål. Fredrik Wersch var halvskadad och skulle bara hoppa in i nödfall. Och ett sådant var det ju nu. Wersch sattes in på topp och mer folk flyttades fram i banan. Hörnor och frisparkar skapades på rad mot vilt kämpande Sennan-spelare. Till slut blev det för tungt att stå emot och efter en frispark kunde Wersch lyfta in bollen i mål på vad som skulle visa sig bli matchens sista spark. Lättnad, inte glädje. Det hade varit fruktansvärt att förlora då LTIK egentligen var värda alla tre poängen. En poäng kändes väl ok med tanke på hur nära det var att LTIK blivit av med alla. Men det var deppiga miner i LTIK-lägret efter matchen, av förståeliga skäl även hos Sennan. Som ju var så nära tre poäng trots att man inte gjorde någon bra match och endast skapade två och en halv målchans (en nick i första utöver målen). Mittfältarna Jacob Björk och Mattias Olofsson var mycket bra i LTIK. Olofsson är en härlig spelare som verkligen höjer sig när det hettar till och Björk har växt ut till den centrala mittfältare de flesta visste att han hade kapacitet till att bli.

HIS-YBK 3-0 (2-0)
Målskyttar HIS: Fredrik Gustavsson 2, Emil Hermansson (straff)

Lagen hade en varsin halvlek. HIS var mycket bra i första halvlek och kunde då gjort fler än två mål. I andra tog YBK över och hade bl a tre träffar i virket. Första målet kommer troligen i nästa match. Totalt sätt ändå rättvis HIS-vinst.

Målskyttar GIF/VIF: Michael Johansson, Armin Darban, Simon Nilsson

GIF/VIF övertygade i premiären då man tog en klar seger med 3-0 mot Sperling. Andra halvlek var mycket bra från GIF/VIF:s sida. Det hjälpte så klart till att Sperling fick en spelare utvisad i den 55:e minuten. Armin Darban har visat got gry på sistone och var även hetast i ett bra GIF/VIF som helhet.

GIF/VIF:s lag: