Resultat Långfredag

LTIK-Andersbergs IK 0-1 (0-0)

Jämn match med två stycken defensivt skickliga lag, där Långfredagens varma väder tog ut sin rätt i i andra halvlek. Väldigt få klara målchanser skapades på 90 minuter. LTIK:s bästa möjlighet kom i den första halvleken då Simon Vedin ryckte sig fri och sköt i ribban. I andra halvlek hade AIK lite mer boll än LTIK. 0-1 kom efter dryga 70 minters spel då Fidan Jashari spelade fram Daniel Andrén i straffområdet. 0-0 eller 1-1 hade inte varit orättvist. Samtidigt hade som skrivet AIK mer boll än LTIK i andra och skulle något lag vinna var det AIK. Båda målvakterna, Jonas Nilsson i LTIK och Kawar Betkari i AIK gjorde väldigt stabila intryck. Ingen tvingades dock till någon kvalificerad räddning. Försvarsmässigt bra i båda lagen, anfallsmässigt har båda lagen lite att jobba med, framförallt LTIK, som för tillfället har det tungt med skador. Både Fredrik Wersch och Oscar Gustafsson tvingades av planen mot AIK och med flera spelare borta sedan tidigare är det så klart inte positivt. Den breda truppen tål inte hur mycket som helst. Samtidigt får LTIK tillbaka några bortresta spelare till nästa match. Stort plus för inhoppande 16-åringen Tobias Ewertsson, som gjorde det bra på mittfältet med sin riviga spelstil, dessutom värderade han lägena med bollen på ett fint sätt. Om motståndet kan skrivas att AIK är ett betydligt bättre lag än det Sennan som LTIK stötte på i premiären.

SIF-K/HFF 0-1 (0-0)
Målskytt K/HFF: Martin Jönsson

Andra raka vinsten för KHFF, andra raka förlusten för SIF. Det sistnämnda laget hade dock ryckt upp sig rejält sedan premiären.

VBoIS-HIS 3-3 (2-1)
Målskyttar VBoIS: Robin Johansson, Jesper Örhn, Anders Gustavsson
Målskyttar HIS: Emil Hermansson 2, Marcus Hedström

En välspelad division sex-match. BoIS inledde bäst och hade ledningen med 2-0 efter 25 minuters spel. Två fasta situationer nickades fint i mål av Robin Johansson respektive Jesper Örhn bakom en chanslös Kalle Samuelsson i HIS (målvaktsfynd för HIS som tidigare stått i Trönninge IF, HBK och Snöstorp/Nyhem). HIS jobbar sig in i matchen och är bättre än BoIS mot slutet av halvleken. Emil Hermansson kan lobba in reduceringen fram till 1-2 innan paus. Efter paus lobbar Hermansson på nytt, nu till 2-2. Två fina prestationer av HIS-spelaren. Efter 60 minuters spel tar HIS också ledningen, Marcus Hedström är siste man på bollen. Vändningen var fulländad. BoIS skulle dock få sista ordet då de på ytterligare en fast situation trycker in utjämningen genom Anders Gustavsson fram till 3-3. Stark vändning av HIS och starkt av BoIS att komma tillbaka och kvittera på slutet. Dessutom med en man mindre. Närmast segern låg ändå HIS till slut då laget hade kontroll på händelserna på plan i andra halvlek och då dessutom hade två stycken ramträffar.

YBK-FF Serbiska 0-1 (0-1)

Serbiska var det bättre laget under de första 25 minuterna av matchen och då gjorde de också sitt mål, dessutom hade de en ramträff under den perioden. Svagt av Serbiska att inte göra ytterligare något mål, då YBK var helt borta inledningsvis. Efterhand jämnade spelet ut sig en del och mot slutet hade YBK ett riktigt kanonläge som Serbiskas målvakt dock lyckades rädda. I andra pressade YBK på och skapade även några riktigt fina chanser, bland annat en hel del på fasta, men inget går in. Det var mer YBK:s oförmåga att göra mål än Serbiskas skicklighet som gav dem segern, om man ser till hur matchen utvecklade sig. YBK poänglöst, men kanske ännu värre, mållöst efter fem spelade matcher i år (med träningsmatcher).