Resultat söndag

Trean:

Höganäs-LFK 3-5
Målskyttar LFK: Jonatan Jacobsson 2, Besart Mazreku (straff), Petter Gustafsson, Peter Carlsson

LFK vann den viktiga bortamatchen mot Höganäs och nu lever hoppet om spel i tvåan till nästa säsong. Kul med lite nerv kvar till sista matchen mot Lerkil som spelas hemma på Glänningepark på lördag kl två. Det ska dock mycket till då både Tvååker och Eskilsminne måste tappa poäng mot Markaryd respektive Trönninge. Gislaved har vunnit serien då man nu leder med en poängs marginal och möter Asmundtorp i sista omgången.

KIK-BKW 1-3
Målskytt KIK: Simon Silvandersson
Målskyttar BKW: Manfred Walldén 2, Robert Andersson

Hoppet om division fyra lever för BKW efter en rättvis seger mot KIK. Nu väntar en spännande och helt avgörande match mot Centern i nästa omgång.

Trönninge-LTIK 4-1 (1-0)
Målskyttar TIF: Andreas Plate 2, Simon Axelsson, Calle Stenberg
Målskytt LTIK: Mattias Olofsson

Det var en jämn och relativt välspelad division fem-match som utspelades på ett blåsigt och ganska regntungt Tuvasvallen under söndagen. Matchen var av stor betydelse för toppstriden i serien. Vid TIF-vinst skulle laget ta sig upp på förstaplats i tabellen. Vid LTIK-vinst skulle laget ta sig förbi TIF och ha goda chanser på en av de två platserna längst uppe. LTIK började matchen klart bäst och etablerade ett tryck mot TIF-målet. En frispark blev farlig och några resultatlösa hörnor vaskades fram. LTIK hade också en boll inne. Målet dömdes dock bort pga hands. Efter ca 15 minuters spel var TIF för första gången inne i LTIKs straffområde och det på ett av Kristoffer Romanos långa inkast. Det blir halvfarligt hela tiden på dessa långa inkast som är så svåra att försvara sig mot. Spelet jämnades ut och det skapades en del halvchanser åt båda håll. LTIKs bästa chans fick Henrik Olsson som blev fri från höger, TIFs målvakt Jonatan Pihl kunde dock avvärja till en ny resultatlös hörna.

I den 28e minuten fick TIF frispark. Den slogs väl avvägt av skyttekung Andreas Plate mot den bortre LTIK-stolpen där den väldige högerbacken Simon Axelsson kraftfullt gick upp och nickade in 1-0 till hemmalaget. Efter målet kunde TIF ta över en aning och så såg det också ut resten av halvleken. Närmst ett mål sista kvarten av första var dock LTIK på en omställning. Emil Olsson tog sig ner till kortlinjen och måttade inlägg, bollen tog i ribban. Andra halvlek fortsatte med relativt jämnt spel. Viss fördel TIF som skapade ett bra läge då Calle Stenberg löpte längs vänsterkanten och tog sig fram till LTIK-målet där han tvingade Jonas Nilsson i LTIK-målet till en bra räddning. Efter en timmes spel kvitterade LTIK genom Mattias Olofsson. Henrik Olsson spelade fram från höger till Olofsson som kom in från vänster och avslutade med ett hårt markskott fram till 1-1.

Innan bollen nådde fram till Olsson hade kulan varit kring sidolinjen i luften. LTIKs flaggviftare Per Vedin ansåg inte att bollen var ute och lät spelet fortgå genom att hålla nere flaggan. TIF-spelarna som fanns längs kanten tycktes säkra på att bollen varit ute. Själv har jag ingen uppfattning eftersom att jag stod för långt från linjen. Lite olustigt att det skulle bli mål efter just den situationen. Vedin brukar dock vara korrekt och rättvis i sina viftningar. Stenbergs friläge i andra halvlek föregicks av att bollen dansade på det yttersta av sidlinjen. Då valde Pelle helt korrekt att inte vifta. En oärligare flaggviftare hade lätt kunnat dra flaggan där... LTIK höjde sig ordentligt efter kvitteringen och skapade ett massivt tryck mot TIF-målet. Hemmalaget hamnade i knäet på Pihl i kassen. Det gjorde att det blev trångt framför mål och de där solklara chanserna uteblev. Emil Olsson fick dock ett hyggligt läge i röran framför mål men bollen gick inte in i detsamma. Dessutom tvingade Simon Vedin Pihl till en bra räddning sedan han ragit sig fram från vänster.

TIF lyckades freda målet och flytta fram laget. Spelet jämnades åter ut och med en kvart kvar att spela tog hemmalaget på nytt ledningen. Andreas Plate blev framspelad av Johan Sundqvist och vände och vred med bollen i LTIKs straffområde (från LTIKs avbytarbås hördes -"Nej, nej, nej!") innan Plate placerade in kulan bredvid Jonna i LTIKs mål. Bortalaget flyttade direkt fram folk och gick ner på ett trebackslinje. Det utnyttjade dock TIF på ett bra sätt. I den 82a minuten kunde Plate göra mål nummer två. Calle Stenberg avslutade i ribban och returen tryckte Plate i mål fram till 3-1. Uppgivet i LTIK-lägret och bara två minuter senare löpte pilsnabbe Stenberg sig fri på vänsterkanten och placerade in bollen i mål fram till 4-1. Uppgivet i bortalaget som skrivet... Kändes som att det kunde blivit som i vårmötet. Förlust med 6-1. Men LTIKarna på plan avslutade snyggt och skapade bl a ett läge genom Mattias Olofsson som sköt över i bra läge. Klar seger till TIF till slut. Effektiviteten avgjorde på nytt.

- Det är en jämn match. Tyvärr behöver vi för många målchanser på oss för att göra mål, sade LTIKs tränare Mats Johansson efter matchen. Tung förlust för LTIK som lika gärna kunde varit en seger. Andreas Plate och Calle Stenberg avgjorde matchen till TIFs fördel igen. I dessa båda herrars spetskvalitéer har TIF vassa och vinnande vapen. I övrigt är det två stycken ganska jämnstarka lag som möts. Som vanligt på höstarna saknas en del folk i båda lagen. Men det ser likadant ut överallt. TIF gick i och med segern upp på förstaplats i tabellen och nu ska det mycket till om man släpper seriesegern. Det blir vinster i de två sista matcherna mot HÅFF borta och Andersberg hemma. Det vore naturligtvis trevligt om detta TIF som gjort mest mål i serien fick vinna densamma (mitt tips inför säsongen). Både Centern och BKW är med om det längst uppe och de båda lagen möts i en avgörande och spännande match i nästa omgång. TIFs mittback Ivar Andersson var mycket bra mot LTIK. Han hade flera goa närkamper och dueller med LTIKs forward Emil Olsson. Innermittfältaren Anders Kallin kvitterade ut högst betyg av LTIKs tränare efter matchen.

TIFs referat.

Bloms iaktagelser.

SIF-KHFF 1-3 (1-1)
Målskytt SIF: Lars Johansson
Målskyttar KHFF: Martin Jönsson 2, Martin Nilsson

Lagen hade en varsin halvlek. SIF var bättre i första och KHFF bättre i andra. Ett oavgjort resultat hade inte varit orättvist men då KHFF var starkare i andra var deras seger inte heller ologisk.

Kurdiska-YBK 6-0 (3-0)

YBK hade inte en chans mot serieledande Kurdiska. Men man lyckades åtminstone hålla nere siffrorna nåt så där.

VBoIS-Serbiska 3-2 (2-0)

VBoIS ledde med 3-0 men släppte in två mål mot slutet och då blev det lite onödigt spännande. Ändå en rättvis seger för BoIS som var det bättre laget i 75 minuter.