Resultat lördag

Trean:

LFK-Eskilsminne 0-2 (0-1)

Eskilsminnes seger var inte orättvis. Men det kunde lika gärna blivit en poäng för LFK. Fredrik Johnsson hade en ribbträff vid 0-1-underäge strax efter tar också en bortaspelare med handen innanför straffområdet. Domaren hade svårt för att se situationen men om inte linjemannen var blind borde han upptäckt handsen. Matchen var stökig. Flera gula kort delades ut. Eskilsminne fick en spelare utvisad i första halvlek och LFK två mot slutet av matchen. Berat Sulejmani tog ett klassiskt idiotkort. Han hade redan en ostskiva då han dundrade bollen in i reklamskyltarna efter avblåsning. Då hade LFK bara ett 0-1-underläge och dessutom tryck på Eskilsminne för en utjämning. LFKs andra utvisning drabbade David Eriksson. Även han hade ett gult kort då han tog bort en Eskilsminnespelare som var på väg att bli ensam mot LFKs mål. Den taktiska varningen köper nog de flesta. Tyvärr blev den förgäves då Eskilsminne gjorde 2-0 på den efterföljande frisparken.

Fyran:

RGIF-Kvibille 1-2 (1-0)
Målskytt RGIF: Johan Nilsson

RGIF tog ledningen med 1-0. Kvibille kvitterade i andra halvlek och i matchens sista minut kunde man också göra 2-1. En trist förlust för RGIF. Men Kvibilles seger var rättvis. De hade ett tryck på RGIF under stora delar av matchen.

GIF/VIF-KHFF 0-2 (0-2)
Målskyttar KHFF: Mikael Alm, Martin Jönsson

KHFF vann det Laholmska bottenmötet i sexan med 2-0. Skogslaget har faktiskt bara fem poäng upp till HÅFF. Än är det inte kört.

SIF-Gullbrandstorp 1-4 (0-1)
Målskytt SIF: Pontus Johansson

SIF hängde som vanligt med bra i en halvlek.

Trönninge-Centern 3-1 (2-1)

TIF vann seriefinalen mot Centern. Resultatet var inte orättvist. Centern hade svårt för att skapa och kändes bara stabila. Det finns för få spelare som kan bryta mönstret. Inte förrän gamle Martin Primnell kom in på mitten började det hända grejor. Centern tog ledningen med 1-0 tidigt. TIF kvitterade på en solklar straff till 1-1 innan laget också utökade till 2-1 innan paus. Centern tryckte på för en kvittering i andra men de heta chanserna uteblev. TIF avgjorde matchen genom att göra 3-1 med fem minuter kvar.

TIFs seger betyder att toppstriden i division fem blir ett getingbo utan dess like. Kampen om de två främsta platserna kommer troligen att pågå till den sista omgången. TIFs vinst innebär att LTIK spelar under stort tryck mot KIK i söndagens match. Samtidigt var TIF-segern olycklig för KIKs del, nu har laget en bra bit upp till andraplatsen. Vinner LTIK mot KIK kommer fyra lag att vara inom fyra poäng i toppskiktet.

SBK-Kurdiska 0-1 (0-0)

SBK gjorde en bra insats mot Kurdiska. Det kunde lika gärna blivit poäng men Kurdiskas duktige målvakt Kewar Bekhtari stod i vägen. Närmre än ett ribbskott från Kim Håkansson kom SBK inte.