Resultat lördag

Trean:

LFK-Lerkil 6-1 (5-0)
Målskyttar LFK: Peter Carlsson 2, Robert Nilsson 2, Petter Gustafsson, Henrik Olsson

LFK krossade Lerkil efter en mycket bra första halvlek. Tyvärr räckte det inte till en kvalplats uppåt då övriga resultat inte gick lagets väg. LFK har ändå gjort ett bra år, bättre än förväntat och kanske blir det mer lagom med uppflyttning nästa säsong?

Snöstorp/Nyhem-Påarp 2-2 (1-0)

Snöstorp/Nyhem åkte ur trean i och med poängtappet. Mycket överaskande med tanke på vilka spelare man har på pappret. Laget var upphåsat inför säsongen men svek alltså ordentligt. Fusionens nedflyttning påverkar troligen fyran, femman och sexan i allra största grad med uppflyttningar och nedflyttningar. Ska bli intressant att se hur det blir.

Fyran:

RGIF-Norvalla 0-2 (0-1)

RGIF förlorade hemmamatchen mot Norvalla trots att man spelade med en man mer i 30 minuter. Ränneslöv skapade mycket chanser men lyckades inte sätta dit bollarna. Carlos Fragoso skadade sig i knäet under ett av veckans träningspass och ersättaren Tony Andersson hann bara stå i 25 minuter innan också han skadade sig. RGIF fick därför ställa en utespelare i mål.
- Nu är vi indragna i streckstriden och eftersom att så många Hallandslag åker ur division tre finns risken att även det fjärde laget från slutet får kvala, säger RGIFs tränare Sven-Bertil Bergström.
Det laget är just nu Lilla Träslöv som Ränneslöv möter på bortaplan i sista matchen. RGIF måste ta en pinne i den matchen för att undvika att riskera ett negativt kval. Snöpligt med tanke på att laget legat på väldigt fast mark under stora delar av säsongen. Hade RGIF vunnit lördagens match hade laget blivit det första att stanna kvar i fyran sedan LFK gjorde det för väldigt många år sedan. KHFF, LTIK och RGIF själva två gånger om har försökt tidigare men misslyckats. KHFF, LTIK och RGIF (första gången) var dock uppe innan serieomläggningen som innefattar en elitfyra.

KHFF-Gullbrandstorp 1-3 (0-2)
Målskytt KHFF: Samuel Markow

KHFF kämpade tappert men föll mot ett bättre lag. Skogslaget får i och med förlusten ta steget ner till sexan.
– Vi stod upp bra i första halvlek, och skapade några farliga chanser. Vi låg närmst till att göra första målet, men som det har varit under hela säsongen har vi inte haft det flytet som vi hade behövt, det har varit mycket stolpe ut. Gullbrandstorp skapade inte särskilt mycket i första och vi står upp väldigt bra defensivt, säger KHFF:s assisterande tränare Ola Jönsson och fortsätter:
– Sen i andra halvlek får de in första målet, tyvärr. Vi får inte igång spelet riktigt som vi hade i första. De gör också 0-2 innan vi reducerar. Vi går då ner på en trebackslinje och trycker på, men då får de in 1-3 på kontring istället.

BKW-Centern 0-2 (0-2)

Centern tog sig i kragen och vann med rättvisa 2-0 mot BKW. Det Centern åskådarna fick se på Wallevi i första halvlek var det Centern som var så bra i höstas. BKW hade chanser men Centern var klart bättre totalt sätt.

Toppmatch av stor vikt stod på schemat under lördagen då BK Walldia tog emot IF Centern. Bortalaget vann med 2-0 och grunden till Centerns vinst lades i den första halvleken då Halmstadlaget var klart bättre än Walldia.

Centern började matchen bäst. Bortalagets forwardspar pressade BKW:s backlinje stenhårt och gav dem inte någon ro. Redan efter tre minuter sköt Centerns Emil Rydén tätt utanför BKW:s målvakt Simon Nilssons vänstra kryss. I den sjunde minuten kunde bortalaget ta ledningen med 1-0. Fredrik Johansson var den som ur misstänkt offsideläge stötte in bollen i mål. BKW:s försvar agerade tafatt vid målet. Kort efter det blev Centerns båda anfallare fria mot BKW:s mål. De tog dock för god tid på sig och hemmalagets högerback Alexander Ekstrand hann rädda upp friläget. Efter 17 minuters spel hade Centern dessutom ett inlägg i ribban. BKW skapade ingenting av värde under de 20 första minuterna. Den bästa chansen skulle Marcus Pettersson få då han blev fri framför mål efter ett inkast. Avslutet gick dock strax utanför. Centern fortsatte att ligga på och skapade ytterligare en chans på en djupledsboll. Simon Nilsson kunde dock göra en bra räddning och sätta igång spelet snabbt. På kontringen kunde Johan Green så småningom avsluta men Mikael Andersson i Centerns mål kunde rädda upp. I den 35:e minuten utökade Centern sin ledning till 2-0. Bortalaget drog upp ett vackert anfall via de skickliga innermittfältarna Martin Primnell och Kristoffer Bergdahl. BKW:s mittback Jonas Nilsson fläkte sig och räddade det första Centernavslutet men Emil Rydén kunde efter det placera in bollen i mål.

- Vi var inte med i första halvlek. De pressade oss väldigt bra. Det kändes som att vi var lite nervösa. Deras ledning i paus var rättvis, säger BKW:s tränare Mikael Gustafsson.

BKW skulle omgående få en chans till reducering i andra halvlek. Marcus Petterssons avslut räddades dock av Mikael Andersson. På den efterföljande omställningen blev Emil Rydén fri mot BKW:s mål. Avslutet var dock svagt och gick utanför mål. Centern spelade mer försvarsinriktiat i andra halvlek och BKW var med i matchen på ett helt annat sätt än i första. Hemmalaget hade dock svårt för att skapa tydliga målchanser mot ett stabilt spelande Centern. Bortalaget fortsatte att skapa chanser. Simon Nilsson tvingades till två kvalificerade räddningar. Först på ett förlängt inlägg och sedan på en nickskarv efter frispark. Även Centerns målvakt Mikael Andersson fick visa kvalité i andra halvlek. Bland annat genom en fin räddning på ett avslut från Robert Anderson efter växelspel mellan denne och Johan Green. Den bästa möjligheten för BKW i andra halvlek skapade dock Patrik Marku på egen hand genom en soloraid efter 85 minuter. Avslutet kunde dock reflexräddas av Andersson i bortamålet och 2-0 stod sig matchtiden ut.

- I andra halvlek backade de hem och låg på kontring. Vi spelade upp oss gentemot första halvlek men vi hade inget flyt i avsluten. Totalt sätt var de värda att vinna. De var väldigt stabila och jobbade hårt. De var tunga att möta. Alla i mitt lag har gjort bättre matcher men jag vill ändå ge godkänt till målvakt Simon Nilsson och den hårt arbetande forwarden Robert Andersson, säger Gustafsson.

Hoppet om en andraplats lever för BKW men då måste Trönninge förlora mot Andersberg i sista omgången samtidigt som Walldia vinner mot Gullbrandstorp.

HÅFF-Trönninge 0-0

Ett otroligt resultat. Trönninge släppte ifrån sig serieledningen och bjöd in BKW i matchen. Vinner BKW mot Gullbrandstorp i nästa omgång samtidigt som TIF förlorar mot Andersberg är plötsligt BKW tvåa. TIF måste underskattat HÅFF å det grövsta. Falkenbergarna saknade sina två bästa offensiva spelare mot TIF då båda blev utvisade i förra omgången. Otroligt.