Resultat söndag

Femman:

LTIK-KHFF 3-0 (1-0)
Målskyttar LTIK: Emil Olsson 2, Mattias Olofsson

LTIK vann hemmamatchen mot KHFF med klara 3-0. Det var en ganska jämn och dålig match. Första halvlek slutade 1-0 till LTIK. 1-1 hade kanske speglat den halvleken bättre. I andra halvlek var de mycket ställningskrig men LTIK spelade upp sig något och gjorde yterligare två mål i en i övrigt händelsefattig halvlek. I och med att BKW förlorade sin match gick LTIK om och upp på en tredjeplats i tabellen.

Det var en lite avslagen och ganska dålig division fem-match som utspelades på Lilla Tjärby IP när hemmalaget tog emot Kornhult/Hishult och till slut vann med  3-0 i en vindpinad match.
- Det blir lätt så här när lagen inte har så mycket att spela för kommenterar K/HFF:s spelande tränare Ola Jönsson.
Det första som hände i matchen var att LTIK:s Emil Olsson på egen hand tog sig fram till ett bra läge. Avslutet gick dock rakt på en välplacerad Henric Johansson i K/HFF:s mål. Matchens andra chans fick K/HFF. Ola Jönsson lobbade från nära håll bollen över Jonas Nilsson i LTIK:s mål. Ola Nilsson kunde dock avstyra innan bollen nådde mållinjen. LTIK:s Emil Olsson fick sin andra chans då han blev vackert framspelad av Miridon Berisha. Avslutet kom dock sent och vållade inte Henric Johansson någrav större problem. LTIK:s ledningsmål skulle komma. Conny Strömberg slog en frispark till Miridon Berisha som fint visade att han ville ha bollen med en bra löpning. Berisha spelade in bollen i straffområdet till Emil Olsson som vände bort sin gubbe och serverade Mattias Olofsson som enkelt satte bollen i mål invid stolproten. K/HFF:s bästa chans efter LTIK:s ledningsmål fick Mattias Nätterqvist som nickade bollen i ribban efter en hörna.
- Jag tycker att första halvlek är jämn och att 1-1 hade speglat det som hände på plan bättre. Vi visar bra inställning och alla vill delta. Dessutom försöker vi rulla och spela boll, säger Ola Jönsson.
- Vi har för dålig rörelse och duttar alldeles för mycket i passningsspelet för att jag ska kunna vara nöjd med första halvlek, säger LTIK:s tränare Mats Johansson.

Andra halvlek var en målchansfattig historia. Även om det var mycket ställningskrig spelade LTIK upp sig något jämfört med första halvlek. Emil Olsson ökade på LTIK:s ledning till 2-0 då han direkt på volley stötte in Mattias Olofssons frispark. Olsson gjorde även 3-0 då han framspelad av Miridon Berisha från nära håll fick bollen i mål. LTIK hade utöver målen en boll inne som domaren Joakim Bjerker inte godkände. I övrigt var det som skrivet väldigt snålt med målchanser.
- I andra halvlek tar LTIK över lite grand och rullar bättrre boll än oss. Vi skapar inte mer än någon halvchans. Det blir lite ryckig matchbild på grund av flera byten både från vår och LTIK:s sida och sedan tilltog vinden dessutom. Det gjorde det inte lättare att prestera bra fotboll. Vi får ta med oss första halvlek från den här matchen, säger K/HFF:s Jönsson.
- Det var skönt att få avsluta säsongen snyggt. Vi vann matchen och det var det viktigaste, säger LTIK:s Johansson.
K/HFF:s tränare Peter Åberg fanns inte med i säsongsavslutningen då han istället var med Hallandslaget där han också är tränare. Det har sedan en tid stått klart att Åberg lämnar tränarsysslan i K/HFF efter säsongen.
- Det är ett gemensamt beslut som Peter och klubben kommit överens om. Han har varit i K/HFF i tre år som tränare och både han och föreningen behöver förnya sig, kommenterar Ola Jönsson
- Vi jobbar på en ny lösning till nästa säsong, men ingenting är klart.

Så här kommenterar Jönsson säsongen:
- Det är så klart en besvikelse att trilla ur serien. Målet var att stanna kvar. Spelmässigt har vi gjort en okej säsong men vi har haft otur med skador på viktiga spelare och inte kunnat ha någon ordentlig kontinuitet i laget. Det har varit jobbigt, framförallt när vi fått omkomponera backlinjen så ofta. Jag vill framhäva de unga killarnas insatser. Patrik Bengtsson, Martin Jönsson och Samuel Markow har gjort en bra säsong och där finns det att bygga vidare på för K/HFF.
I LTIK lämnar Mats Johansson lämnar över huvudansvaret som tränare till Patrik Åkesson efter tre år på posten.
- Det känns naturligt att lämna efter tre år. Jag är nöjd med de resultaten vi uppnåt tillsammans. Det klubben ville få ut tycker jag att vi har fått ut. LTIK har blivit ett bättre fotbollslag och har blivit vinnare igen. Det har gått åt rätt håll. Det känns bra att vi kunde infria målsättningen om en topplacering. Vi gläds åt vår tredjeplats. Framtiden för LTIK ser ljus ut. Det finns ett bra underlag med många unga och duktiga spelare, avslutar Johansson som ser fram emot att kunna spendera mer tid med familjen under den kommande fotbollssäsongen.

SIF-GIF/VIF 1-3 (0-1)
Målskytt SIF: Erik Lindberg (straff)
Målskyttar GIF/VIF: Oscar Gustafsson (straff), Kewin Hanssen, Timmy Johansson

Det blev ingen vinst för SIF i årets seriespel. GIF/VIF fick avsluta säsongen med en seger. GIF/VIF tog ledningen med 1-0 genom Oscar Gustafsson på straff i första halvlek. I andra halvlek kvitterade Erik Lindberg på straff. I den 66e minuten fick GIF/VIFs 1-0-målskytt sitt andra gula kort och därför lämna planen. Trots det kunde GIF/VIF göra ytterligare två mål och vinna matchen.

 

GIF/VIF vann bottenmötet i femman. Erik Lindberg gjorde Skottorps mål. Genevad/Veinges mål gjordes av Kewin Hansen, Oscar Gustafsson och Timmy Johansson.
– I första halvlek känns det som att vi är överlägsna och skapar mängder med lägen. Vi har viss fördel av medvinden och vi har otroligt många chanser. Det är frilägen, ribba, skott utifrån och alla varianter, så där borde vi gjort många fler mål, säger GIF/VIF:s tränare Kim Gustafsson och fortsätter:
– I början av andra skapar vi tre klockrena lägen, men sen börjar Skottorp komma in i matchen ordentligt. De är vassa i sina omställningar och skapar även en del frisparkar. Som tur är gör vi 2-1 precis efter deras 1-1 mål och håller undan.
Han ger ett stort plus till hela backlinjen.                                      
– Vi har fått jobba i motvind hela säsongen, men jag är jättenöjd med utvecklingen av de unga spelarna. De har tagit för sig mycket bra. Däremot kommer det i skymundan av de uteblivna resultaten, avslutar Gustafsson som ska fortsätta träna Genevad/Veinge även nästa säsong tillsammans med Lars Pettersson.
– Det var mycket kamp idag, och det kunde egentligen gått hur som helst tycker jag. Men Genevad/Veinge är lite vassare än vi. De gör målen och det är det som räknas, säger Skottorps tränare Per-Åke Eriksson, som berömmer mittbacken Robin Palms insats. Eriksson tog över som tränare efter halva säsongen, men kommer inte att coacha nästa år. Han menar att SIF ”är på G”.
– Jag tycker vi har blivit bättre och bättre. Det känns som att det är det gamla goa gänget igen. Nu tror jag på framtiden för Skottorp, med ny tränare så blir det riktigt bra.
Både Skottorp och Genevad/Veinge trillar ner i sexan.


(Av min syssling, blott 17-årige TIF-spelaren Olle Johnsson)

KIK-Lidhult 4-1
Målskyttar KIK: Joel Åkesson 3, Simon Gunnarsson

KIK vann som väntat hemmamatchen mot Lidhult med klara siffror. KIK slutar femma i tabellen.

KIK vann sista matchen för säsongen och slutar på en femteplats i division 5. Målen gjordes av Joel Åkesson (3) och Simon Gunnarsson.
– Det var en ganska avslagen match, men vi gör vårt jobb och vinner med 4-1. Vi hade inget att spela för och det hade inte Lidhult heller, säger Knäreds tränare Jonas Klippfors och fortsätter:
– Jag tycker killarna avslutar den här säsongen fint och så vinner vi också, så det är pricken över i:et.
Han är nöjd med säsongen som helhet.
– Vi har gjort vad vi ska. Vi sa att vi skulle ta mer poäng än förra året och det har vi gjort, så det tycker jag är positivt. Med tanke på den försäsongen vi hade med flera skador så är jag nöjd.
Till nästa säsong tar Tony Andersson över som tränare. Klippfors blir tränare för Skottorp som trillar ner i sexan.

(Olle Johnsson)

Gullbrandstorp-BKW 3-1 (1-0)
Målskytt BKW: Johan Green

BKW var det bättre laget spelmässigt i första halvlek. Man lyckades dock inte skapa särskilt mycket målchanser trots spelövertaget. I andra halvlek gjorde GAIS ytterligare två raka mål innan Johan Green tröstmålade för BKWs del fram till 1-3. BKW slutar fyra i serien och har gjort ett mycket bra år som nykomlingar i femman. 

Läs mer om matchen här.

Centern-HÅFF 9-0

Centern avslutade serien på bästa vis genom att krossa HÅFF. Sett till hela säsongen är man värdiga seriesegrare och man känns som det laget i femman som kommer att ha bäst förutsättningar att klara av spel i fyran. Stort grattis skriver jag! HÅFF får ta klivet ner till sexan trots att man slutar fjärdesist. Visst har laget gjort en usel höst men jag tycker inte att det är rätt att fyra lag åker direkt ur femman. Ett lag går upp från femman och ett får kvala. Så borde det vara i sexan också. Inte som nu att två lag går direkt upp och ett får kvala. Det gagnar enligt mig inte kvalitén i femman som blir väldigt ojämn. Dessutom blir serien väldigt omkomponerad från år till år.

Trönninge-Andersberg 3-3

Min tippade seriesegrare Trönninge slutade tvåa i serien. Man hade förstaplatsen som i en ask för tre omgångar sedan men då man endast lyckats skrapa ihop två poäng på de två senaste matcherna får man alltså kvala istället. Andraplatsen knep man bara en poäng framför trean LTIK. Jag önskar TIF stort lycka till i kvalet!

//P.


Kommentarer
Postat av: Anonym

KIK-Lidhult. 4-1

Joel Åkesson 3, Simon Gunnarsson

2010-10-03 @ 16:59:37
Postat av: Anonym

Skottorp - G/V 1-3

G/V: Oscar Gustafsson str, Kewin Hansen och Timmy Johansson.



2010-10-03 @ 17:03:40
Postat av: GRANDE!

Centern - HÅFF: 9-0

2010-10-03 @ 17:08:24
Postat av: Anonym

Gif/vif hade en ung backlinje på 91-93-93-93! Otroligt kul att se vilka duktiga unga spelare Gif vif har

2010-10-07 @ 12:01:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0