Resultat lördag

LTIK-Andersberg 3-1 (0-1)
Målskyttar LTIK: Kristian Åkesson, Emil Olsson, Patrik Åkesson

Dålig första halvlek av LTIK. AIK dikterar villkoren, vinner mycket andrabollar och är hetare än hemmalaget i övrigt. 0-1 gör AIK tidigt på en straff, sedan bollen olyckligt studsat upp på en LTIK-försvarares arm. Kändes snöpligt då bollen borde tagits bort i ett tidigare skede. LTIK skapar ingenting, AIK har inte heller mer än någon bra chans förutom målet. I andra halvlek visar LTIK från början bättre energi. Det blir dock farligt när AIK slår om och Jonas Wallin i LTIK-kassen tvingas göra ett par riktigt bra räddningar i inledningen av andra vid ställningen 0-1. Där räddar Wallin LTIK kvar i matchen. Kristian Åkesson kommer in i LTIK ca 60 minuter in i matchen, redan vid första bollkontakten trycker han in 1-1 med huvudet på en hörna. Krille har då varit inne på plan i ca tio sekunder.

2-1 kommer då Miridon Berisha vinner en boll på högerkanten som Mattias Olofsson tar ner till kortlinjen och spelar snett inåt bakåt, där dyker Emil Olsson upp och sätter behärskat dit bollen. 3-1 kommer strax efter det då Simon Vedin slår en frispark som Patrik Åkesson nickar in över AIKs målvakt. En bra och en dålig halvlek av LTIK. Det räckte denna lördag, det är dock inte säkert att det kommer att göra det i framtiden. 90 minuter är det som gäller i nästa match. Extra plus till Jonas Wallin, som räddar kvar LTIK i matchen, samt till Kristian Åkesson som står för ett mycket starkt inhopp vid 0-1-underläget. Hela laget visar dock fin moral i andra halvlek.

Trönninge-SIF 4-1 (2-1)
Målskytt SIF: Martin Fasth

SIF hade inte mycket att hämta mot starka TIF.

Örnia-VBoIS 2-1 (1-0)
Målskytt VBoIS: Jesper Öhrn

-"Pissmatch!" (Jim Leandersson, tränare i BoIS)