Resultat fredag

KIK-Trönninge 4-4 (3-2)
Målskyttar KIK: Simon Silvandersson 2, Joel Åkesson, Christoffer Olsson

Händelserik och mycket bra division fem-match. Slutresultatet var rättvist, men KIK ledde med 4-2 fram till den 80e minuten.

Isande kallt på Lagavallen, men spelet värmde

Målfest och sprudlande fotboll då Knäreds IK och Trönninge IF spelade 4-4

Matchen börjar i högt tempo och det är Trönninge som tar tag i taktpinnen. Redan efter ett par minuter kommer dock 1-0 till Knäred då Simon Silvandersson förvaltar ett friläge på bästa sätt. Trönninges replik kommer snabbt då Andreas Plate stöter in 1-1 efter fem minuters spel. Både Knäred och Trönninge är måna om att rulla boll i den starka vinden, KIK lyckas något bättre och i den 28:e matchminuten kan man på nytt ta ledningen, återigen är det Simon Silvandersson som håller sig framme, han dundrar in bollen i mål på pass från Kalle Svensson fram till 2-1. Tio minuter senare utjämnar Trönninge matchen igen då Kristoffer Romano kastar ett långt inkast som når fram till Calle Stenberg som kan sätta dit 2-2. Precis innan paus tar Knäred rättvist ledningen med 3-2 då Christoffer Olsson hittar Joel Åkesson med en genomskärare, Åkesson sätter säkert dit bollen.

I andra halvlek är det mycket Trönninge från start. Gästerna skapar ett antal chanser som så när resulterar. Efter en misslyckad hörnvariant från Trönninges sida slår Knäred om blixtsnabbt, Christoffer Olsson kommer i en löpduell mot en ensam TIF-försvarare, då är kvicke Olsson nästan alltid snabbast och så även nu, han når fram till TIF:s mål och chippar kallt bollen i mål, 4-2 till KIK. Nu trodde nog de flesta på hemmaseger. Trönninge gav dock inte upp, utan fortsatte sin press. Calle Stenberg avlossar ett mäktigt skott som KIK-målvakten Mikael Holvigsson tvingas göra en riktig kalasräddning på. Trönninges reducering till 3-4 kommer i den 74:e matchminuten och den är vacker. Andreas Plate slår ett inlägg som Daniel Pålsson sätter dit direkt på volley. Kvitteringen fram till 4-4 kommer i den 85:e minuten, det är Daniel Pålsson, som åter håller sig framme, och stöter in bollen i mål med huvudet sedan kulan tagit i både ribban och målvakt Holvigsson. Matchen avslutas med att KIK får ett hyggligt läge, Simon Anderssons volley räddas dock av TIF:s målvakt Jonas Stagh.

-Jag tycker att vi börjar matchen bra, men sedan kommer den långa bollen och omställningen från Knäreds sida som vi är beredda på, men ändå inte klarar att reda ut. Efter deras 1-0 är Knäred det bättre laget i första halvlek, tycker jag, säger Trönninges tränare Ulf-Göran Bengtsson och fortsätter: -I andra halvlek tycker jag att vi är det bättre laget och trots att Knäred leder med 4-2 så tycker jag att 4-4 totalt sätt är rättvist, avslutar Bengtsson. Knäreds tränare Jonas Klippfors håller med om att det oavgjorda resultatet var rättvist. –Killarna är besvikna nu när vi tappat en tvåmålsledning i andra halvlek, men det är ändå rättvist med oavgjort. I andra halvlek ligger vi hela tiden lite efter, vi vet att Trönninge ska gå ner på trebackslinje, men vi klarar ändå inte att stå emot, säger Klippfors och fortsätter: jag är ändå mycket nöjd med vår insats, offensivt gör vi vår klart bästa match, avslutar Klippfors. Mycket bra domare matchen igenom: Ferenc Horvat.

Ingen enkel uppgift att börja med en händelserik och riktigt bra division fem-match, som första uppgift på plats för Laholms Tidning. Jag blev inte nöjd med artikeln, men med tanke på att den fick knopas ihop på en halvtimme och med ett ganska så begränsat antal tecken så blev den väl hygglig i alla fall.

GIF/VIF-Centern 1-3 (1-1)
Målskytt GIF/VIF: Michael Johansson

Lagen hade en halvlek var. GIF/VIF första och Centern den andra.

YBK-Vapnö 2-4 (1-2)
Målskyttar YBK: Ibrahim, Nenad Pavlovic

YBK stod emot bra och lyckades dessutom göra sina första mål i serien. Nu kan man blicka framåt. Kan man störa Vapnö, kan man störa alla andra lag i serien också.