LFK fick med sig en pinne hem från det tuffa bortamötet med obesegrade Tvååker.

GIF/VIF-LTIK 3-2 (0-1)
Målskyttar GIF/VIF: Ola Carlsson 2, Johan Stråhle
Målskytt LTIK: Mattias Olofsson 2 (en straff)

GIF/VIF sätter hög press från början och har ett litet tryck på LTIK under de första tio minuterna. Efterhand äter sig LTIK in i matchen bättre och bättre och snart är det fördel LTIK. 0-1 till LTIK kommer på straff av Mattias Olofsson sedan domaren pekat på punkten efter att GIF/VIFs målvakt Magnus Ekman och LTIKs forward Henrik Olsson haft en liten "duell". Olsson kommer in i straffområdet och når bollen före Ekman, han känner kontakt och lägger sig (precis som varenda forward i serien hade gjort) samtidigt som han stöter bollen utöver kortlinjen. 50/50. Domaren kan blåsa och han kan fria. Kan dock skriva så här mycket, hade mitt lag fått straffen mot sig hade jag inte varit nöjd. Det är som sagt fördel LTIK mot slutet av halvleken, det känns som att bortalaget har kontroll på händelserna på plan.

Efter pausen är det länge ett dödläge på plan, det händer ingenting framåt från något håll. LTIK kan dock göra 2-0 då Emil Olsson starkt tar sig ner till kortlinjen och spelar bollen snett inåt bakåt till Mattias Olofsson, som säkert sätter dit bollen. Nu är det fördel LTIK. Både Emil Olsson och Miridon Berisha är nära att utöka LTIKs ledning. Magnus Ekman i GIF/VIF-kassen gör dock två stycken fina räddningar. Det är också nära att Mattias Strömberg utökar LTIKs ledning då han, sedan LTIK fått en lite billig frispark, skjuter strax över GIF/VIF-målet, bollen stryker ribbans överkant. 1-2 till GIF/VIF kommer efter en hörna i den 80e minuten, som kändes mycket onödig då bollen kunde tagits bort i ett tidigare läge. LTIK är på väg att få bort hörnan, men istället dimper bollen ner framför Johan Stråhle, som skjuter in bollen i mål via en LTIKare bakom en helt ställd Jonas Wallin i bortamålet.

Kort därefter är Ola Carlsson nära att kvittera för GIF/VIFs del, han missar dock målet precis med avslutet. Det känns som att det är det sista som ska hända i matchen. Det är det inte, långt därifrån. Med en minut kvar gör Ola Carlsson 2-2 på Oscar Gustafssons inspel och på matchens sista spark gör samme Carlsson också 3-2 till sitt GIF/VIF. LTIK gör en okej insats, inte mer. Absolut inte en utav säsongens bättre insatser. De sista minuterna är naturligtvis bedrövliga defensivt, men matchen hade varit stängd redan om någon lyckats pilla in trean på lägena som fanns. All heder till GIF/VIF som kämpar på bra trots att man hamnar i ett tufft 2-0-underäge.

Försvarsmässigt gör GIF/VIF troligen en av de bättre insatserna för året. Man släpper inte in några billiga mål på individuella misstag och trots att man släpper till några målchanser är det förhållandevis stabilt. Tom Hjälmefjord, Robin Hansen och Ola Andersson är duktiga under hela matchen i GIF/VIFs försvar. Extra plus till unge Hjälmefjord. Magnus Ekman gör ett par matchavgörande räddningar och längst fram måste man berömma veteranen Ola Carlsson, som nu har gjort tre mål på två matcher i A-laget. Nästan som i fornstora dagar.

KIK-Gullbrandstorp 1-1 (1-0)
Målskytt KIK: Kalle Svensson

KIK gjorde ingen bra match och man kryssar vidare i serien. Lagets fjärde (!) kryss på sex matcher.

Andersberg-KHFF 3-3 (2-2)
Målskyttar KHFF: Henrik Sunesson, Ola Jönsson, Patrik Bengtsson

KHFF var hela tiden i förarsätet i matchen. Man hade 1-0, 2-1 och 3-2. AIK lyckades dock hela tiden komma tillbaka och kvittera. I den 55e minuten gjorde AIK 3-3. Några fler mål blev det inte. KHFFs andra raka kryss.

Simlångsdalen-HIS 6-2 (3-0)
Målskyttar HIS: Fredrik Gustavsson, Philip Trollér

Caspar Swederman stod för ett äkta hatrick för Dalens del i första halvlek. Det tredje målet gjordes på straff efter en situation där HIS målvakt borde blivit målchansutvisad, lyckligtvis för HIS del tilldelades keepern endast gult kort av domaren. Dalen sprang sönder HIS fullständigt under de första 45 minuterna och vann både första, andra och tredje bollarna. I paus görs en del förändringar i HIS som faller ut väl och hela laget höjer sig. Tyvärr för HIS del var det lite försent. Under de sista 15 minuterna tvingas HIS spela med två stycken skadade spelare på plan då man hade tre stycken skador även på bänken. Totalt sätt klart rätvis seger till Dalen, även om den kanske blev något mål för stor. HIS får ta med sig den andra halvleken till nästa match och glömma resten.

Kurdiska-SBK 1-0 (1-0)

Kurdiska slog SBK med uddamålet i en jämn tillställning.

YBK-Serbiska 1-4 (0-2)
Målskytt YBK: Ali Ibrahim