Kortisar

Här följer kortisarna jag skrev för LT i sin fulla längd, av någon anledning blev de kapade ner till ungefär hälften i måndagens LT.

Ränneslövs GIF-Harplinge IK 3-1 (0-0)

Ränneslöv tog en viktig seger mot Harplinge. Nu har laget bara tre poäng upp till fjärdeplatsen. Så jämnt är det i fyran. I första halvlek var Harplinge det bättre laget, men i andra tog RGIF över. –Vi visade mer energi och började spela enkelt, säger RGIF:s tränare Sven-Bertil Bergström. Johan Bergman gjorde tre raka mål för RGIF, ett äkta hattrick. Det första målet var vackrast. –En riktig pärla med vänsterfoten, säger Bergström. Harplinge reducerade till 1-3, men RGIF hade inga problem att hålla undan. Bergström plussade efter matchen lite extra framförallt för tremålsskytten Bergman, men även för inhoppande Magnus Nilsson och för den stabila backlinjen.

Våxtorps BoIS-Vapnö IF 0-3 (0-1)
Våxtorp förlorade med klara 3-0 mot Vapnö. –Det var det bättre laget som vann, säger VBoIS tränare Jim Leandersson. VBoIS gjorde ingen bra första halvlek. I andra höjde sig laget, men när Vapnö gjorde 2-0 kändes tillställningen avgjord. –Vi släppte in lite yngre killar som fick känna på A-lagsfotboll och det var positivt. Vi hade problem på målvaktssidan, både Peter Björnsson och Christoffer Fast har ont i fötterna. Christoffer började stå, men Peter fick hoppa in sista kvarten. Vi har också problem framåt, vi gör för lite mål, avslutar Leandersson.

Trönninge IF-DFK HaSko 1-0 (0-0)
HaSko åkte på en försmädlig förlust i Trönninge. Laget hade inte lyckan på sin sida under matchen, men borde nog fått med sig en poäng hem. –Jag tycker att vi är värda en poäng, matchen är ganska jämn. De får en frispark med tio minuter kvar som de snyggt sätter dit. Medan vi missar tre stycken väldigt klara målchanser. Sätter man inte sådana lägen vinner man tyvärr inga matcher. Förutom de missade chanserna hade vi också lite otur med en del domslut, säger HaSko:s tränare Alex Nielsen. Lite extra plus från tränaren efter matchen fick Isabelle Pettersson och Camilla Lindeberg.

VR08-Hyltebruks IF 0-1 (0-0)
VR08 åkte på en snöplig förlust mot Hyltebruk. –Vi spelar jättebra fotboll i princip hela matchen. Vi har varit nere i en downperiod ett tag, men nu hittade vi tillbaka till det spel som vi vill spela, säger VR08:s tränare Tony Andersson och fortsätter: -Matchen är ganska jämn, men vi skapar mest och har bland annat en boll i stolpen. Med tio minuter kvar stoppar en av deras spelare ett inlägg från oss med handen och i anfallet som följer gör de mål. Det är tråkigt att behöva säga det, men det är en domartabbe som avgör matchen. I övrigt var domaren jätteduktig, avslutar Tony Andersson. Lite extra beröm efter matchen fick Emelie Uhlin. Men hela laget var bra.

Laholms FK 2-Kornhult/Hishult FF 2 3-2 (2-1)
Laholms andralag vann mot Kornhult/Hishults andralag med uddamålet i en jämn match. –Jag tycker väl att de har ett litet tryck på oss i första halvlek, men på det stora hela är det en jämn match där trycket är jämnt fördelat och så även målchanserna. 2-2 hade varit mest rättvist och det tror jag även att de hade varit ganska nöjda med, säger K/HFF:s tränare Marcus Theander. Han passar på att berömma hela sitt lag för en bra insats. LFK:s tränare Sofia Norén höll med om att det var en jämn match. –Jag tycker dock att vi är lite vassare, säger Norén. Lite extra plus i LFK fick debutanten Vanja Eriksson. LFK:s mål gjordes av Ebba Karlsson, Julia Palmgren och Blerina Mazreku. K/HFF:s mål gjordes av Moa Lindeberg, Lisa Jönsson och Johanna Carlsson.

WRY-BK Astrio 2 0-4 (0-4)
WRY förlorade klart mot Astrio på Munkavallen. Tränare och lagledning gick inte att nå för en kommentar.