Resultat fredag

Fyran:

RGIF-Torup/Rydö 3-2 (1-1)
Målskyttar RGIF: Daniel Hellsten, Magnus Nilsson, Johan Bergman

Då var RGIF med i matchen igen. Det svänger rejält om RGIF denna säsong. När ska man ta två segrar i rad så att det blir lite stabilitet? Hur som helst måste det vara riktigt skönt för laget att fortfarande vara med i leken. Och, det är faktiskt imponerande med tanke på vilka spelare man tappat. RGIF gick upp till 3-1 i andra halvlek och Torup/Rydö reducerade inte förrän i slutminuterna. Daniel Hellsten slog ännu en hörna direkt i mål för RGIFs del.

SIF-LTIK 0-7 (0-1)
Målskyttar LTIK: Henrik Olsson 2, Mattias Strömberg 2, Kristian Åkesson, Mattias Olofsson, Miridon Berisha

För första gången i år kunde SIF mönstra starkast möjliga manskap (bortsett från Alexander Knudsen, som är långtidsskadad). Sak samma gällde för LTIK, för första gången kunde man mönstra starkast möjliga trupp och för första gången kunde man också ställt upp med samma lag i två matcher i rad. Det gjorde man dock inte. Första halvlek var hyggligt jämn spelmässigt, LTIK hade väl ett visst grepp och man skapade de klaraste målchanserna. Kristian Åkesson gjorde 1-0 till LTIK då han styrde in Simon Vedins skott med pannan efter en hörna. Åkesson kunde gjort ytterligare ett par mål i första halvlek. Han hade bl a ett avslut i stolpen och ett där Joel Lovén i SIF-målet stod/låg rätt och kunde rädda. Både pigge Simon Vedin och Mattias Strömberg var också nära att näta för LTIKs räkning. Närmst i SIF var Tony Kamberi, som blev helt ren på en hörna, nicken blev dock lös. Pontus Johansson fick ett hyggligt läge, men sköt över.

I andra halvlek stod matchen och vägde lite grand inledningsvis. LTIK kunde dock utöka ledningen till 2-0 genom Mattias Olofsson, som fick till ett mäktigt skott som borrade sig in i krysset. Därefter kunde LTIK ta över matchen. 3-0 blev lite omdiskuterat då Pontus Bertilsson gick in stenhårt i en duell med Robert Cerwinski, det small rejält och bollen for iväg till Miridon Berisha, som spelade fram Mattias Strömberg, som läckert lobbade in LTIKs trea. SIF ville ha frispark i förstaläget, domaren var dock säker på sin sak både vid situationen och efter matchen. Ingen frispark. Efter 3-0 är det bara ett lag på banan. Henrik Olsson kan göra två nästintill identiska mål på inspel från Mattias Strömberg. Olsson är på rätt ställe inne i boxen och trycker in bollarna fram till 5-0. Det andra efter en fin hörna från Jacob Björk. Miridon Berisha nickar in 6-0 på Mattias Olofssons inlägg och Mattias Strömberg gör sitt andra mål fram till 7-0 på pass från Patrik Åkesson.

Stort plus till hela LTIKs lag för andra halvlek. I första var det dock inte sådär jätebra. För mycket slarv i passningsspelet och lite dålig rörelse. Men helhetsmässigt helt okej så klart. SIF har nu ett bra lag på pappret. Orkar man bara ta sig samman efter den här förlusten och köra och träna på så kommer det enklare matcher framöver där det finns goda möjligheter till poäng.

KIK-KHFF 4-0 (1-0)
Målskyttar KIK: Joel Åkesson 3, Johan Jönsson

KIK kom ur formsvackan lagom till prestigederbyt mot KHFF och man vann matchen med klara 4-0. Segern kunde varit större då KIK bl a kostade på sig att missa en straff. Skadan som KHFFs målvakt Henric Johansson ådrog sig mot Centern var av det lindrigare slaget. Han kunde stå i matchen mot KIK och blev utvisad då han sade ett par mindre väl valda ord till en av KIKs spelare.