Match fredag

Femman:

LTIK-Trönninge IF kl 19:00, L:a Tjärby IP

Toppmöte i femman. Förra matchen hade LTIK samtliga spelare att tillgå, till denna helg fick man precis ihop till en trupp. Otroligt att allting ska hända på samma gång. Skador, sjukdom, bröllop, student, konsert, jobb. Det enda man skulle kunna jämföra det med är förra årets match mot Torup/Rydö, då LTIK åkte upp till Torup i princip med ett hyfsat B-lag. Matchen vann LTIK med 3-2 efter en bragdartad insats. En liknande kämpainsats krävs troligen mot TIF för att tre poäng ska kunna bärgas. TIF är för mig tillsammans med Centern seriens två givna topplag. De var det innan säsongen och är det fortfarande. Centern har nästan överpresterat, medan Trönninge så här långt har underpresterat. 

TIF har ett tillräckligt bra lag för att kunna ta steget tillbaka till fyran (där jag anser att laget hör hemma). Man försöker spela en atraktiv fotboll längs marken, tyvärr har det inte alltid räckt till då det lite rakare och enkla spel, som bl a Centern bedriver, tycks fira större triumfer. TIF har dock bara en förlust i serien, och det mot just Centern (6-1 i röven). I övrigt har man spelat lite för mycket oavgjort. Även TIF saknar några ordinarie gubbar till matchen. Kraftfulle powerforwarden Daniel Pålsson är avstängd, den korpulente och skicklige defensive mittfältaren Emil Lund, men den mäktiga vänsterdojjan, är skadad och mittbacken Lucas Dellien firar student.

//P.

Kommentarer
Postat av: Centern

Centern har inte överpresterat. De har bara några få nyförvärv, och rätt spelare på rätt plats. Till skillnad från föregående år. Dessutom är serien sämre i år jämfört med tidigare!

2010-06-10 @ 22:27:28
Postat av: P

Det kan ju de lärde tvista om i all evinnerlighet. Enligt mej har laget överpresterat. Så in i helvetes bra är man faktiskt inte. Även om jag tycker att man är seriens absolut stabilaste lag. Jag menar 6-1 (!!!) mot Trönninge. Det e ju bara för mycket. Nye tränaren Thomas Lindgren har gjort ett gott jobb. Och, för att förtydliga. Jag försöker inte ta ifrån Centern någonting. Enligt mej är man seriens starkaste lag.

2010-06-10 @ 22:36:04
Postat av: Centern

Jag påstod inte att Centern var så in i helvetes bra. Utan säger igen att serien är sämre än på längre. Vissa matcher har man vunnit pga av tillfälligheter, inget snack om den saken. Men i de matcher där man pangat in många mål, så har man även spelat ut motståndarna och missat många chanser. Centern är bra, men många av de andra lagen har gått ner sig jämfört med tidigare.

2010-06-10 @ 22:48:43
Postat av: Centern

På tal om annat. Alltid rolig läsning på din blogg, fortsätt med ditt uppoffrande arbete!

2010-06-10 @ 22:49:39
Postat av: P

Tack för det. Beredd att hålla med om att serien blivit sämre. Centern och LTIK e bättre än förra året och BKW en pigg nykomling. Knäred ungefär som ifjol. HÅFF och framförallt Lidhult sämre. Torup/Rydö, Ränneslöv och Glommen saknas. Det blir tyvärr väldigt ojämn kvalité på serien från år till år när tre lag åker direkt. Det är enligt min mening för mycket. Två hade räckt. Och att ettan från sexan gått upp direkt och tvåan kvalat. Som det är i femman till fyran.

2010-06-11 @ 01:05:23
Postat av: Opartisk fotbollsgeni

Div 5 håller riktigt dålig nivå om man jämför med förra året helt ärligt. Centern leder välförtjänt då de är det som inte förlorat en enda match hittills, släppt in minst mål samt gjort flest mål. Det finns liksom inget att diskutera, Visst man ska inte bara stirra sig blind på siffror men tittar man på deras matcher så ser man hur stabila och jobbiga dom är att möta för alla motståndare. Nu till skillnad från förra året är dom även väldigt effektiva.

2010-06-11 @ 11:09:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0