Årets B-match

En av årets två hetaste B-lagsmatcher utspelades under måndagskvällen. Kommunens nästhögst och tredjeghögst placerade B-lag (efter LFKs) ställdes mot varandra. Det var alltså matchen i Klass 2 mellan RGIF och BKW. RGIF har varit bofasta i Klass 2 under många säsonger, under ett par år var man t o m uppe i Klass 1. Bland övriga lag har de flesta haft sina B-lag placerade i Klass 3 eller Klass 4. Nu är dock i princip samtliga B-lag placerade i Klass 3, då ju Klass 4 som bekant försvunnit.

Ett eller ett par lag från kommunen brukar med jämna mellanrum sticka upp till Klass 2. Förra året befann sig SIF och LTIK i den högre serien, i år är det då BKW, även GIF/VIF har varit uppe i omgångar. Det brukar dock vara ganska svårt för kommunens lag att hålla B-lag i Klass 2 då motståndet ofta består av division fyra och elitfyra klubbars B-lag. Just mötet mellan RGIF och BKW var ett efterlängtat möte. Inget av klubbarnas lag har mötts i seriesammanhang på nästan tio år. Det är ett hett derby mellan grannbyarna och sammarbetesföreningarna.

Klass 2:

RGIF-BKW 6-1 (4-1)
Målskyttar RGIF: Visar Demaj 2, Henrik Ragnarsson 2, Johan Tagesson, Johan Bergman
Målskytt BKW: Arton Ajvaci

RGIFs lag:

Tony Andersson,
Simon Tideman, Sonny Nilsson, Daniel Paulisson, Albert Bengtsson,
Johan Tagesson, Mikael Fransson, Fredrik Nilsson,
Visar Demaj, Johan Bergman, Atef Abou-Shakra

Jack Ekenberg, Henrik Ragnarsson, Martin Ragnarsson, Mikael Magnusson, Karl Nilsson

Ledarstab: Stefan Mårtensson, Martin Ekstrand

RGIF kunde ställa säsongens hittills starkaste B-lag på fötterna i o m att Johan Bergman och Daniel Paulisson missade helgens match och pga att Mikael Fransson och Sonny Nilsson är avstängda i torsdagens match. Framförallt Bergman och Fransson får ju kanske betecknas som A-lagets två viktigaste spelare. Men även BKW kom med ett hyggligt lag, med spelare som Derek, Arlind Halimi och Robert Andersson. Det blev dock inte någon särskilt spännande match. Visar Demaj var sugen på att sänka sina gamla lagkamrater och kunde snabbt göra både 1-0 och 2-0 till RGIF.

Strax efter det kom också 3-1, då BKWs målvakt fumlade till det och skänkte bollen till Johan Tagesson, som enkelt kunde lägga kulan i nät (troligen "Pedals" enklaste mål i karriären). Då hade det gått 18 minuter av matchen. Det blev spännande i ca en minut, efter att Arton Ajvaci gjort ett genombrott och tryckte in bollen i mål fram till 3-1. Minuten senare blev det dock 4-1, då Johan Bergman enkelt kunde styra in en boll som enligt skolboken spelats snett inåt bakåt från vänster. 4-1 blev också halvtidsresultat.

Efter pausen gjorde båda lagen en del byten. RGIF vilade Paulisson, Fransson och Bergman, medan Halimi vilades av BKW. Andra halvlek präglads av mer kamp än skönspel. Nu blev det lite derbykaraktär på matchen och det mycket tackvare BKWs nyförvärv Daniel Finér, som sattes in på det centrala mittfältet. Han verkade nästan lite smått övertänd när han sprang runt och jagade RGIFare runt planens mitt. Samtidigt blev han också en viktig injektion för BKW, som nog annars kunde givit upp den andra halvleken då matchen i princip var körd.

I den 65e och 72a minuten kunde RGIFs inbytte Henrik Ragnarsson utöka sitt lags ledning till både 5-1 och 6-1. 5-1 på nick efter vackert spel och ett mycket fint inlägg från Visar Demaj och 6-1 med högerfoten efter ett tidigt inlägg från inbytte högerbacken Karl Nilsson. Matchen avslutades med att den återinsatte Johan Bergman brände två stycken fina lägen, samt med att Visar Demaj nickade strax över sedan han blivit helt ren på en hörna. Även BKW hade några chanser till under matchen att näta. RGIFs seger var dock odiskutabel.

Det var många i hemmalaget som var bra. Mikael Fransson förlorade väl som vanligt inte en närkamp, Johan Tagesson dominerade på mitten och Visar Demaj bjöd i vanlig ordning på en hel del läckerheter. I BKW kan man kräva betydligt mer av många, framförallt försvarsarbetet var under långa stunder bedrövligt. Arlind Halimi var bra under de 45 minuter han spelade och Arton Ajvaci jobbade som vanligt hårt och är alltid jobbig att möta med sin riviga spelstil. Det var troligen publikrekord för säsongen på Björkvallen. Det var fullt runt planen och dagen till ära, säsongens enda derby på Björka, A- och B-matcher inräknat, så hade RGIF både kiosken öppen och glöttar som gick runt och sålde lotter.