TIF vann

Femman:

Trönninge IF-BKW 4-0 (3-0)
Målskyttar TIF: Andreas Plate 2, Calle Stenberg 2

TIF började något bättre än BKW. Bortalaget spelade dock upp sig efterhand och man tog så småningom ett grepp om händelserna på plan. Emil Gustafsson var duktig på BKWs mitt, han fördelade bollar på de löpvilliga Johan Green, Robert Andersson och Manfred Walldén. TIF skulle trots det ta ledningen i matchen. Calle Stenberg höll sig framme och lättade in 1-0 via stolpen. BKW fortsatte att vara det bättre laget efter TIFs ledningsmål. Man etablerade ett tryck mot TIF-kassen och skapade också en del chanser. TIFs målvakt Jonathan Pihl hade dock en bra dag och kunde rädda sitt lag ett par gånger om med fina räddningar.

Efter en BKW-hörna slog TIF om, bollen spelades vackert ut på högerkanten till Simon Axelsson, som slog ett fint inlägg, som Andreas Plate mötte perfekt med pannan och satte dit till 2-0. TIF kunde också göra 3-0 innan paus. Återigen på ett inspel från höger och återigen var det Plate som höll sig framme och stötte in bollen i mål med bredsidan. Plates 17e mål i serien. Synnerligen imponerande. Plate syns inte mycket i matcherna, förutom då när han gör målen och han är absolut inte en av dem som löper mest. Han står mest ute på sin vänsterkant. Men när bollarna kommer in i boxen är han allt som oftast etta på dem och missar mål det gör Plate nästan aldrig.

Robert Andersson blev utvisad för två gula kort redan i den första halvleken. Det första kortet vet jag inte vad han fick för, det andra fick han för att han puttade bort bollen efter en avblåsning. Lite onödigt och orutinerat av Robban. Man kan egentligen inte säga något om varningen, men man hade ju önskat att domare Åke Fredriksson visat lite mer känsla. Förseelsen var inte särskilt grov. De gula korten haglade i matchen, trots att det var en snäll tillställning.

Tidigt i andra fick också Jonas Nilsson lämna planen efter två gula kort. Första varningen kom i första halvlek och var mycket tveksam, den andra varningen kan man inte säga något om. Jonte hakade i en TIF-spelare som var på väg mot ett friläge. Med bara nio man kvar på plan blev andra halvlek så klart tung för BKW. TIF borde gjort ett antal mål till, men man var på tok för svaga i avslutningsmomenten. Ett mål till skulle man dock göra. Calle Stenberg blev fri efter en fin framspelning av Daniel Pålsson och satte säkert dit bollen fram till 4-0. BKWs bästa möjlighet i andra skapade Arton Ajvaci, han tog sig läckert förbi ett par TIF-försvarare innan han sköt bollen i stolpen.

TIF fortsätter med sitt vassa omställningsspel och som vanligt var Plate och Stenberg segerorganisatörer. Sett till spelövertag och målchanser borde BKW varit det lag som skulle haft ledningen i paus. TIF visade dock upp en sanslös effektivitet under de första 45 minuterna, utöver målen skapades bara en enda riktigt bra chans till. I andra blev det inte så mycket till match, TIF kunde då kosta på sig att missa en hel del. BKW kämpade på, men det var så klart tufft med två man mindre.