Målskyttar RGIF: Johan Bergman, Johan Nilsson, Patrik Philipsson, Markus Kjellsson

RGIF slog tabelltvåan Åsa på bortaplan. Nu är man plötsligt bara tre poäng bakom och kan faktiskt snegla uppåt, istället för neråt. Mycket imponerande av Giffen! Nu är man väl värda sin sommarledighet.

Femman:

LTIK-Centern 2-1 (0-1)
Målskytt LTIK: Emil Olsson 2

Centern hade ett tryck mot LTIK-målet under perioder av matchen. Tyngst för LTIK var det första kvarten, då Centern skapade ett antal hörnor. LTIK började dock med att skapa en jättechans då Jacob Björk kom i bra läge från högerkanten, istället för att skjuta valde han dock att spela Emil Olsson, som vände och vred, men fick iväg ett svagt avslut, som Centerns målvakt enkelt kunde ta hand om. Trots att Centern hade ett övertag, bet sig LTIK kvar i matchen och på omställningarna blev det farligt flera gånger. Centern kunde ta ledningen efter ca en kvart. En rad tveksamheter i LTIKs försvarsarbete ledde fram till att Centerns Fredrik Johansson kunde nicka in bollen i mål över LTIKs målvakt Jonas Nilsson. LTIK skapade som sagt en hel del i första halvlek, Fredrik Wersch gjorde ett piggt inhopp och var mycket nära att sätta dit en kvittering, han vände och vred dock en gång för mycket och Centern kunde ta hand om bollen och Pontus Bertilsson blev helt ren på en hörna, nicken gick dock över.

Efter paus kvitterade LTIK relativt omgående, Fredrik Wersch var urstark när han tog sig fram längs vänsterkanten och spelade fram bollen till Henrik Olsson, som i sin tur lyckades få fram bollen till sin äldre broder Emil, som var kylig i avslutningsmomentet. 1-1. Centern växte allt eftersom i andra halvlek. Man hade en period i början av andra där man mycket väl kunde avgjort matchen. Jonna i LTIKs mål gjorde dock en kanonräddning och Centerns inbytte vänstermittfältare fick iväg ett dåligt avslut, som gick utanför mål, sedan han blivit fint framspelad av IFC:s duktiga högerspringare Mattias Rasmussen. Mot slutet av matchen var LTIK starkast, Kristian Åkesson fick bra skottläge, det hårda skottet gick dock strax över. Dessutom skapades diverse straffsituationer (det var många sådana under hela matchen åt båda håll, någon straff blev det dock inte). I den 80e minuten slet sig Emil Olsson fri från höger, han blev hårt tagen i Centerns straffområde, men lyckades hålla sig på benen och fick iväg ett kanonavslut, som curlade sig in i Centerns målvakts bortre hörn. 2-1.

Efter LTIK ledningsmål flyttade Centern upp folk och det blev luckor bakåt. Miridon Berisha sprang sig fri och fick iväg ett bra avslut, Centerns målvakt kunde dock göra en fin räddning. Jacob Björk borde strax efter det fått straff då han blev fult tagen i Centerns straffområde, det blev dock ingen straff nu heller. Centerns bästa möjlighet mot slutet skapade Mattias Rasmussen, som gick mellan två stycken hemmaförsvarare, LTIKare fick dock bort bollen och matchen slutade med hemmavinst och Centerns första förlust för säsongen var ett faktum. Det var dock en match som Centern lika gärna kunde vunnit, man lyckades dock inte skapa så mycket tydliga målchanser under sina bästa perioder rent spelmässigt i matchen. LTIK skapade lite fler målchanser och Emil Olsson var ju kylig när han fick sina lägen. Kämpainsatsen var helgjuten från LTIKs sida, spelmässigt var det inte briljant, men det berodde också mycket på motståndet.

Centern är seriens bästa lag, de är fruktansvärt tunga och jobbiga att möta och stå emot. Samtliga spelare är stabila och rutinerade. Laget kommer att klara sig bra i fyran nästa säsong. Därför var det självklart starkt av LTIK att vinna. Många gjorde bra insatser. Toppinsatser från Simon Vedin, som vänsterback, han avvärjde många situationer som höll på att bli till klara målchanser. Pontus Bertilsson var en jätte i mitten, han la ner ett imponerande arbete och vann mycket boll. Bröderna grävling, ursäkta, Olsson på topp gjorde också fina arbetsinsatser, Emils kyla i avslutningsmomenten renderar så klart i extra pluspoäng. Fredrik Wersch gav med sin styrka, balans och snabbhet Centern ett helvete när han var inne. Wersch var i princip ostoppbar. Plus också till övriga i laget för helgjutna insatser. Nu väntar sommarledighet för LTIK och man kan inte vara annat än nöjd med insatsen under vårsäsongen.