Resultat fredag

LTIK-HÅFF 5-1 (1-0)
Målskyttar LTIK: Mattias Olofsson 2 (en straff), Patrik Åkesson, Fredrik Wersch, Mattias Johansson

LTIK inleder matchen bra och skapar genast tre chanser som kunde resulterat. HÅFF spelar smart. De har inget mittfält. Bara försvar och anfall. Gubbarna står där upp eller där nere. På så vis får man med mycket folk i anfallen på de långa bollarna. När då LTIKs försvar agerar lite darrigt så är det på väg att bli farligt vid ett par tillfällen. Det blir också riktigt farligt vid ett tillfälle då HÅFFare blir fri mot mål. Jonas Nilsson i LTIK-kassen gör dock en fin räddning. LTIK tar ledningen då  Mattias Olofsson slår en perfekt frispark som Patrik Åkesson kommer bra till och bara nicktochar in i mål fram till 1-0. Det är bud på fler LTIK-mål. Kristian Åkesson har en frispark i stolpen och bollen dansar på mållinjen efter en hörna. Dessutom får Jacob Björk en bra chans med huvudet. Björk får dock inte nicken på mål. 1-0 stod sig halvleken ut och det var med mersmak för LTIK. Även om HÅFF som skrivet inte var ofarliga så var LTIK det klart bättre laget spelmässigt.

Efter paus kan LTIK göra 2-0 redan efter 50 minuters spel. Conny Strömberg spelar fram Fredrik Wersch som rundar målvakten och lägger in bollen i mål. Strax efter gör LTIK också 3-0. Emil Olsson blir kapad i straffområdet och domare J-O Jacobsson kan inte göra något annat än att peka på straffpunkten. Det var nog en av de mer solklara han dömt i år. Straff är i princip altid lika med mål då Olofsson kliver fram. Så även denna gång. Målvakten till vänster, Olofsson till höger fram till 3-0. I den 58e minuten reducerar HÅFF genom Ali Kraym som skjuter ett vackert långskott i mål efter allmän hönsgård i LTIKs försvar. Det blir lite darrigt under en fem minuters-period. Men när väl LTIK redde ut den så fanns det sedan bara ett lag på banan.

HÅFFs lagkapten och duktige mittback Peter Carlsson tvingades utgå pga skada. Det betydde mycket för HÅFFS försvarsspel, som fullständigt rasade samman. LTIK gjorde två stycken vackra mål till i matchen. Först Mattias Olofssons rökare från nära håll via ribban fram till 4-1 och in och sedan Mattias Johanssons lobb fram till 5-1. LTIK borde gjort några mål till efter det. Bollen dansade på mållinjen vid ett par tillfällen, ett friläge missades och en ribbträff kan också läggas till chanserna. Siffrorna stannade dock vid 5-1. Bäst på plan? HÅFFs Ali Kraym. Villken spelare! Många var bra i LTIK. Pontus Bertilsson på mitten, Mattias Olofsson och Jacob Björk på kanterna, Ola Nilsson på vänsterbacken och Fredrik Wersch på topp kvitterar ut de högsta betygen. Men samtliga får klart godkänt.

Centern-GIF/VIF 5-0 (3-0)

Det blev ny storförlust för GIF/VIF. Nu mot Centern.
- Vi jobbade, slet och skapade också chanser. Men de var lite för bra, jag menar de är ju seriens bästa lag. De spelade enkelt och var säkra i passningsspelet, sade GIF/VIFs Oscar "Oggi" Gustafsson efter matchen.

VBoIS-SBK 5-2 (0-2)
Målskyttar VBoIS: Anders Gustavsson 2, Jim Leandersson, Erik Lindberg, Oscar Andersson
Målskyttar SBK: Olle Günther Hanssen 2

BoIS förde spelet i första halvlek och första halvtimmen spelade man bra fotboll. Det var dock SBK som gjorde målen och bortalaget ledde med 2-0 i paus. I början på andra halvlek reducerar BoIS 1-2. Sedan är SBK nära att göra 3-1. Men bollen rensas undan på mållinjen av hemmaspelare och i anfallet efter reducerar BoIS till 2-2. Sedan rullade det på för Våxtorp och man kunde göra både 3-2 och strax därefter 4-2 innan man fastställde slutresultatet 5-2 i matchens sista minut. En märklig match där BoIS till slut vann rättvist, men där man med lite otur faktiskt kunde förlorat pga att man inte gör mål i första halvlek. Trots allt starkt att vända 0-2 till 5-2. Nu har VBoIS häng på topplagen.

YBK-Simlångsdalen 0-3 (0-2)