Träningsmatch:

RGIF-KIK 1-1 (1-1)
Målskytt RGIF: Sonny Nilsson
Målskytt KIK: Joel Åkesson

En jämn match, mycket ställningskrig, mycket närkamper och inte jättemycket målchanser. RGIF var något bättre i första halvlek, trots det stod det 1-1 i paus. Sonny Nilsson gav RGIF ledningen på ett långskott innan Joel Åkesson kvitterade sedan han kommit fri och chippat bollen över RGIF-keepern. I andra halvlek spelade KIK upp sig något. RGIF har dock en tiominutersperiod mot slutet av matchen där man har tryck mot KIKs mål och bl a skapar en del hörnor. Visar Demaj borde gjort ett mål i matchen. Efter en hörna dimper bollen ner framför honom nära mål, avslutet går dock över. Strax innan kom Visar även fri mot mål efter en fin aktion, avslutet blev dock tamt pga en rejäl jordträff. Även KIK skapade ett par chanser i andra halvlek. Simon Silvandersson slog en fantastisk crosspassning till Joel Åkesson som blev ren med Fragoso i hemmakassen, Joel fick dock inte iväg något bra avslut.

Simon Silvandersson kastar långa inkast för KIKs del, de är jobbiga att försvara sig mot, ett inkast gick faktiskt i mål efter att en spelare touchat bollen, domaren godkände dock inte målet då han tyckte att bollen gick rakt i mål. Som skrivet en ganska jämn match, relativt rättvist med 1-1 även om väl RGIF låg något närmare en seger. KIK kommer att bli ett stabilt lag i femman även i år. Alla i laget jobbar väldigt hårt, samtliga löper och smäller på i närkamperna, sedan så har man så klart en hel del duktiga fotbollsspelare också. Jonathan Pettersson saknades pga skada mot RGIF, han kommer troligen att missa även premiären. Målvaktsplatsen är öppen, det är inte bestämt vem som ska stå i premiären. Andreas Mattsson gjorde en klart godkänd match mot RGIF, men Mikael Holvigsson är även han en duktig målvakt. RGIF saknade Patrik Philipsson och Markus Kjellsson, båda har en liknande lårskada, så fort de blir fria från den lär båda gå rakt in i RGIFs lag.

Målskyttar BKW: Johan Green, Albin Halimi

Leikin underskattade inte BKW. Man kom med ett A-betonat lag till Wallevi, medan man ställde upp med ett mer B-betonat lag mot Sennan under lördagen (förlust 4-2). Redan efter en minuts spel gör Johan Green 1-0 till BKW efter att han visat prov på fin balans och kyla i straffområdet. Det målet chockade nog Leikin en aning. Man hade svårt att få igång något riktigt spel och hade klart svårare med det gröna men något hoppiga underlaget än vad hemmalaget hade. BKW jobbade bra, många spelare hade gott om spring i benen och man hotade ytterligare ett par gånger innan Leikins kvittering till 1-1 kom. Strax efter gjorde Leikin även 2-1 på frispark, det målet kändes varken logiskt eller rättvist då BKW var väl så bra, ja kanske t o m bättre än Leikin under den första halvtimmen. 1-2 blev också paussiffror. I andra halvlek kunde Leikin utöka sin ledning till 3-1, efter det blev man bekväma och BKW tilläts komma in i matchen igen. Albin Halimi reducerade vackert på volley till 2-3 och efter målet hade BKW även chans till kvittering bl a då Jonas Nilsson sköt strax utanför. BKW blev en man mindre sedan man fått en gubbe utvisad efter två gula och inte långt därefter blev även Leikin en man kort då även en orange spelare lyckats dra på sig två stycken gula kort.

Att det blev spel tio mot tio på stora Wallevi gynnade Leikin och framförallt Nehat Bregaj klart mest. BKW gick ned på trebackslinje för att jaga en utjämning, man blev dock väldigt sårbara bakåt och sista 20 minuterna blev en ren uppvisning från Leikins anfallare och kapten Bregaj. Han ryckte enkelt ifrån BKW försvaret gång på gång och var sedan klinisk i avsluten. Fem mål blev det totalt från Bregajs fötter. BKWs målvakt Simon Nilsson var mycket besviken på sitt eget lag då han hela tiden lämnades ensam längst bak, flera av BKWs gubbar stod kvar på offensiv planhalva istället för att hjälpa till bakåt. När siffrorna började rinna iväg borde man flyttat hem folk så att man sluppit förnedringen att släppa in åtta mål. 8-2 speglade verkligen inte matchbilden då BKW var väl så bra som Leikin i första halvlek och även hängde med bra första 20, 25 av andra. Men det spelar ju ingen roll att kanske 5-2 speglat matchbilden på ett bättre sätt när slutresultatet skrevs till 8-2. Största skillnaden mellan lagen: Nehat Bregaj. BKW får ta med sig det positiva från matchen, första timmen är riktigt bra, spelar man så kommer man att klara sig bra i femman. BKW saknade Jimmie Ivarsson, Emil Gustafsson, Manfred Walldén och Patrik Marku.