Resultat fredag

DM-match:

LTIK-HBK U 2-4 (2-3)
Målskyttar LTIK: Mattias Olofsson (straff), Henrik Olsson

LTIK fick den start man verkligen behövde i den här matchen. Redan innan en minut är spelad skär Emil Olsson in med bollen i HBKs straffområde och blir fälld. Domaren pekar på straffpunkten. Mattias Olofsson är som vanligt säker, målvakten går tidigt åt sitt höger och Olofsson kan lägga in bollen till vänster om honom till 1-0 för LTIK. Möjligen borde HBK-spelaren som fällde Olsson blivit målchansutvisad, jag vet inte och tror nog att det var bäst att HBK fick behålla alla spelare på plan, då det finns risk att de kvarvarande tio annars höjt sig ganska så rejält. Det är inte alltid fördel att vara en man mer, det har man sett flera exempel på. Glädjen för LTIK blev inte långvarig, nästan omgående går två LTIKare upp och tävlar på samma boll som en HBKare strax utanför LTIKs straffområde. Domaren blåser frispark till HBK. Med lite bättre kommunikation LTIK-backarna emellan kunde kanske frisparken sluppits. Nåväl, Kristian Alexandersson knorrar på ett vackert sätt bollen i mål. Jonas Nilsson i hemmakassen är chanslös. 1-1. Det var faktiskt den enda fotbollskonst det skickliga U-laget bjöd på under fredagens match. De som kom lite sent fick alltså inte se så mycket fin fotboll, dock en ganska så spännande fotbollsmatch.

LTIK spelade efter sina resurser, det jobbades hårt över hela banan och när man fick fatt i bollen försökte man att hålla i den för att andas och, så klart, även för att gå framåt. Under den första halvleken var Emil Olsson bäst på att hålla i boll och det var från vänsterkanten LTIK mest kunde skapa lite tryck mot HBKs mål. Patrik Åkesson och Henrik Olsson var duktiga i presspelet och stressade HBKs försvarare, som faktiskt emellanåt drällde med bollen och flera gånger var det nära att det skulle resultera i en klar målchans. LTIK spelade inte direkt boll, men det kan ingen kräva mot ett så bra motstånd, däremot kan man förvänta sig att HBK ska klara det mot ett division fem-lag. Förutsättningar fanns för att rulla och spela boll, LTIKs planskötare hade gjort ett fint jobb med mattan och en mycket bättre naturgräsplan vid den här årstiden är nog svårt att hitta. Vet inte om HBKarna blev överraskade av LTIK, eller om spelet låste sig på något sätt. Från sidan såg nämligen taktiken ut att vara att spela bollen till den A-lagsaktuelle mittbacken Richard Magyar som i sin tur med sina fina fötter skickade långt mot Inel Aslanovic och Marcus Antonsson på topp. Mittfältet användes knappt av HBK i första halvlek. Det kan ju inte varit meningen?

I minut 17 får LTIK en frispark, det är på de fasta situationerna möjligheterna framförallt finns och det vet man om. Mycket folk flyttas fram och det blir tryck mot HBK-keepern då bollen dimper ner i straffområdet och Henrik Olsson kan sätta dit 2-1 till LTIK. HBK fortsätter att via Magyar slå långt, första gången man rullar lite boll är i 25e minuten och då resulterar det också i mål, ett litet snöpligt sådant för LTIK då Kristian Alexanderssons avslut sitter i stolpen, den efterföljande returen hamnar i LTIKs mål via egen spelare. Snöpligt som skrivet. I den 33e minuten gör HBK också 3-2, Inel Aslanovic noterades för målet. LTIKs försvarare Pontus Bertilsson ansåg dock själv att han rensade bort bollen innan densamma var helt över linjen, linjemannen viftade dock säker på sin sak och huvuddomaren blåste för mål till vilda, men lönlösa LTIK-protester.

I andra halvlek kom HBK ut med en annan energi i spelet och man skapade direkt tryck mot LTIKs mål. De solklara chanserna uteblev dock. HBKs hörnor var farliga matchen igenom, Kristian Alexandersson har en väldigt fin fot och la hela tiden in hörnorna mot mål på ett vis så att om inte Jonas Nilsson i hemmakassen kommit åt bollarna så hade de gått rakt i mål. HBK spelade något mer boll i andra halvlek än i första, men LTIKarna jobbade på bra och försvaret med Pontus Bertilsson i spetsen var hela tiden på tårna. Jonas Nilsson i målet gjorde också några säkra och andra riktigt bra samt svåra ingripanden. LTIK skapade några halvchanser då Mattias Olofsson sköt på täckande HBK-spelare nära mål och då Artan Peci sköt över. Hemmalaget skapade också en handfull hörnor, de blev dock aldrig jättefarliga.

LTIK ville ha frispark i bra läge då Henrik Olsson fick en kraftig smäll bakifrån i en duell, domaren viftade dock avvärjande. Jag tycker att det är märkligt att inte linjemannen i perfekt läge viftade med sin flagga. LTIK hade verkligen behövt det läget för att ha chans till en utjämning. Trots att HBK hade ett grepp om spelet, ville och försökte LTIK gå för en en utjämning och med kvarten kvar gick man över till en trebackslinje för att kunna flytta fram mer folk. Det gjorde gjorde dock ingen nytta då HBKs spelövertag istället kanske t o m blev något större och till slut kunde man avgöra matchen då Andreas Wrele i den 87e minuten gjorde 4-2 till sitt HBK. Säkerligen en lättnad för många i HBK-lägret då det fram till dess var oroligt, framförallt vid de hörnor som LTIK skapade.

Det är små marginaler och även om det var det bättre laget som gick vidare i DM så hade ju faktiskt LTIK verkligen chansen in i det sista. I första halvlek kändes det som att HBK gjorde tre mål på två målchanser. Ett missförstånd, ett självmål och ett mål som kanske inte ens var mål. I andra halvlek hade man behövt den där frisparken i bra läge då Henrik blev ruffad. Hade LTIK fått 3-3 hade det verkligen blivit press på HBK. De flesta LTIKarna var trots allt nöjda efter matchen, tränare Mats Johansson hade dock lite svårt att glädjas, "mycket vill ha mer". Med lite distans till matchen blir nog även Johansson ganska så nöjd. Helt allvarligt så hade nog ingen direkt höjt på ögonbrynen om det blivit 7-0 eller 8-1 till HBK. Det hade snarare setts som ganska normala resultat.

Samtliga LTIKare gjorde en bra insats, alla i laget arbetade hårt och ingen föll ur ramen. Extra beröm framförallt till "man of the match": Pontus Bertilsson i mittförsvaret som hela tiden hade ett ben, en fot eller en tå framför eller i vägen för HBKarna i avgörande situationer. Även Jonas Nilsson i buren hade en mycket bra dag. Men som sagt, hela laget, ja hela truppen gjorde ett härligt jobb. Nye Mattias Strömberg kom in på topp i LTIK, en ganska tuff uppgift att ta sig an Richard Magyar efter bara tre träningar med LTIK (kan jämföras med HBKs 47 pass så här långt i år). I Strömberg har LTIK helt klart ett stort sparkapital inför framtiden och, man får dessutom inte glömma att LTIKs kanske bäste spelare, Kristian Åkesson, stod vid sidan av plan med en känning. Beröm också till coach Johansson som hade ett bra snack inför matchen och som dessutom visade fingertoppskänsla då Bertilsson placerades bredvid Håkan Karlsson som mittback och då han dessutom valde tre ettriga spelare med stor arbetskapacitet i mitten i Mattias Olofsson, Mattias Johansson och Henrik Olsson, vilket föll väl ut

LTIKs lag:

Jonas Nilsson,

Conny Strömberg, Håkan Karlsson (K), Pontus Bertilsson, Ola Nilsson,

Simon Vedin, Mattias Johansson, Mattias Olofsson, Emil Olsson,

Henrik Olsson,

Patrik Åkesson

Miridon Berisha (inbytt ca 20 min. in i matchen), Mattias Strömberg (inbytt ca 30 min. in i matchen), Artan Peci (inbytt ca 60 min. in i matchen), Jacob Björk (inbytt ca 75 min. in i matchen), Jim Nilsson.

Träningsmatcher:

LFK B-KIK 1-3
Målskytt LFK: Egzon Behramaj
Målskyttar KIK: Christoffer Olsson, Markus Åkesson, Joel Åkesson

HIS-Hov 5-1 (3-0)
Målskyttar HIS: Fredrik Gustavsson 4, Niklas Bernhoff

HIS har även de haft ett träninsläger på hemmaplan under helgen. Hov började matchen bäst och hade ett spelövertag, HIS var lite tunga i benen efter alla pass under kort tid. HIS försvarade sig dock bra över hela banan och tillät inte Hov att skapa några farilgheter trots spelövertaget. Ca 25 minuter in i matchen gör Fredrik Gustavsson 1-0 till hemmalaget, ett vackert mål, Gustavsson följer upp med ytterligare två mål i den första halvleken och står alltså för ett äkta hattrick. I andra halvlek tar HIS över och under de första 25 minuterna spelar man mycket bra, Gustavsson kan göra sitt fjärde mål och nyförvärvet Niklas Bernhoff kan göra ett. Sista 20 tar Hov över spelet igen och man kan reducera fram till 5-1 efter passivt försvarsspel av en i övrigt mycket duktig backlinje i HIS. Man börjar hitta spelet och så klart är det viktigt att man får igång sin målskytt Gustavsson på det här viset. Beröm framförallt till honom, men även till resten i laget.

KHFF-Simlångsdalen 6-1 (5-0)
Målskyttar KHFF: Martin Nilsson, Ulrik Persson, Mikael Ahlm, Martin Jönsson, Henrik Sunesson, Björn Ottosson

Äntligen vinst för KHFF, motståndet var dock i svagaste laget enligt folk på plats. 5-0 i paus talar väl också för det.

BKW-Örnia 2-2 (1-1)
Målskyttar BKW: Robert Andersson, Marcus Pettersson

En jämn match där BKW låg närmast segern. Läs mer om matchen på BKWs hemsida.

SBK-YBK 4-0 (2-0)

Det blir bättre och bättre för YBK, mot SBK stod man emot i 70 minuter, SBKs mål i första halvlek kom till på en straff och en hörna.