Resultat fredag

KHFF-Centern 1-2 (0-1)
Målskytt KHFF: Henrik Sunesson

KHFF-tränare Åbergs syn på matchen:

Vi är lite passiva emellanåt och kommer lite på "mellis" i närkampsspelet och rörelsen. Matchen är trots detta jämn. IFC slår uteslutande raka enkla bollar på djupet från sin egen backlinje hela matchen, kan inte vara roligt att vara mf i det laget... När vi väl får tag i dessa bollar har vi stundtals bra rull och rörelse. Nisse och Ola har varsin bra målchans. IFC:s ledningsmål kommer på en hörna 20 min in i matchen. I andra halvlek kvitterar vi efter bara någon minut då Sune laddar bössan. Känslan är att matchen kan sluta hur som helst. Deras 1-2 kommer via en omställning då vårt avslut blockeras i anfallet före, det är ca 20 min kvar av matchen när målet kom. IFC har två riktigt vassa chanser, den ena räddas av Arne på mållinjen och den andra gör Henric en bra räddning på. I matchens sista minut blir vi berövade på en straff då deras vänsterback föser bollen med sig med handen. Riktigt dåligt av domaren. Arbetsinsatsen från vår sida är väldigt bra matchen igenom.

Saxat från KHFFs hemsida.

BKW-Trönninge 1-1 (1-0)
Målskytt BKW: Johan Green

Fruktansvärt kallt och blåsigt på Wallevi denna fredagskväll. Det var outhärdligt att stå och titta på matchen i blåsten. Jag, Grytan, Hellsten, Hawk och Kappe fick skjula invid klubbstugan och till andra halvlek fick vi även sällskap av BKW-ex-tränarna Bolton & Packi. BKW hade kraftig medvind i första och Trönninge lika kraftig medvind i andra. Trönninge var en besvikelse i matchen, jag vet inte om det var så att jag tyckte att BKW var bättre spelmässigt än TIF bara för att jag förväntade sig mer från TIF än från BKW. Mycket fotboll var det dock inte från något håll, av förklarliga skäl, det var väldigt svårspelat i och med den kraftiga vinden. Spelet var mestadels förlagt till TIFs planhalva i den första halvleken och Johan Green kunde efter ca 20 minuters spel ge sitt lag ledningen med 1-0. Green skapade ytterligare chanser, men fler mål blev det inte.

I andra halvlek var spelet mestadels förlagt till BKWs planhalva, TIF hade dock svårt för att få till något riktigt spel och det tog väldigt lång tid innan man lyckades skapa något tryck på BKW. Hemmalaget stack upp i några farliga kontringar. Farligast blev det då Arton Ajvaci sprintade ifrån sin bevakning och blev fri med TIF-målvakten, avslutet kunde dock enkelt tas om hand av burväktaren. 2-0 där och matchen hade nog varit stängd. Mot slutet skapade TIF väldigt mycket frisparkar, hörnor och inkast, det kändes som att BKW fick jobbigare och jobbigare att stå emot.

Men då hemmamålvakten Simon Nilsson gjorde en fin räddning (Nilssons enda riktiga räddning på hela matchen!) på mållinjen efter en hörna och då Jonas Nilsson strax efter det nickade bort bollen på samma mållinje efter en frispark trodde jag faktiskt att BKW skulle reda ut det. 1-1-målet kom dock till slut då TIFs högerback Simon Axelsson efter en frispark från höger kunde stöta in bollen i mål. Det målet var inte ologiskt med tanke på TIFs press, men det kändes nog lite snöpligt för BKW som stått emot så bra så länge. Bara fem minuter efter målet blåste domaren Mats Pettersson av matchen. Innan dess hann TIFs Daniel Pålsson komma fri mot mål efter en långboll från backlinjen, Johan Agnvall hann dock ikapp och avvärjde och matchen slutade 1-1.

Tycker att BKW gör en fullt godkänd insats, samtliga jobbar bra, det är stabilt bakåt och mycket fart framåt och man är det lag som försöker att rulla mest boll. TIF som skrivet en liten besvikelse, väldigt mycket långa bollar, inte mycket eget spel. Det var dock någonting mystiskt med TIF i matchen mot BKW. Flera spelare som var med i premiären fanns inte med mot BKW, bl a saknades den assisterande tränaren, lagkaptenen och vänsterbacken Joseph Wahlund. Bänken såg tunn ut innan Jacob Bruhn anslöt en bra bit in på första halvlek. Bruhn den äldre har mig veterligen inte gjort en enda match tidigare under säsongen. Det är dock en erfaren och duktig fotbollsspelare och han hade en del i kvitteringen då han kom in som vänsterback och kastade de långa inkasten som är sååå jobbiga att stå emot.

SBK-Vapnö 3-1 (3-0)
Målskyttar SBK: Kim Håkansson, Olle Hansen, Marcus Sjöström

SBK fortsätter att skrälla. Man avgjorde matchen redan i första halvlek, i andra halvlek spelade SBK bra försvarsspel och man kunde kontrollera ledningen. 1-3 kom till på en straffspark från Vapnö.