BKW till femman

BKW-Vessigebro BK 2-0 (0-0)
Målskyttar BKW: Manfred Walldén, Alexander Ekstrand

Stort grattis BKW! Synnerligen rättvist och välförtjänt får man nu ta steget upp i femman. Man har varit kvalets bästa lag och mot Vessigebro var det aldrig något snack om saken. Vessige var inte bra, man saknade all form av spets och lyckades aldrig hota BKW på något vis, jag tror inte att man skapade en rejäl målchans på hela matchen. BKW var då betydligt vassare och man skapade lägen med jämna mellanrum, trots att det första målet inte kom förän i mitten av andra halvlek kändes det aldrig som någon fara på taket. Hemmalaget lät sig inte stressas upp, man visste att oavgjort skulle räcka, samtidigt ville man självklart vinna matchen. 1-0 gjorde en av matchens förgrundsfigurer, Manfred Walldén, som tog sig fram längs högerkanten och tryckte in bollen stenhårt mellan målvakten och densammes förstastolpe. Spiken i kistan och 2-0 kom strax efter, Visar Demaj spelade fram Alexander Ekstrand från höger, den sistnämnde drog till direkt och bollen längs marken satt otagbart för Vessige-keepern.

BKW vann kvalgruppen sedan den andra matchen slutat oavgjort.

Straffläggningen vann BKW med 4-3 sedan Henrik Olsson, Alexander Ekstrand, Christian Andersson och Andreas Persson satt sina straffar för BKWs räkning. Ola Karlsson satte sin straff i stolpen. (Och hurra! Vi slapp höra något pinsamt buande från "BKW-klacken". Nu ägnade man sig åt att stötta sitt eget lag istället. Vackert!)

De stora segerorganisatörerna i BKW i matchen mot Vessige var försvarsresen Magnus Johnsson, som tillsammans med Jonas Nilsson inte släppte en jävel över bron. Samt nämnde Manfred Walldén som ständigt var på språng och hela tiden oroade bortaförsvaret. Walldén fick mängder med frisparkar med sig då Vessigebro-spelarna hade svårt att få fatt på den kvicke och hale spelaren. I en match som denna var det dock många som var väldigt duktiga, ingen underpresterade.

Zoltan Illies och Patrik Åkesson fick avsluta sin period som tränarpar i klubben på bästa sätt. Zoltan har varit i klubben som tränare i hela fem år, medan Packi har varit med i tre. Det har varit en framgångsrik period med bl a serieseger i sjuan, vinst i Vintercupen och nu som avslutning får man då också lämna över ett division fem-lag till föreningens nya tränare. Riktigt starkt jobbat!