Resultat fredag

KIK-RGIf 3-3 (1-1)
Målskyttar KIK: Jonatan Pettersson, Peter Karlsson 2
Målskyttar RGIF: Daniel Hellsten 2, Mats Lindström

Jämn match där RGIF om möjligt är lite bättre spelmässigt, men där KIKarna som vanligt är sylvassa på att slå om. KIK hade ledningen tre gånger om och bör kanske vara mest missnöjda med resultatet. Publiken på Lagavallen fick beskåda två stycken mycket vackra mål. Daniel Hellstens 1-1 från ca 30 meter upp i krysset gick inte av för hackor. Inte heller Peter Karlssons ena mål, som han likt Henrik Larsson mot Bulgarien vackert nickar upp i krysset på en slängnick. Två stycken nummer av yppersta klass.

LTIK-KHFF 0-2 (0-1)
Målskyttar KHFF: Henrik Fridberg, Ulrik Persson

Första 20 minuterna är spelet ganska så avvaktande från båda håll, lagen känner på varandra och tar ut varandra. LTIK skapar ett par halvlägen bl a när Richard Frankland skjuter från håll. KHFF skapar också några halvlägen, men ifrån alldeles för dåliga vinklar. KHFF tar ledningen i matchminut 21, Jonatan Jacobsson har tur när han tar ner en boll med axeln, den studsar ifrån honom men han är med lätthet etta på bollen, tar några snabba kliv mot LTIKs mål och serverar Henrik Fridberg med en macka mellan LTIKs mittbackar. Fridbergs avslut är säkert. Ett vackert fotbollsmål. Sista 25 i första är KHFF klart hetare än LTIK. LTIKs yttermittfältare kommer inte in i banan och hjälper till när KHFF har boll och hemmalaget får svårt att försvara sig, hela tiden är KHFF en gubbe mer på mitten, man rör sig mycket och spelar med känsliga fötter säkert på ett och två tillslag. LTIKs högerback lämnades flera gånger helt ensam en mot en mot Jonatan Jacobsson och Jacobsson fick ett jätteövertag på LTIK-spelaren, det kändes inte alls bra och inte alls schysst, var fanns understödet från övriga LTIKare? KHFFs bästa chans efter målet skapar Jonatan Jacobsson, som på frispark drar till direkt och får se bollen träffa både ribba och stolpe innan den far ut. LTIKs målvakt Jonas Wallin hävdar med bestämdhet att bollen aldrig var över mållinjen samt att han faktiskt räddar frisparken från att gå i mål då han får det ena långfingret på bollen.

Efter paus är det LTIK som är betydligt hetare än KHFF. Spelet är mestadels förlagt till KHFFs planhalva under de första 25 minuterna i andra halvlek. De där heta chanserna uteblir dock. Kristian Åkesson är en jätte i KHFFs försvar i matchen mot moderföreningen, han finns hela tiden ivägen för LTIKs inspel och han nickar bort i princip allt som kommer in i straffområdet i luften. Medan LTIK trycker tillbaka KHFF kontrar bortalaget förtjänstfullt. Henrik Fridberg får tre jättelägen, men bränner alla, närmast kommer måltjuven på en lobb, som dock LTIKs mittback Håkan Karlsson hinner upp och rensar bort strax innan mållinjen. Med 20 minuter kvar jämnas spelet ut, KHFF skapar ett par hörnor, på den andra kan till slut Ulrik Persson stöta in 2-0 till KHFF med pannan. Det återstod då endast ca 10 minuter av matchen och det kändes tungt för LTIKarna, som försökte att flytta fram positionerna utan att lyckas testa Henric Johansson i KHFFs mål något särskilt.

I LTIK är det inte många som kommer upp i någon vidare nivå. Emil Olsson är ganska så ensam framåt och gör det hyfsat, Conny Strömberg håller alltid en hög lägsta nivå, men blandar och ger lite för mycket i perioder, Richard Frankland försöker att driva på, men kan också bättre, Henrik Olsson gör ett okej inhopp. Å andra sidan är det ingen som faller ur ramen och är direkt dålig heller. Men man förväntar ju sig mer av vissa, så är det. I KHFF var Jonatan Jacobsson och Kristian Åkesson bäst. Jacobsson framförallt i första och Åkesson framförallt i andra.

LTIKs tränare Mats Johansson tyckte inte att det var så mycket att snacka om. KHFF vann rättvist för att de var lite bättre och har ett par spelare av en kaliber som inte LTIK har. Samtidigt imponerade inte KHFF jättemycket och LTIK är helt klart med i matchen. Men har mycket att jobba på i alla fall. Spelet som LTIK presterar nu hade enligt Johansson räckt till segrar med två, tre mål mot i princip samtliga division sex lag. I femman räcker det dock inte riktigt och LTIK måste upp ett par snäpp till. Samtidigt är det inte serieledarna LTIK ska slå för att hålla sig kvar i serien.

KHFFs tränare Peter Åberg tyckte inte att matchen var något vidare, men att segern var stabil, det var en sådan match som serieledare brukar ha en tendens att vinna.

Sperlingsholm-SBK 0-2 (0-0)
Målskyttar SBK: Johan Agnvall, Patrik Nilsson

Härlig och viktig vinst för SBK.

BKW-YBK 2-0 (2-0)
Målskyttar BKW: Nderim Peci, Ekrem Bekteshi

Stabil seger för BKW som borde varit större. Niklas Nilsson i YBKs mål var mycket bra och räddade YBK vid ett flertal tillfällen i andra halvlek. BKW ledde med 2-0 redan efter tio minuter.

VBoIS-SIF 1-3
Målskytt VBoIS: Kristoffer Holgersson
Målskyttar SIF: Pontus Johansson, Jim Gunnarsson (straff), David Eriksson

SIF fortsätter att plocka hem trepoängare och ser som väntat starka ut. Holgerssons mål var mycket vackert, skottet från 30 meter kan mycket väl bli det snyggaste som görs på Våxtorps IP i år.