Resultat fredag

Trean:

Tvååker-LFK 2-0

Femman:

RGIF-Vapnö 3-1 (1-1)
Målskyttar RGIF: Piere Nilsson 2, Johan Bergman

RGIF tog ledningen med 1-0 innan Vapnö kvitterade på straff. I andra lyckades man ta ledningen och utöka densamma. Vinsten var inte självklar, Vapnö är inget dåligt lag.

Torup/Rydö-KIK 4-1 (1-1)
Målskytt KIK: Simon Gunnarsson

KIK tog en tidig ledning innan Torup/Rydö kvitterade. KIK var det bättre laget rent spelmässigt fram till att Adam Wencel efter en löpning med boll på 70 meter tilläts göra 2-1 till Torup/Rydö. Det mäktiga målet blev matchavgörande då luften efter det gick ur KIK. Varför klippte ingen Wencel om man nu inte kunde ta honom på ett schysst sätt? Torup/Rydö imponerar inte spelmässigt, men man leder femman, mycket pga av att man är fysiskt starka, man spelar mycket hårt och ibland fult. Kreatören är Wencel och på topp har man en stor och duktig kille som mycket ska upp på. Motståndarna bör inte försöka med några långbollar då de har en mittback som vinner det mesta.

Sexan:

BKW-HIS 4-0 (1-0)
Målskyttar BKW: Kenan Ramadani 3, Nderim Peci

Segern var aldrig särskilt hotad, BKW brände mängder med målchanser, Carlos Fragoso var mycket duktig i HIS kasse. Kenan Ramadani var det stora namnet för dagen i Vallberga med sina tre mål, förutom dem kostade han dessutom på sig att missa en straff.

GIF/VIF-SBK 2-0 (1-0)
Målskyttar GIF/VIF: Mikael Johansson, Timmy Johansson

Som väntat var matchen ingen höjdare spelmässigt, som väntat var det dock jämnt, hårt i närkamperna och mycket känslor inblandat. Matchen var fattig på målchanser, lagen tog ut varandra. GIF/VIF är lite spetsigare än SBK och vann därför kampen som lika gärna kunde slutat 0-0 eller 1-1. Första halvlek tycker jag att det är lite fördel GIF/VIF, den enda som åstadkom något av värde i SBK var Olle Hansen som på egen hand emellanåt sysselsatte stora delar av GIF/VIFs backlinje. GIFVIFs första mål lyckades Mikael Johansson till sist peta in efter att han tillsammans med flera spelare kampat om bollen vid SBKs målbur. I andra halvlek jämnas spelet ut ytterligare, SBK kan dock ta över en bit in i halvleken. Kristian Johansson var bra på SBKs inre mittfält och vann kampen där mot GIF/VIFs Robin Hansen, dessutom fick inte Jens Axeldahl alls den tid på sig som han tidigare fått, detta gjorde att GIF/VIFs spel aldrig riktigt kom igång i matchen. SBK är mycket svårspelade. Efter ca 60 minuters spel fick SBK ett visst tryck mot GIF/VIFs kasse bl a genom en rad frisparkar, men de heta chanserna uteblev och spelet jämnades åter ut.

GIF/VIFs andra mål kom till sedan SBKs målvakt Håkan Johansson skjutit en motspelare i ryggen då han skulle göra en snabb utspark, Timmy Johansson fick fatt på bollen och kunde enkelt lägga in den i mål bakom Cralle. Strax efter uppstod ett par omdiskuterade situationer. Jens Axeldahl sköt en frispark som Cralle fick problem med och lämnade retur på, i kamp med Thomas Filipsson föll den senare och GIF/VIF ville ha straff. Kanske var det straff, jag tror dock att domare Ola Ström valde att fria då Filipsson förstärkte fallet så mycket att det såg löjligt ut. En kort stund efter det fick SBK straff, den såg kanske lite billig ut därifrån jag satt, någon tyckte den var solklar, Ström stod utmärkt placerad, såg bäst av alla och var tvärsäker på sin sak då han pekade på straffpunkten, till GIF/VIFarnas stora protester (så klart). Straffen slog först Johan Agnvall i mål, någon var dock inne i straffområdet så straffen gick om och då slog Agnvall inte straffen bättre än att Magnus Ekman i hemmakassen ganska så enkelt kunde rädda. Synd om SBK, synd om Agnvall. Efter straffen skapade GIF/VIF ytterligare någon chans att utöka sin ledning.

Som skrivet tycker jag nog att GIF/VIF skulle vinna om något lag skulle göra det, men oavgjort hade också varit helt okej då matchen var jämn. GIF/VIF har mer spets framåt, i övrigt är lagen jämnstarka. I SBK är Olle Hansen för ensam framåt, Atef Abou-Shakra är dock tillbaka i SBK och han hoppade in mot GIF/VIF och gjorde det bra, förhoppningsvis kan han tillföra lite mer spets till SBKs anfallsspel framöver.

Jag tycker att Ola Ström gjorde en bra insats i en ganska svår match. Men jag förstår om GIF/VIFarna känner sig lite förfördelade, samtidigt är det så att du kan få med dig en domare lite grand om du inte ifrågasätter och gnäller. 

Simlångsdalen-VBoIS 6-0

//P.

Kommentarer
Postat av: Olofsson

Nu var vi inte på samma match? första målet gjorde Micke, andra målet Timmy. Just därför man inte ska tro på allt som står här.

2009-05-29 @ 22:14:45
Postat av: P

Vet inte alls va du yrar om nu Olle... Otroligt att se en match, veta mycket väl vilka samtliga spelare är och ändå ha två av två fel.

2009-05-29 @ 22:28:23
Postat av: Ekan

Härligt att du e så vaken Olofsson,för övrigt så var de en djäkligt jämmn match som vi ändå lyckas vinna.Plogen,Timmy hade blivit dj... besviken om de hade stått fel men me Micke så gör de inte så mycke......

2009-05-29 @ 22:37:41
Postat av: Fille

Adam Wencel Söder femmans bästa spelare utan konkurrens, T/R blir svåra att bräcka.

2009-05-29 @ 23:49:14
Postat av: Nille

Jag tycker att Jonathan Jacobsson i KHFF är bättre. Han har presterat på hög nivå i HBK och i division två med LFK. Han är fortfarande bara 25 år gammal och håller fortsatt mycket hög kvalité. Wencel är bara 20 år gammal och har som bäst spelat i fyran. Men han kan kanske bli bättre än Jacobsson på sikt. KHFF är klasser bättre än Torup/Rydö spelmässigt, men T/R kan knäcka KHFF genom sitt fysiska spel som hela tiden ligger på gränsen till det tillåtna.

2009-05-30 @ 00:06:08
Postat av: Cralle

De var inte en medspelare jag sköt i ryggen utan en motspelare, var du inte på matchen P ?, tyckte jag såg dig......

2009-05-30 @ 16:22:54
Postat av: Fille

Ja du Nille, Jonathans meriter slår naturligtvis högre, men i nu läget anser jag att Wencel är bättre, sett KHFF två gånger i år, T/R tre, att KHFF skulle vara klasser bättre spelmässigt håller jag inte riktigt med om, rätt jämnt skägg mellan dom, håller med dig om fysiken och förmodligen kommer det "tuffa" spelet att straffa sig både mot KHFF och i längden, men blir en trevlig tillställning att se.

2009-05-30 @ 17:20:44
Postat av: P

Var på matchen Cralle. Men tydligern hade jag varken med mig ögon eller hue, och det ena följer ju med det andra. Därför måste det mesta som jag skrev om matchen tas med en nypa salt. Vart var du på Skogaby-rallyt?

2009-05-30 @ 18:13:18
Postat av: Cralle

Förkyld....:(

2009-05-31 @ 19:54:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0