Resultat fredag

RGIF-LTIK 3-2 (0-1)
Målskyttar RGIF: Jack Ekenberg, Andreas Thedeby, Piere Nilsson (straff)
Målskyttar LTIK: Miridon Berisha (straff), Fredrik Wersch

Matchen börjar lite avvaktande från båda håll. RGIF startar inte i det ursinniga tempo man brukar. Efter knappt 10 minuter gör Fredrik Wersch en räd längs vänsterkanten och friställer Henrik Olsson med något som får betecknas som en riktig kompispass och Olsson får helt fri inte ordning på bollen. Strax efter har samme Olsson ett skott i stolpen, det stolpskottet är början på LTIKs dominans under den första halvleken. Simon Vedin och Richard Frankland tar över mittfältet allt mer och emellanåt både dominerar och briljerar de, Frankland vinner det mesta och Vedin glänser med bollen. Fredrik Wersch kommer fri från höger, men väljer att spela bollen till Henrik Olsson igen, inte nu heller får Olsson ordning på avslutet. Ett jätteläge! Efter ca 25 minuter dras Richard Frankland i tröjan i RGIFs straffområde och domaren pekar på straffpunkten. Miridon Berisha är i Mattias Olofssons frånvaro (sjuk) som vanligt säker från elva meter och Tony Andersson i hemmakassen är utan chans. 1-0 till LTIK, fullt logiskt och rättvist. LTIK fortsätter på inslagen väg efter målet. RGIF sticker upp vid enstaka tillfällen. Hemmalagets bästa målchans får comebackande Piere Nilsson när han kommer helt ren på bakre. En matchvan Nilsson gör mål på det läget. LTIK presterar fin fotboll med mycket aggressivitet och rörelse. Frankland och Vedin är som skrivet mycket bra på mitten, Berisha på högerkanten jobbar stenhårt och ger inte RGIFs vänsterback Daniel Hellsten en lugn stund, Henrik Olsson är mycket bra i bollmottagningar och startar flera fina anfall då han  sätter tillbaka bollarna, bäst av alla var ändå kanske Fredrik Wersch. Oerhört svårfångad med sin snabbhet, styrka och balans. Han såg ut att trivas i sin nygamla roll som forward. I RGIF var det inte mycket som stämde, det gick för långsamt och var för omständigt. Piere Nilsson och Henrik Olsson på topp försökte nog, men de kändes alldeles för ensamma, dessutom var Nilsson långt ifrån sin fulla kapacitet efter flera veckors frånvaro.

Andra halvlek chockstartar RGIF genom att göra två snabba mål. Det ena efter frispark då bara någon minut gått av den andra halvleken. Bollen studsar turligt fram till Jack Ekenberg som på något sätt lobbnickar in bollen i mål. 1-1, kändes inte särskilt rättvist i det skedet av matchen. 2-1 kom strax efteråt. En LTIKare blev av med bollen högt upp i banan när hela laget var på väg fram, RGIF slog om snabbt, LTIKarna hann inte på rätt sida och Andreas Thedeby kom fri och satte dit 2-1 till RGIF. Chockartat för LTIK, härlig känska för RGIF naturligtvis. Efter dryga 50 minuters spel leder man trots att man kanske gjort den sämsta insatsen hittills under säsongen. LTIKarna är beslutna om att inte ge upp, det fanns ju gott om tid kvar att leka på. Spelet är ganska jämnt, LTIKarna har inte samma aggressivitet och rörelse som i första, RGIF har fått in Andreas Thedeby på mitten och han gör skillnad. Fredrik Wersch ska äntligen få betalt för sin mäktiga insats, han kommer fri mot Tony Andersson i RGIF-kassen sedan Miridon Berisha vackert spelat fram honom. Wersch rundar Andersson och sätter dit 2-2 för LTIK. Efter målet verkar LTIKarna ganska nöjda. Det skickas ganska mycket långt från bortalgets sida, det finns inte så många alternativ framåt längre. RGIF kan ta över allt mer ju längre matchen går. Båda lagen har slitit hårt matchen igenom och båda tränarna tvingas till byten och omöbleringar efter kramper och andra trötthetstecken bland spelarna. RGIF klarar av omöbleringarna bäst och skapar några heta chanser. Johan Nilsson kommer helt ren på en hörna men nickar ner bollen i marken som studsar över målet. Lillebror Nilsson, Oskar, har ett fint upplopp längs högerkanten och får se sitt avslut gå tätt utanför, dessutom har RGIF en boll på mållinjen som LTIKs mittback Håkan Karlsson rensar bort. I 85e matchminuten får samme Karlsson ett RGIF-skott på näven inanför straffområdet och domaren pekar på nytt på straffpunkten och Piere Nilsson kan slå in matchavgörande 3-2 till RGIF.

Ny tung förlust för LTIK som borde avgjort matchen i första halvlek. Sätter man inte chanserna går det ofta som det gjorde mot RGIF. RGIF fick inte igång sitt spel mot aggressiva LTIK, men lyckades ändå bärga hem tre poäng. Tony Andersson var stabil i kassen för andra matchen i rad, Daniel Hellsten var inte med lika mycket offensivt som vanligt, det gavs det inget utrymme till, men han var mycket bra defensivt och absolut en viktig tillgång i slutet med sin tunga vänsterdojja då bollarna bara skulle bort, Johan Nilson gjorde årets andra seriematch från start och den första som mittback, han tillför stadga åt RGIFs bakre led och är enligt mig lagets bäste mittback, Andreas Thedeby gjorde ett bra inhopp och Olsson/Nillsson på topp gjorde helt godkända insatser. I LTIK var samtliga bra i första halvlek, i andra halvlek kommer ingen riktigt upp i nivå efter RGIFs chocköppning. RGIFarna tilläts inte starta matchen i det höga tempo de brukar göra, kanske hade de fördel av det då de hade krafter kvar i slutet av matchen och då kunde ta över.

Åke Fredriksson dömde matchen, då vet alla nivån från början, det är ganska enkelt. RGIFarna var lite gnälliga från start, efter att Fredriksson tittat boll och missat en LTIKares fula tackling med dobbarna före på Erik Lindström (solklar varning om han sett situationen) blev det bara värre och värre. RGIFarna plockade på sig en mängd varningar för snack i situationer som annars inte var särskilt fula. Onödigt naturligtvis och något man kommer att få lida för framöver då avstängningarna kommer.

Centern-KIK 4-3 (1-1)
Målskyttar KIK: Jonatan Pettersson 2, Simon Silvandersson

Efter en jämn första halvlek kunde ett duktigt Centern ta över i andra mot KIK som troligen gör säsongens sämsta halvlek.

BKW-VBoIS 4-1 (1-0)
Målskyttar BKW: Ekrem Bekteshi 2, Visar Demaj, Manfred Walldén
Målskytt VBoIS: Alexander Jägerfall

Hemmalaget dominerade matchen och vann fullt rättvist. Det var inte många gånger BKWs målvakt Henrik Olsson fick röra bollen.

SBK-SIF 0-1 (0-1)
Målskytt SIF: Martin Fasth

Serieledande SIF fick möta ett villt kämpande SBK och man lyckades bara vinna med minsta möjliga marginal. Nästa vecka väntar seriefinal mot GIF/VIF.